YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 10:27

KAHRAMANMARAŞ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. İLKER ÇİTİL:

A
A
A
KAHRAMANMARAŞ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. İLKER ÇİTİL:

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, hasta başına düşen yatak sayısını Türkiye ortalamasına çıkartmak istediklerini belirterek, “Hedefimiz 10 bin hastaya 28 yatak hedefine ulaşmak.” dedi.
Çitil, İl Sağlık Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısı ile faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Göreve başladığı eylül ayından bu yana gerçekleştirdikleri çalışmaları anlatan Çitil, 400 yataklı Yenişehir Devlet Hastanesindeki çalışmaların hızla devam ettiğini kaydederek, tüm yoğunluklarını burası üzerine verdiklerini söyledi.
Konuyla ilgili bakanlık ve yerel yönetimler nezdindeki bürokratik işlemlerin de sürdüğünü dile getiren Çitil, “Yenişehir Devlet Hastanesi’ni en kısa sürede tamamlayarak, taşınmayı ümit ediyoruz. Bununla ilgili planlarımızı yapıyoruz, bakanlıkla sürekli iletişim halindeyiz. Yani tüm yoğunluğumuzu nitelikli sağlık hizmetleri vereceğimiz bu hastane üzerine verdik. 400 yataklı olan bu hastanemiz gerektiğinde 500 hatta 600 yatağa kadar yükselebiliyor. Bilindiği üzere Türkiye ortalamasında 10 bin hastaya düşen yatak sayısı 27 ila 28 civarında. Kahramanmaraş il genelinde ise bu ortalama 13-14. Bu hastanenin tamamlanmasıyla birlikte merkez ilçede 28 yatak ortalamasına, il genelinde ise 18 yatak ortalamasına yükseleceğimizi umut ediyorum.” diye konuştu.
Aile Hekimliği uygulamasında da büyük başarı elde edildiğine dikkat çeken Çitil, “Kahramanmaraş’ta yılda 4 milyon 200 bin civarında muayene yapılıyor. Bunun bir milyon 300 bini birinci aşama sağlık hizmeti geri kalan kısmı ise birinci aşama sağlık hizmeti. Yani aile hekimliği uygulaması içerisinde olan birinci aşama sağlık hizmetinde önemli başarı elde edildi. Yapılan araştırmalarda da vatandaşlarımızın memnuniyetinin sevindirici boyutta olduğunu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Aile planlaması, gebe bebek bildirimi, anne ve bebek ölümleri, misafir anne projesi gibi faaliyetler hakkında da bilgiler veren Çitil, daha sonra gazetecilerin yönelttiği soruları cevaplandırdı. Toplantıya, Sağlık Müdür Yardımcıları Gökhan Gökşen, Sadi Ulun, Mehmet Özdemir, Abid Başarıcı ve Rahmi Kundakçı ile şube müdürleri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir