YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 13:11

YOZGAT LİSESİ MEVLANA`YI ANDI

A
A
A
YOZGAT LİSESİ MEVLANA`YI ANDI

Yozgat Lisesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin 738. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle "Bu Neyin Sırrı" programı düzenledi.
Özel Ergin Koleji Konferans Salonu’nda düzenlenen programına, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Yozgat Lisesi Müdürü Atilla Özbek’in yaptığı açılış konuşmasının ardından Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr.
Ziya Avşar, Mevlana’nın hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verdi. Mevlana’nın Türk gençliğine en iyi şekilde anlatılması gerektiğini belirten Avşar," Mevlana’nın
özünde barındırdığı sevgiyi, saygıyı ve güzel olan her şeyi içinde bulunduğumuz çağa taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz." dedi. Yozgat Valisi Necati Şentürk, programın sonunda yaptığı konuşmada, Yozgat’ta göreve başladıktan sonra genç neslin Hazreti Mevlana, Hacı Bayramı Veli, Hacı Bektaşi Veli, Mehmet Akif Ersoy, Necaip Fazıl Kısakürek gibi önemli şahsiyetlerin tanınmasını sağlamak amacıyla kendi talimatıyla anma programları düzenlendiğini söyledi. Vuslat gecesinin önemine dikkat çeken Şentürk, "Gönül adamı, ölüm gecesini vuslat gecesi olarak nitelendirmiştir. Hoşgörüye ihtiyacımız olduğu bu dönemde Hz. Mevlana, en iyi örnek ve yön göstericimizdir. Mevlana’yı Anma Gecesiyle Şeb-i Arus’u kendilerine yaşatmalarından dolayı programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.
Yozgat Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda, Mevlana Celaleddin Rumi’nin hayatı, eserleri, yüzyıllar öncesinden insanlığa verdiği mesajlar anlatıldı. Program yerel sanatçılardan Recep Kunduz’un söylediği ilahiler ve sema gösterisiyle son buldu.
Programda katılımcılara ayrıca aşure ikram edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir