ASAYİŞ - 16 Aralık 2011 Cuma 09:53

AKSARAY`DA FUHUŞ OPERASYONU: 22 GÖZALTI

A
A
A
AKSARAY`DA FUHUŞ OPERASYONU: 22 GÖZALTI

İstanbul polisinin Fatih’te bir eğlence mekanına düzenlediği operasyonda, fuhuş yaptığı ve fuhuşa aracılık ettiği iddiasıyla 20’si kadın 22 kişi gözaltına alındı.
Olay, gece saat 00.30 sıralarında meydanda geldi. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu polisi, Fatih Aksaray’da bulunan bir diskoteğe müşteri kılığında girdi. İçeride fuhuş pazarlığına taraf olan polisin işaretiyle harekete geçen ekipler, mekana operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda aralarında Özbekistan, Türkmenistan gibi ülkelerin vatandaşlarının da bulunduğu 20 kadın ile fuhuşa aracılık ettiği öne sürülen 2 erkek gözaltına alındı. Gözaltına alınan
şahıslar, yapılan sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Yabancı uyruklu kadınların ise emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli 1. Çameli Tarım Sempozyumunda ilçe tarımı konuşuldu 1. Çameli Tarım Sempozyumu Hayri Dev Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumda ilçe tarımı hakkında konuşuldu. 1. Çameli Tarım Sempozyumu Hayri Dev Kültür Merkezinde gerçekleşti. Sempozyuma Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Pamukkale Üniversite öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Sempozyum Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, PAÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz ve Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer’in konuşmaları ile başladı. Ardından Prof. Dr. Ali Ünal’ın başkanlığında sempozyum başladı. Sempozyumda Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Çameli’nde tarımın genel durumunu, Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen ceviz yetiştiriciliğini, Prof. Dr. Rahmi Türk kiraz yetiştiriciliği ve önemi, soğuk uygulama teknolojilerinin tarımda uygulanmasını, Ziraat Yüksek Mühendisi Fatih Gökhan Erbaş üzümsü meyvelerin önemi ve yetiştiriciliğini, Dr. Abdullah Kankaya fidan üretimi ve önemini, Prof. Dr. Fatih Kıllı patates tarımı ve Çameli özelinde önemini, Prof. Dr. Ali Ünal cevizde budamayı, Prof. Dr. Koray Özrenk tarımsal hastalık ve zararlılarla mücadeleyi Prof. Dr. Kağan Kökten silaj bitkileri ve silaj yapım tekniğini, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bak ve Dr. Öğr. Üyesi Levent Kırca fındıkta fidan üretimi ve bahçe tesisini, Prof. Dr. Zeynel Dalkılıç zeytin yetiştiriciliğini, Ziraat Yüksek Müh. Mustafa Bıyıklı cevizin gübrelenmesi hakkında görsel verilerle bilgiler verdi.
Denizli DSO Başkanı Kasapoğlu: “Ekonomik normalleşme sürecimizde önemli bir gelişme” Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Mali Eylem Görev Gücü’nün Türkiye’yi gri listeden çıkarmasını değerlendirerek, 2021 yılında listeye alınan Türkiye’nin, gri listeden çıkmasının ülkemiz için son derece olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti. OECD bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye’nin gri listeden çıktığını açıkladı. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, FATF’nin Türkiye’yi gri listeden çıkarmasını değerlendirdi. Türkiye’nin gri listeden çıkarılmasıyla uluslararası toplumda daha saygın bir konuma yükseldiğini belirten Başkan Kasapoğlu, “Bu sayede ülkemiz, küresel ekonomiye daha aktif bir şekilde katkıda bulunabilecektir. Bu önemli adım, ülkemize yönelik algıların ve görüşlerin olumlu yönde oluşmasına katkı sağlayarak, Türkiye ekonomisine ve yatırım ortamımıza pozitif yansımalar getirecektir. FATF gri listesinden çıkmanın birçok önemli çıktısı olacaktır. Yabancı yatırımcıların güvenini artıracak ve ekonomik büyümemize ivme kazandıracaktır. Bu da ekonomik büyümeye ve yeni iş imkanlarının sağlamasına katkıda bulunacaktır. Bu sayede Türkiye, yatırımcılar için daha çekici bir destinasyon haline gelecektir. Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir ekonomik aktör olarak yer almasına önemli bir katkı sağlayacaktır. Dış ticaret hacmimizi artıracaktır, borçlanma maliyetlerimizi düşürecektir ve finansal sistemimizi daha sağlam hale getirecektir. Türkiye ekonomisi için bir dönüm noktası olarak da nitelendirebileceğimiz bu başarıyı daha ileriye taşımak için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Ülkemizin ekonomik kalkınması için hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz" ifadelerine yer verdi.
Denizli Çameli Belediyesi tekstil ürünleri konusunda PAÜ ile işbirliği yapacak DENİZLİ (İHA) – Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Çameli Belediyesi Arasında “Tekstil Ürünleri Tasarımı Eğitimi İş Birliği” protokolü imzalandı. Pamukkale Üniversitesi ile Çameli Belediyesi arasında düzenlenen Çameli Belediyesi’nin kadınlara yönelik yürüttüğü tekstil üretimi atölye faaliyetlerine PAÜ’nün destek vermesi ve PAÜ’nün eğitim ve uygulama faaliyetlerinde Çameli Belediyesi Tekstil Atölyesini kullanabilmesi konularını kapsayan iş birliği protokolünü imzaladı. Denizli Çameli Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü arasında gerçekleştirilen “Tekstil Ürünleri Tasarımı Eğitimi İş Birliği" protokolü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan tarafından imzalandı. İmza töreninde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yapılan protokol ile ilgili olarak “Üniversite-şehir bütünleşmesine önem vermekteyiz. Burada da Üniversite-ilçe bütünleşmesinin güzel bir örneğini hayata geçiriyoruz.” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve PAÜ Senato Üyeleri ile birlikte Çameli Halk Eğitim Merkezinde bulunan Çameli Kilimi, Çameli Elmalı Bezi Dokuma Atölyesini ziyaret etti. Protokol kapsamında PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü Öğretim Üyeleri, Çameli Belediyesinde kurulacak olan tekstil atölyelerinde kadın işçilere yönelik eğitimler verecek. Projede, yerel dokuma motifleri ile çağdaş tasarımlar yapılacak ve eğitim sonunda ürünler sergilenecek. Üretime ve kültürel mirasa katkı sağlayacak olan bu iş birliği çalışmaları aynı zamanda kadınları üretken ve görünür kılacak.