Yaşar Üniversitesi Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Topluluğu öğrencileri, elektronik atıkların çevreyi kirletmesine dikkat çekmek amacıyla "Topraktan geldik, toprağa gitmeyeceğiz" adlı sosyal sorumluluk projesi geliştirdi. Projeyle Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı`ndan da destek alan öğrenciler, Bulgaristan, Litvanya, Romanya ve Slovakya`dan 28 genci bir hafta boyunca İzmir`de ağırladı.
Elektronik atıkların çevreyi verdiği zararlara dikkat çekmek amacıyla geliştirilen projeyle bir araya gelen öğrenciler, bir hafta boyunca İzmir`in elektronik atıkların geri dönüşümü sağlayacak kutular tasarladı, fidan dikti ve atıklardan giysiler üretip defile sundu.
Çevre teması üzerinde güç birliği yapan öğrenciler, doğayı tehdit eden elektronik atıklar toplar toplayarak, kıyafetler ve aksesuarlar tasarladı. Tasarlanan kıyafetleri giyen öğrenciler, emeklerini Balçova`daki alışveriş merkezinde mini bir defileyle sundu.
ATIK KUTULAR İZMİR`DE SERGİLENECEK
Defilenin ardından proje takımı ``Elektronik Atık Toplama Kutuları`` tasarladı. İzmir`de bulunan üniversite kampüsleri, liseler, alışveriş merkezi ve şehrin belirli noktalarına konacak olan kutular, periyodik olarak toplanacak ve insan sağlığını tehdit eden atıkların geri dönüşümü sağlanarak doğaya zarar vermesi engellenecek.
Elektronik atıkların doğayı da kirlettiğine ve şehirlerde yeşillendirme çalışması yapılması gerektiğine dikkat çeken gençler, Işıkkent`e 100 adet fidan dikerek projelerini tamamladılar.
Farklı dil, din ve kültürlerin buluştuğu projede hedefin; dünya için oldukça önemli bir tehlike haline gelmiş elektronik atıklara dikkat çekmek, toplumu bu konuda bilinçlendirmek, kültürel faaliyetlerle karşılıklı anlayış, hoşgörü ve diyalogun oluşturulması ve Avrupalılık bilincinin kazandırılması olduğu belirtildi.