YEREL HABERLER - 29 Aralık 2011 Perşembe 16:01

SİVAS BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN ÜRGÜP:

A
A
A
SİVAS BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN ÜRGÜP:

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, helikopter kazasında hayatını kaybeden eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin şehit olduğunu düşündüğünü söyledi.
Ürgüp, hakim olan kanaatin olayın kaza olmadığı yönünde olduğunu söyledi. 25 Mart tarihinde Kahramanmaraş mitingine katılan ve dönüşte helikopterinin düşmesiyle beraberindeki 5 kişi ile birlikte hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu kazasındaki son gelişmeleri değerlendiren Ürgüp, şu anda hakim olan kanaatin kaza olmadığını söyledi. Ürgüp, "İş mahkeme sürecinde olduğu için, bizim hem genel merkezimiz hem de rahmetli genel başkanımızın ailesi bu konuda çok fazla ayrıntıya girmiyorlar. Aynı metodu bizim de takip etmemiz gerekiyor. Ama bazı şeyler basına düşüyor. Milletimiz duydukça herkesin tüyleri diken diken oluyor. Burada rahmetli başkanımızın ve arkadaşlarımızın yaşadığı hadise kaza mıdır, değil midir? Ciddi ciddi araştırılmaya başlandı. Hakim olan kanaate göre bu bir kaza değildir. Yani rahmetli başkanımız ve arkadaşlarımız şehit olmuştur diye düşünüyoruz." dedi.
Ürgüp, zaman içerisinde gerçeklerin aydınlanacağını düşündüklerini belirterek, "Bunun ayrıntılarını zamana bırakmak lazım. Zaman içerisinde inşallah gerçeklerin aydınlanacağını düşünüyoruz. Gerçeklerin aydınlanmasına ihtiyaç vardır. Hem bizim açımızdan hem de aile açısından bu çok önemlidir. Türk milleti açısından da çok önemlidir. Yani memlekette siyaset yapan devlet için çalışan insanların bu şekilde, geçmişte de yaşandığı gibi önemli siyaset adamlarının bir suikasta kurban gidebileceği üzerinde duruluyor. Bunların artık açığa çıkması lazım. Yani 21. yüzyılda böyle şeylerin olmaması lazımdır. Kuralların tam olarak işlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir