GENEL - 05 Nisan 2012 Perşembe 16:42

ŞEHİT ANNESİNDEN BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ`A FERYAT

A
A
A
ŞEHİT ANNESİNDEN BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ`A FERYAT

Hakkari`de dün şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak`ın annesi Gülderen Şarlak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`a "Oğlumun katillerini bulun" dedi.
Ulusal Kadın ve Medya Sempozyumu ile bir dizi ziyaret için Antalya`da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manavgat ilçesinde hayırsever Ayşe Kasapoğlu tarafından yaptırılan Ayşe Kasapoğlu Camii`nin açılışını gerçekleştirdi. Arınç, daha sonra dün Hakkari`de şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak`ın Manavgat Bahçelievler Mahallesi`nde bulunan evini ziyaret etti. Kurulan taziye çadırında şehidin babası Uğur Şarlak`a baş sağlığı dileyen ve bir süre baba Şarlak`la konuşan Arınç, yapılan duaya
da eşlik etti. Taziye ziyaretinin ardından vatandaşlarla vedalaşan Arınç`ı evinin balkonundan gören şehidin annesi Gülderen Şarlak, "Ben bir öğretmenim. Benim tayinimi Hakkari`ye çıkartın. Ben onlara andımızı, bayrağımızı öğreteceğim. Bir canımdan başka neyim kaldı ki, gerekirse oğlumun uğrunda onu da veririm. Artık benim bir canım kaldı. PKK, KCK, yeter yeter. Bu çocuğa emek verdim. Oğlumu bin 500 lira ile okuttum. Ellerime sağlık, Allah razı olsun. Sana bir çift sözüm var. Oğlumun kanını alacaksınız. Ve
diyeceksiniz ki `Aha senin kanını aldık. Aha senin çocuğunun katilini bulduk.` Eğer bulamayacaksanız ben örgütlenip dağa çıkar, oğlumun intikamını kendim alırım" diye feryat etti.
Anne Şarlak,`a vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Bunun üzerine Arınç, `İnşallah, inşallah` dedi. Arınç, daha sonra Manavgat`ta yayın yapan `Manavgat`ın Sesi. Akdeniz Haber` gazetesinin 47. kuruluş yıldönümü kutlamasına katıldı. Burada konuşan Arınç, "Şehidin annesi çok duygusal bir konuşma yaptı. Söylediklerini anlıyoruz, acısını anlıyoruz. Terörü bitirme konusunda, ülkemizde huzurlu ve güvenli günlerin gelmesi noktasında üzerimize düşenleri yapıyoruz. Şehitler kervanına Manavgat`tan bir kardeşimiz
katıldı. Ailesi ve bizler ne kadar üzülsek de o kadar gururluyuz. Kolay değil, 28 yaşında gencecik bir üsteğmenin arkasında annesi, kardeşi kaldı. Alçakça şehit düşmesi hepimizi üstü. Çok şehidimiz var. İnşallah bundan itibaren katilleri bir an evvel bulunur ve hesapları görülür. Bir an önce bu acılı günleri yaşamak istemiyoruz" diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra gazetenin kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan pastayı kesti. Arınç, ardından gazetelerin sahibi Neşe Yılmaz ve Aysel Gelendost`a elleri ile pasta yedirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Adalet Bakanı Tunç(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine): "Örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm uzantılarıyla sürecektir" FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünün ardından sosyal medya hesabı üzerinde açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümü üzerine X hesabı üzerinden açıklama yaptı. Bakan Tunç, FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığı etkilemeyeceğini ifade etti. "Bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir" Mücadeleye aynı kararlılık ve azimle devam edileceğini belirten Tunç, "Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir. FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir" ifade etti.
Eskişehir Halk sağlığı tayfaları dijital bağımlılığa karşı savaş açtı Eskişehir’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı ilk döneminde ‘Halk Sağlığı Farkındalığının Artırılması ile Sağlığın Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Projesi’ çerçevesinde dijital bağımlılıkla mücadeleye yönelik önemli bir adım atıldı. Ekim ayı itibariyle başlatılan proje çerçevesinde, belirlenen 10 okulda 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik ‘Dijital Bağımlılık’ konulu eğitim programı düzenlendi. İlk hafta etkinlikleri 14-18 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, bu süreçte Halk Sağlığı Tayfaları, öğrencilere dijital cihaz kullanımının zararları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Eğitim programında, öğrencilerin konuya ilişkin farkındalıklarını artırmak amacıyla bir resim etkinliği düzenlendi. Çocukların çizdiği resimler, okullarda oluşturulan Halk Sağlığı Köşesi’ne asıldı. Her hafta farklı etkinliklerle devam edecek olan proje, öğrencilerin dijital bağımlılıkla ilgili bilinç düzeyini artırmayı hedefliyor. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Tayfaları ile bu önemli toplumsal soruna dikkat çekmeyi ve dijital cihazların aşırı kullanımının yol açabileceği sağlık problemlerine karşı önleyici adımlar atmayı amaçlıyor. Projeyle ilgili açıklama yapan Uzm. Dr. Seval Çalışkan, dijital bağımlılığın özellikle çocuklar üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri vurgulayarak, bu tür farkındalık programlarının çocukların sağlıklı dijital alışkanlıklar edinmelerinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Projenin uzun vadede dijital bağımlılığın olumsuz etkilerini azaltmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.