GENEL - 16 Aralık 2011 Cuma 16:12

KAR BEKLERKEN YAĞMUR GELDİ

A
A
A
KAR BEKLERKEN YAĞMUR GELDİ

Bursa’da öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağmur hayatı felç etti. Meteoroloji’nin dün yaptığı açıklamanın ardından kar bekleyen vatandaşlar, yağmura hazırlıksız yakalanınca yanlarında bulundurdukları eşyaları şemsiye yaptı.
Meteoroloji Genel Müdürlülüğü, Marmara Bölgesi’nin sağanak yağışa teslim olacağını duyurdu. Ancak ikazlara aldırış etmeyen bazı vatandaşlar, yağmura hazırlıksız yakalandı. Sabahın güneşli havasına aldanan vatandaşlar, yağmur yağınca ıslanamamak için yanlarında bulundurdukları poşetleri şemsiye niyetine kullandı. Bazı vatandaşlar ise yağmurdan kaçarak otobüs duraklarına sığındı.
Yağmur sebebiyle özellikle Acemler’de trafik durma noktasına geldi. Ankara-İzmir ve İzmir-Ankara güzergahında araç trafiğinde de yoğunluk yaşandı. Caddelerde yer yer su birikintileri oluşurken, bazı sürücüler ise kayganlaşan yolda maddi hasarlı kazalara sebep oldu.
Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün tahminlerine göre, ülkenin iç ve batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde, gece saatlerinde İç Anadolu’nun doğusu ile Kastamonu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir