YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 14:52

İPEKYOLU DEVLET HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

A
A
A
İPEKYOLU DEVLET HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası verilen aranın ardından 3 Nisan 2021 tarihi itibarıyla hasta kabulüne başlayan İpekyolu Devlet Hastanesi`nde incelemelerde bulundu.
Vali Karaloğlu, İpekyolu Devlet Hastanesi`nde İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ve hastane personeli tarafından karşılandı. Karaloğlu, hasta kabulüne başlayan poliklinikler, servisler, yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanelerde incelemelerde bulundu. Hastanedeki eksikliklerin tamamlanmasını ve diğer hastanelerde görevli olan sağlık çalışanlarının geri dönmesini isteyen Vali Karaloğlu, İpekyolu Devlet Hastanesi`nin hizmete girmesiyle birlikte Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin hasta yoğunluğunun
azalacağını söyledi. 136 yatak kapasiteli hastanede ameliyat ve tüm polikliniklerde hizmet verilmesini isteyen Karaloğlu, vatandaşlara da hasta kabulüne başlayan İpekyolu Hastanesi`ne gelmeleri çağrısında bulundu.
Vali Karaloğlu, deprem sonrası sağlıkta verilen hizmetler ve 16 Nisan tarihinde hasta kabulüne başlayacak olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi`nin durumu ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Karaloğlu şunları söyledi:
"Van`da yaşanan depremlerden sonra sadece Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile uzun süre hizmet verdik. Bu hastanemizde ihtiyacımıza cevap verdi. Ama şehrin dışına deprem dolayısıyla çıkan vatandaşlarımız yoğun bir şekilde şehre dönmeye başladı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin kapasitesi şuanda dolmuş durumda. Çok büyük bir yoğunluk var. O yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz. İpekyolu Devlet Hastanesi, poliklinik olarak hizmet vermeye devam ediyordu. Gezmiş olduğumuz ana bloktaki tamirat, tadilat
işlemleri ve Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu depremsel inceleme tamamlandı. Binanın kullanılabilecek olduğuna karar verildikten sonra, tamiratları tamamlandı ve artık İpekyolu Devlet Hastanesi`nde de hem poliklinik hizmetleri hem de yataklı hizmet verilmeye başlandı. Bugünden itibaren hastalarımızı yatırmaya başladık. Yani Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemize bir alternatif oluştu."
"TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNE VATANDAŞLAR ÜCRETSİZ TAŞINACAK"
Üçüncü hastaneyi açmak için yoğun bir çalışma olduğunu belirten Karaloğlu, "Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi de en geç 16 Nisan`da hasta kabulüne başlayacak. Orası da polikliniklerini açmış. Ayakta tedaviye başlamıştı, 16 Nisan`da inşallah YYÜ Tıp Fakültesi Hastanemiz de yataklı hasta kabulüne başlayarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin yoğunluğunu azaltmış olacak. Yeni Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, üniversitemizin kampusu içerisinde kampüs ile şehir arasında
bir mesafe var. Üniversitemiz ilk üç ay hastaları şehirden yeni hastaneye ücretsiz olarak taşıyacak. Artık şehrimiz yavaş yavaş normalleşiyor. Geri dönüşler hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz de bu geri dönüşler paralelinde vatandaşa sunmuş olduğumuz hizmeti çeşitlendirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
Vali Karaloğlu, servislerde yatan hastalarla ve refakatçilerle yakından ilgilenerek verilen sağlık hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Hastalardan, `Memnunuz` yanıtını alan Karaloğlu, diğer birimleri gezdikten sonra hastaneden ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Vali Erol: “İnşallah planlanan sürede Ordu Şehir Hastanesi hizmete açılacak” Ordu Valisi Muammer Erol, Şehir Hastanesi’nin inşaatının, ikmal ihalesinin yapılmasıyla birlikte önemli bir aşamaya geldiğini belirterek, “İnşallah bir aksaklık olmadan planlanan sürede Ordu Şehir Hastanesi’nin tüm işleri tamamlanarak, hizmete açılacak” dedi. Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde yapımı devam eden Ordu Şehir Hastanesi inşaatında bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılması gereken çalışmaların değerlendirildiği Koordinasyon Toplantılarının 9’uncusu, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonunda yapılan Koordinasyon Toplantısında, hakkında İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok tarafından Ordu Şehir Hastanesi’nin planlanan sürede hizmete açılabilmesi için daha önce yapılan koordinasyon toplantılarında görüşülen konularla ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında Vali Muammer Erol ve toplantıya katılanlara bilgi verildi. Ordu Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak yolların son durumlarının ele alındığı toplantıda, doğalgaz, elektrik, internet, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin de zamanında tamamlanması konusunda istişarede bulunuldu. Ordu Şehir Hastanesine ulaşımı sağlayacak yolların yapımı konusunda Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Samsun Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Vali Muammer Erol, Şehir Hastanesi inşaatının planlanan sürede tamamlanarak, hizmete alınması için yoğun çaba sarf edildiğini söyledi. “İnşaatı önemli bir noktaya geldi” Ordu Şehir Hastanesi inşaatında, kamu kurumlarının eş zamanlı olarak yapması gereken işleri ve çalışmaları koordine etmek amacıyla bugüne kadar 8 toplantı yapıldığını belirten Vali Muammer Erol, “Ordu Şehir Hastanemizin inşaatı, ikmal ihalesinin yapılmasıyla birlikte önemli bir aşamaya geldi. Ulaşım, elektrik, doğalgaz, internet, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin bir an önce tamamlanması için kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlamak için bu toplantılarımızı yapıyoruz. Son bir yıl içerisinde 5 toplantı yaptık, artık belli aşamaya geldik. Ordu Şehir Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak yolların yapımı için hem Karayolları ekiplerimiz, hem de Ordu Büyükşehir Belediyemiz gereken çalışmalarını yapıyor. Üniversite yerleşkesi içerisinden geçen Say Deresi’nin ıslahı için DSİ tarafından ihalesi yapıldı. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Doğalgaz, elektrik, internet, içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetleri de eş zamanlı olarak başlayacak. İnşallah bir aksaklık olmadan planlanan sürede Ordu Şehir Hastanesi’nin tüm işleri tamamlanarak, hizmete açılacak” diye konuştu.
Trabzon Dünya şampiyonu Havvanur Kethüda’ya, Trabzon’da coşkulu karşılama Karadağ’da düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Havvanur Kethüda ve 75 kiloda bronz madalya alan Dilara Sak, Trabzon’da coşkulu bir şekilde karşılandı. Karadağ’da düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda +81 kilonun final mücadelesinde Özbek Shakhobiddinova Sobirakhon’ı yenerek altın madalya elde eden Havvanur Kethüda ve 75 kiloda bronz madalya kazanan Dilara Sak, memleketi Trabzon’a geldi. Milli boksörler, Trabzon Havalimanı’nda bekleyen yakınları ve sporcular tarafından çiçeklerle karşılandı. Altın madalya kazanan Havvanur Kethüda, “Ülkemiz adına güzel bir duyguydu. Çok heyecanlıyım. Ülkemize dünya şampiyonluğunu getirdim. İstiklal Marşı’mızı okutmak güzel bir duyguydu. Mutluyum. Final maçım hariç diğerlerini ilk rauntta aldım. Final maçını ise ikinci rauntta aldım. İyi bir süreçti. Kendime güveniyordum. Madalya alarak buraya geleceğimi biliyordum. Özbek rakibim geçen sene yıldızlarda dünya şampiyonuydu. Dünya şampiyonunu yendim” dedi. Dilara Sak: “Daha çok çalışacağım; daha iyileriyle geleceğim” Şampiyon olmak istediğini dile getiren bronz madalya sahibi Dilara Sak ise, “Üçüncülük oldu ama buna da şükür. Gençlerde son senem. Boks zaten burada başlıyor. Mutluyum, güzel bir başlangıç yaptım. Bu benim önümü açacak. Daha çok çalışacağım. Daha iyileriyle geleceğim” şeklinde konuştu. Altar Kalkışım: “Spora sahip çıkıyoruz diyenlerin bu çocuklara 1 TL bile katkıları yok” Dilara Sak’ın antrenörü Altar Kalkışım da, “Dilara’nın burada şampiyonluğunu konuşmak isterdik. Ama bazı sebeplerden dolayı olmadı. Bu bir başlangıç. Bir dahaki sefer inşallah altın madalya alırız. Karşılamada üzücü şeyler yaşadık. Birileri açıklama yapıyor, spora sahip çıktığını söylüyor ama sporculara sormak lazım ki 1 lira maddi ve manevi katkısı olmayanlar, burada gelip spora sahip çıktığını söylüyorlar. Spora sahip çıkıyoruz diyenlerin bu çocuklara 1 TL bile katkıları yok” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından aileleriyle buluşan sporcular, daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsle şehir turu attı.