Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi`nde Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda yeni sağlık alanında atımlar gerçekleşti ve daha önce olmayan birçok branşta sağlık hizmeti verilmeye başlandı.
Eski Samsun Devlet Hastanesi`nin binasına taşınan 340 yatak kapasiteli Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde sağlık alanında atılımlar gerçekleşti. Daha önce sadece Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi`nde olan çeşitli branşlardaki sağlık hizmetleri artık Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde bölge insanının hizmetine sunuldu.
Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail İşlek, hastanelerinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda hızla sağlık hizmetlerinde atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, " Sağlık Bakanlığı, hastanemizin bölge hastanesi hizmeti verme konusunda ve aynı zamanda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda her türlü desteği veriyor. Karadeniz Bölgesi`nde devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde olmayan branşlarda sağlık hizmeti vermeye başladık. 2 bin 500 gramın
altında doğan kuvözde kalmış bebeklerde kör kalma tehlikesi olduğu için lazerle göz tedavisine başladık. Bu tedavi bölge ilk defa bizde uygulanıyor. Günde 20-30 arası bebeğin dünyaya geldiği hastanemizde kuvöz kapasitesi 45`e ulaşmış durumda. Hastanemizin bölge hastanesi olma statüsünde yenilikler var. Çocuk Nöroloji Ünitesi`ni kurduk. Çocuk nöroloji uzmanımız hizmet vermeye başladı. Daha önce sadece OMÜ Tıp Fakültesi`nde hava geçiren çocuklara çekilen EEG`yi, artık hastanemizde çekmeye başladık. Çocuk
Kardiyoloji ünitesini hizmete soktuk. Çocuk EKO`sunu artık hastanemizde çekiyoruz.
Çocuk endokrinoloji, çocuk alerji ve çocuk nefroloji bölümlerini de hizmete açtık. Aynı zamanda çocuk asistanları da burada hizmete başladılar. Kadın doğum asistanlarımız hizmet almaya başladılar" dedi.