GÜNDEM - 09 Mayıs 2024 Perşembe 22:01

Tahliye kararıyla evden atılan Çolak ailesi 2 gündür sokakta yaşıyor

A
A
A

Eskişehir’de geçirdiği iş kazasının ardından çalışamadığı için kirasını ödeyemeyen ve yeni ev sahibi tarafından tahliye kararıyla evinden çıkarılan Murat Çolak, eşi ve 11 yaşındaki çocuğuyla 2 gündür sokakta yaşıyor.

Tepebaşı ilçesinde bulunan Çamlıca Mahallesi Yeniköy Sokak’ta eşi ve 11 yaşındaki kızıyla birlikte yaşayan Murat Çolak, geçen yıl çalıştığı inşaatta kaza geçirdi. Gerekli ameliyatları olamadığı için iyileşemeyen, şuanda da yüzde 14 engelli raporu bulunan Murat Çolak, oturduğu evin kirasını ödeyemez hale geldi. Eski ev sahibi mağduriyeti anlayışla karşılarken, Çolak da eline para geçtikçe yaptığı ödemelerle kira borcunu kapattı. Ancak evin satılmasıyla aile daha zorlu günler geçirmeye başladı. Evi satın alan kişiyle anlaşmazlık yaşadığını ve iyileşip çalışmaya başlayacağını söylemesine rağmen ev sahibinin imzalattığı sözleşmenin ardından icrayla karşı karşıya kaldığını söyleyen Murat Çolak, 2 gün önce zorla evden çıkarıldı. Eşi ve 11 yaşındaki kızıyla birlikte tahliye edildikleri evin önünde yaşayan ve komşularının desteğiyle beslenme ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Murat Çolak, yardım istedi.

Tahliye kararıyla evden atılan Çolak ailesi 2 gündür sokakta yaşıyor

"2 gündür dışarda kalıyoruz, komşular yardımcı oluyor"

Evlerinden çıkarıldıktan sonra eşyalarıyla birlikte sokakta yaşamaya başladıklarını söyleyen 35 yaşındaki Murat Çolak, "Bacağımda rahatsızlık var, ameliyat olamadım. Geçtiğimiz yıl iş kazası geçirdim. Diğer ev sahibimiz mağduriyetimi kabul etmişti. Ona kira borcum da yoktu. Daha sonra evini sattı. Yeni ev sahibine mağduriyetimi anlattım, çalışıp ödeyeceğimi söyledim. Kendimi toparlayana kadar müsaade etmelerini istedim. Bize sözleşme imzalattılar. Daha sonra bizi icraya verdiler ve 1 buçuk ay sonra tahliye kararı geldi. Mağduriyetimi söylememe rağmen ısrarla evi boşaltmamı istediler. Son geldiklerinde çilingirle girerek zorla çıkarttılar. 2 gündür bu haldeyiz. Dışarda kalıyoruz, komşular yardımcı oluyor. Bundan önce de gelirim olmadığı için komşularım yardımcı oluyordu. Şuradaki kanepede yatıp kalkıyoruz. Yeme içmeyi komşularımız getiriyor. Kendimiz bir şey yapamıyoruz. Çayımızdan kahvaltımıza kadar komşularımız getiriyor. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını, ev sağlamalarını talep ediyoruz. En azından ben ameliyat olana kadar yardımcı olurlarsa iyi olacak. Herhangi bir sigortam veya gelirim yok. Hasta olmama rağmen iş arıyorum. Her şeyi göze aldım. Eşim ve çocuğum dışarda kalmasın istiyorum.”

Ali Furkan Çetiner - Emir Erten

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizlili genç yetenek golünü attı Erzurum’a uçtu 0 kazandıkları Buldan Belediyespor’a attığı golün ardından 2024-2025 UEFA Regions Cup Bölge Karmaları Organizasyonu için Erzurum’a gitti. TFF Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta mücadele eden ve ligi 36 puanla 7. sırada tamamlayan Yeşil Çivril Belediyespor, Denizli Süper Amatör Ligi Play Off grubunu ikinci olarak tamamlayan Buldan Belediyespor arasında oynanan Bölgesel Amatör Lige yükselme-düşme müsabakasını 4-0 kazanarak, 2024-2025 sezonunda da Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek Sarayköyspor ve Denizli İdmanyurdu’dan sonra 3. takım oldu. Yeşil beyazlı takımın gollerini Furkan Kozhan, Şeref Emre Özdemir, Ulaş Tufan ve İsmet Özdemir kaydetti. Takımın başarısında önemli pay sahibi olan Şeref Emre Özdemir, karşılaşmanın ardından 2024-2025 UEFA Regions Cup Bölge Karmaları Organizasyonu için Erzurum’a gitti. Erzurum’da 20-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan 2024-2025 UEFA Regions Cup Bölge Karmaları Organizasyonuna da seçilen 2004 doğumlu genç oyuncu Şeref Emre Özdemir iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek, “Bu maça çok iyi hazırlandık. Zaten çok iyi uyumlu bir kadromuz var. Emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Rakibi küçümsemedik. Elimizden geleni yaptık. Rakibimize saygı duyduk kazandık. Güzel bir galibiyet oldu” dedi. Erzurum’da düzenlenen UEFA Regions Cup Bölge Karmasına seçilmesinden dolayı gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden genç yetenek, “Erzurum’da gitmeden önce güzel bir galibiyet moral oldu. Golümü de attım. İnşallah orada da güzel şeyler olacak orada Denizli’yi en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Bana destek olan hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.
İstanbul Deprem izolatörlü Japon Konutları’nın temeli Sancaktepe’de atıldı Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’nin proje danışmanlığını yaptığı deprem izolatörlü konutların temel atma töreni Sancaktepe’de gerçekleşti. Törene, Eski Milli Hakem Ahmet Çakar, Eski Milli Futbolcu Ümit Karan ve futbol yorumcusu Abdülkerim Durmaz da katıldı. Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki’nin proje danışmanlığını yaptığı, Anadolu Yakası’nın ilk ve tek sismik izolatörlü konut projesinin temeli Sancaktepe’de atıldı. Törene, Eski Milli Hakem Ahmet Çakar, Eski Milli Futbolcu Ümit Karan ve futbol yorumcusu Abdülkerim Durmaz ve Hocaoğlu İnşaat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Okan Hocaoğlu katıldı. Japon Konutları Projesi, deprem güvenliği konusunda toplumsal farkındalığı artırmak ve inşaat sektöründe yenilikçi çözümler sunmakta. İlk ve tek deprem izolatörlü konut projesi Anadolu Yakası’nın bakanlık onaylı ilk ve tek deprem izolatörlü konut projesi olan Japon Konutları’nda 130 santimetreye 130 santimetre ölçülerinde izolatörlü kolon sistemi mevcut. Yatay mimari ile inşa edilen konutlar 6 kat ile sınırlandırıldı. Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, "2011’de Japonya’da çok büyük bir deprem oldu. Aynı sene Van’da deprem oldu. Benim seminerlerim başladı. 13 yıldır devamlı yapıyorum. 1999 depreminde söyleniyordu, ’Deprem insan öldürmez, bina öldürür’ diye. Türkiye’de güvenilebilir sağlam bina yapmak istiyoruz. Bunu Japon Konutlar ismi takılarak yapılması ve bu işi iyi yapmak isteyen bir şirket var Okan Hocaoğlu’nun şirketi. Bunun için İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Fatih hoca araya girdi ve tanıştırdı. Bu konutlar tamamen güvenilebilir bina, sismik izolatör de kullanılıyor. 2018’den sonra sağlam bina olabilir ama şiddetli depremde hasarı olabilir. Bu sistemle hiç sıkıntı olmayacak" dedi.
Aydın Seçimler bitti, afişleri kaldı Türkiye genelinde 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerinin ardından kent merkezi ve kırsal alanlarda belediye başkan ve muhtar adaylarının sticker şeklindeki reklam çalışmalarının oluşturduğu görüntü kirliği dikkat çekiyor. Geçtiğimiz Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde vatandaşlar kendilerine 5 yıl önderlik edecek yerel yöneticileri seçmek için sandığa gitti. Seçimler öncesinde adaylar aydınlatma direkleri, otobüs durakları ve trafik levhaları başta olmak üzere birçok yere yapıştırılan stickerlar ile reklamlarını yaptı. Seçim sürecinde, adayların kendilerini tanıtmak amacıyla yoğun şekilde kullandıkları bu tür reklam çalışmaları, seçimlerin sona ermesiyle birlikte çevrede rahatsız edici bir görüntü oluşturdu. Kentin çeşitli bölgelerinde rastlanan reklamlar, estetik açıdan rahatsızlık verirken çevre kirliliğine de neden oldu. Vatandaşlar, seçim döneminde yapılan gelişigüzel reklam çalışmalarına bir son verilmesini talep ederken, "İnsanlar artık bir adayın kendi kişiliği ve vaatleri kadar gösterdiği sosyal sorumluk örneklerine de bakıyorlar. Çevre kirliği oluşturan seçim çalışmaları kent estetiğine zarar veriyor. Bir dahaki seçim dönemlerinde reklam çalışmaları yapılırken dikkat edilirse bu tür kötü görüntülerin önüne geçilmiş olur. Çünkü yapıştırılan bu görseller aylarca hatta yıllarca buralarda kalıyor" diyerek adayları çevre kirliliği konusunda daha duyarlı olmaya davet etti. Ayrıca, seçim sonrası bu tür broşürlerin hızla temizlenmesi gerektiğini belirten vatandaşların, bu konuda hızlı bir temizlik çalışması yapılmasını talep ettiği öğrenildi.
Kayseri Spor AŞ ile Gençlik ve Spor Bayramı dolu dolu geçti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında tenis, plaj voleybolu, ayak tenisi ve 3x3 basketbol müsabakaları ile Gençlik Koşusu etkinlikleri dolu dolu geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yerel yönetim hizmetlerini en üst seviyeden gerçekleştirirken, Kayseri’yi, hizmete açtığı tesisler ve ev sahipliği yaptığı organizasyonlarla ‘sporun başkenti’ haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Kayseri’ye ACES Europe Derneği tarafından 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını kazandıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı turnuvalarında tenis, plaj voleybolu, ayak tenisi ve 3x3 basketbol müsabakaları sona erdi. Büyük çekişmeye sahne olan turnuvalarda, takımlar hem doyasıya eğlendi hem de farklı branşlarda spor yapma imkânı buldu. Gençlik Koşusu, Büyük İlgi Topladı Ayrıca, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Koşusu gerçekleşti. Koşuya yaklaşık 500 kişi katıldı. ‘Gençlik Koşusu’nun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç verdi. Renkli görüntülere ve çekişmelere sahne olan Gençlik Koşusu, büyük ilgi topladı. 3 kilometrelik parkurda gerçekleşen koşu sonrasında ödül töreninde sporculara birçok hediyeler verildi. Ödüller, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cenani Ayaydın ve Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş tarafından takdim edildi.
Ordu Yeşil sahalarda nikah: Spor aşkı nikah masasında Ordu’da antrenör olan Hakan Yurdakul ve Ezgi Çalışkan (Yurdakul) tanıştıkları yeşil sahalarda nikah kıyarak dünya evine girdi. Yıllarını verdikleri yeşil sahalarda evlenmenin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen çifte, "Tekmelik taktınız mı, gözlemci geldi mi, saha komiseri var mıydı?" gibi sorular da geldi. Ordu’da 25 yıldır sürdürdüğü aktif spor hayatının yanı sıra, son 10 yıldır bir kadın futbol takımının hocalığını yapan Hakan Yurdakul (43), yine sahalarda tanıştığı Ezgi Çalışkan’a (34) spor tesislerinin önünde evlilik teklifi etti. Çift, nikâhlarını da yıllarını verdikleri yeşil sahalarda kıymak istedi. Hakan ve Ezgi çifti, yeşil sahada alışılmışın dışında nikah kıyarak dünya evine girdi. “Tüm duyguları yaşadığımız sahalarda nikah kıydık” Kendisini yeşil sahalara adadığını ifade eden Hakan Yurdakul, “Bu konuda eşime teşekkür ediyorum çünkü sahada nikah teklifini kabul etti. Farklı olmasını düşündük çünkü sürekli olarak buralara emek veren insanlarız, sabah-akşam sahadayız. Çok ilginç oldu ve güzel de cevaplar aldık. Sakatlandığımız, düştüğümüz, ağladığımız ve güldüğümüz sahalarda bu sefer nikah kıydık ve çok da harika oldu. Nikah memurumuz bile hayatında ilk kez bu şekilde nikah kıydığını söyledi. Nikah sonrası ’Tekmelik taktınız mı, gözlemci geldi mi, saha komiseri var mıydı?’ diye sorular da geldi” diye konuştu. “Bu şekilde nikah beklemiyordum ama eşim söyleyince hoşuma gitti” Voleybol antrenörü olan ve hakemlik yapan Ezgi Yurdakul ise “Sporun sürekli içerisindeyiz. Evlilik teklifimi bile burada, kulübün önünde almıştım. Biz de bunu devam ettirmek istedik, eşim de nikahı bu şekilde istedi. Hızlı bir şekilde geliştirdik ve evlendik, sahalardayız. Bu şekilde bir nikah beklemiyordum ama eşim söyleyince benim de hoşuma gitti” şeklinde konuştu.