YEREL HABERLER - 15 Aralık 2011 Perşembe 09:50

GENÇ İNİSİYATİF PLATFORMU BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. SAVAŞ EĞİLMEZ:

A
A
A
GENÇ İNİSİYATİF PLATFORMU BAŞKANI YRD. DOÇ. DR. SAVAŞ EĞİLMEZ:

Genç İnisiyatif Platformu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Fransa’nın bir kez daha ermeni maşasını eline alarak Türkiye’nin sinirlerini gerdiğini belirterek, “Son olarak da gelecek hafta kendi meclislerinde görüşülmek üzere yeni bir yasa tasarısıyla ermeni meselesini kaşımaya başladılar” dedi.
Fransa parlamentosunun 29 Ocak 2001 tarihinde, ’’Fransa, 1915 yılındaki Ermeni soykırımını tanır’’ ifadesiyle kaleme alınan bir yasayı onayladığını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Şimdi de Fransa meclisi yasalar komisyonunda geçen hafta kabul edilen, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) Marsilya milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanan yasa teklifi, 22 Aralık’ta sabah saatlerinde genel kurulda oylanacak. Yasalar komisyonunda kabul edilen yasa teklifinde, ’’Fransız yasaları tarafından tanınan soykırımların inkârı, bir yıl hapis ile 45 bin avro para cezasına çarptırılır’’ ifadesi yer alıyor. Görüşülecek yasa o kadar ahlaksız, o kadar yüzsüz ve o kadar antidemokratik bir yapıya sahip ki tartışıp eleştirmeye bile gerek yok.” Diye konuştu.
“Fransa’da gerek iktidarın gerekse muhalefetin bu yasayı gündeme getirmekteki amacının; yaklaşan seçimlerde Fransa’da yaşayan Ermenilerin oyunu almak olduğu artık herkes tarafından bilinmektedir” diyen Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, “Bu aynı bizim de seçim zamanları yüz yüze kaldığımız bazı siyasetçilerin ipe sapa gelmez vaatlerine benziyor. Yalnız burada çok önemli bir sorun var. Soykırım konusunda çok hassas davranan Fransa, bu konuyla ilgili yasalar hazırlarken, 1945 yılında Cezayir de katlettiği 1,5 milyon insanı aklına getiriyor mu? Acaba bir gün birileri çıkıp da katlettiğim çocukların, kadınların hesabını bana sorar mı diye düşünüyor mu? Fransa’dan hesap sorulur mu sorulmaz mı bilemeyiz ama tarihin Cezayir de yapılanları asla unutmayacağından eminiz.
Daha kısa bir süre önce Fransa Meclis Başkanı Bernard Accoyer’in başkanlığındaki araştırma komisyonunun, "Parlamentoların rolünün tarihi olayları değerlendirmek ve özellikle yasa çıkartarak cezai müeyyide istemek olmadığı’’ sonucuyla biten rapor ortadayken böyle bir yasanın kabulü, hiç şüphe yok ki Türk ve Fransız ilişkilerinde tamiri imkânsız yaralar açacaktır. Ulusal parlamentolar özellikle Fransa gibi sabıka dosyası bir hayli kabarık olan ülkelerin parlamentoları tartışmaya açık tarihi olaylar konusunda karar almaktan özellikle kaçınmalıdır. Tarihi olaylar, tarihçiler ve araştırmacılara bırakılmalıdır.” Şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir