YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 12:20

U-15 NIKE PREMİER CUP TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 2. KADEME MÜSABAKALARI

A
A
A
U-15 NIKE PREMİER CUP TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 2. KADEME MÜSABAKALARI

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, U-15 NIKE Premier Cup Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakaları`nın Malatya`da yapılacağını duyurdu.
Özdemir, Müsabakaların 4 bölgede gerçekleştirileceğini kaydederek, "U-15 NIKE Premier Cup Türkiye Şampiyonası 2. Kademe Müsabakaları Türkiye genelinde 4 bölgede yapılacak. Malatya`da bu bölgeler arasında yer alıyor. Bu kapsamda Elazığspor, Hatayspor, Diyarbakır DSİ ve Mersin Akdeniz Spor Kulübü ilimizde Türkiye Şampiyonasına gidebilmek için mücadele edecek" dedi.
Müsabakaların Cuma günü başlayacağını ifade eden Özdemir, "Takımlarımızla Perşembe günü teknik toplantımızı yapacağız. Cuma günü de müsabakalarımızı Yeşiltepe Stadı`nda başlatacağız. Burada birinci olacak olan takımımız Türkiye Şampiyonasına katılacak. Bütün takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ticaret Bakanlığı fırsatçıları uyardı: Ticaret Bakanlığı, tüketicileri mağdur etmeyi amaçlayan fahiş fiyat uygulamalarının yeni ceza tutarları üzerinden en ağır bir şekilde cezalandırılacağını açıkladı. 2025 yılı için belirlenen asgari ücretin fiyatlama davranışına etkisine ilişkin Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, "2025 yılı asgari ücreti, dün Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmiş ve açıklanmıştır. Yüzde 30’luk artış öngören ve 2025 yılı için 22 bin 104 TL net ücret olarak uygulanacak olan asgari ücretin tüm çalışanlarımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını dileriz" denildi. "Bu çerçevede özellikle asgari ücretteki artış oranını sanki tüm maliyet işçilikmiş gibi fiyatları da aynı asgari ücret artış oranında arttırmaya çalışacak olan mal ve hizmet satıcılarını bir kez daha uyarmak istiyoruz" uyarısı yapılarak şu ifadelere yer verildi: "İlk olarak, asgari ücret 2025 yılı ocak ayının sonunda ödenecektir. İkinci olarak da işçilik maliyeti toplam maliyetin içinde sadece bir bölümü oluşturmaktadır. Bu nedenle asgari ücretin artış oranını büyük bir tamahkarlıkla fiyatların artış oranına çevirmeye çalışmak isteyenleri uyarıyoruz. Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı denetim ekipleri, İl Ticaret Müdürlükleri, İl Tarım Müdürlükleri, İlçe Tarım Müdürlükleri ekipleri sıkı bir denetim için sahada birlikte çalışmaktadırlar. Ayrıca Ticaret Bakanlığı’na bağlı İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve Tüketici Korunması ve Piyasa Genel Müdürlüğü ekipleri de sahada yoğun bir şekilde denetim çalışması yürütmektedirler. Vatandaşlarımızın da tamahkarlık, aç gözlülük yapan işletmelerle ilgili şikayetleri olduğunda, Ticaret Bakanlığımıza bildirmelerini hassaten rica ediyoruz. 2025 yılı başında yeniden değerleme oranı olan yüzde 43,93 oranında bütün denetim cezaları arttırılarak uygulanacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızla tüketicilerimizi mağdur etmeyi amaçlayan fahiş fiyat uygulamaları yeni ceza tutarları üzerinden en ağır bir şekilde cezalandırılacaktır."
Manisa Açılan tapu davası 71 yıl sonra sonuçlandı Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 71 yıl önce açılan ve Türkiye’nin en uzun süren davalarından biri olan tapu davası sonuçlandı. Davayı açan mağdur ve avukatın öldüğü, 30’dan fazla hakimin değiştiği dava Türkiye’nin en uzun süren davalarından biri oldu. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 1953 yılında 1953/316 dava esas numarasıyla 1998 yılında vefat eden Hüseyin Uzan tarafından açılan dava, yaklaşık 300 dönüm araziyi kapsıyor. Hüseyin Uzan gibi toplamda 99 davacı ve 221 davalının bulunduğu dava, yıllar boyunca yaklaşık 30 hâkimin değişmesine neden oldu. Alaşehir’in Killik, Çakırcaali ve Ilgınköy mahallelerindeki parsellerle ilgili davada, Salihli Kadastro Mahkemesi 27 Kasım 2024 tarihinde kararını verdi. Mahkeme, Hüseyin Uzan’ın dava konusu olan 22 dönüm araziyi Hüseyin Uzan’ın mirasçıları adına tescil etti. "Arazimiz emanet gibi duruyordu" Davanın tarafları, yıllar boyunca arazilerinde tasarruf yapamadıklarını ve belirsizliğin kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etti. Konuyla ilgili konuşan davacı aile üyeleri, "71 yıl boyunca kredi kullanamadık, teminat veremedik. Arazimizi istediğimiz gibi kullanamıyor, ileriye dönük yatırım yapamıyorduk. Şimdi nihayet rahat bir nefes aldık. Babamız, annemiz öldü. Bu dava 1953 yılında açılmış, avukatımız öldü. Dava bize kaldı, çok şükür aldık" dedi. İlk davayı açan avukat öldü 1953 yılında davayı açan avukat Mustafa Yıldırım, 55 yıl boyunca bu davayı takip etti. Ancak 9 Eylül 2021’de hayatını kaybetti. Yıldırım’ın yanında yetişen ve davayı devralan avukat Rasim Buğra Çetin, meslektaşının "Bu davayı bitirmeye benim ömrüm yetmedi, umarım senin ömrün yeter" diyerek espri yaptığını hatırlatarak şunları söyledi: "Bu dava, 1953 yılında Alaşehir Çakırcaali Mahallesi’nde kadastro çalışmaları sırasında yapılan bir hatadan dolayı açılmış. Kadastro tespitine itiraz eden Hüseyin Uzan, dedesinin hakkını korumak için dava başlatmış. Ancak davanın bu kadar uzun sürmesinin sebebi, arazi büyüklüğü, taraf sayısının fazlalığı ve dava açan kişilerin vefatıyla çok sayıda mirasçının devreye girmesi. Yaklaşık 30 hâkim değişti. Bizden önce bu davayı takip eden avukat Mustafa Yıldırım, 55 yıl boyunca büyük bir özveriyle çalıştı. Kendisi mesleği bırakırken bu davanın sonuçlanmasını görememişti. Allah rahmet eylesin. Bana bu davayı devrederken ’bitirmeye benim ömrüm yetmedi, umarım senin ömrün yeter’ demişti. Davayı sonuçlandırmak bize nasip oldu. 71 yıl sonra müvekkillerim adına olumlu bir karar çıktı."