YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 15:48

ŞEHZADELİ MİNİKLERDEN ARTIK MATERYAL ÇALIŞMASI

A
A
A
ŞEHZADELİ MİNİKLERDEN ARTIK MATERYAL ÇALIŞMASI

Özel Şehzade Mehmet Anaokulu öğrencileri işe yaramayacağı düşünülerek çöpe atılan, pet şişeler, ambalaj kutuları, kumaş parçalarından muhteşem eserler ortaya çıkadılar.
Öğrenciler artık materyallerden oluşturdukları eserlerini Artık Materyal Projesi Sergisi kapsamında Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonu`nda sergilediler. Artık materyallerin çocuklar tarafından kullanılmasının çocuklarda ilgi ve motivasyonu artırma açısından önemli olduğunu kaydeden Özel Şehzade Mehmet Anaokulu Sorumlusu Gülcan Köşker, ``Okulumuzda 4-6 yaş arası 15 öğrenci eğitim görüyor. Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmesi açısından bu tür etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Artık materyaller çevremizde gördüğümüz ve kullandığımız, daha sonra da kullanılmayacağı için çöpe atmayı, bir başka yerde saklamayı ya da biriktirmeyi düşündüğümüz hijyenik olan tüm doğal, fabrika yapımı ya da el yapımı maddeleri içerir. Zaman içinde özelliği bozulamadan muhafaza edilebilen ve işe yarmayacağı düşünülerek çöpe atılan her şey artık materyaldir. Artık materyaller çoğu zaman çocuklar için, satın alınan çok pahalı oyuncaklardan daha değerli olabilmektedir. Çocuklara değer verdiğimiz zaman neler yapabileceklerini bu sergiyle görebiliyoruz. Bizlere her zaman destek veren okul müdürümüz Muzaffer Yılmaz başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz.`` dedi.
Sergi 2 Nisan Pazartesi`ye kadar açık kalacak. Sergide 40 çeşit çalışma yer alıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne 37 küçükbaşla işe başladı, işinin patronu oldu Edirne’de yaşayan genç çiftçi Adem Yayla, 2017 yılında devletten teşvik olarak aldığı 37 küçükbaş hayvan ile işini büyüterek kendini işinin patronu oldu. Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlekakpınar köyünde yaşayan Adem Yayla, yaklaşık 8 yıl önce Genç Çiftçi Projesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hibe ettiği 37 adet küçükbaş hayvanı ile yetiştiriciliğe başladı. Aradan geçen süre zarfında aldığı koyunları çoğalarak 136’ya ulaşan Yayla, kendi işinin patronu olmanın gururunu yaşıyor. Hayvan sayısını arttıran ve köyünde kurduğu tesisle başarıya imza atan Adem Yayla, bu işe girdikten sonra köy halkına örnek oldu. Kendi işinin patronu olarak çalıştığı için daha mutlu olduğunu söyleyen Yayla, özellikle herkesin rahatlıkla yapabileceği bu işin kendisine göre kolay olduğunu da söyledi. Yıllar önce aldığı 37 koyunla girdiği sektörde şu anda 136 hayvanının bulunduğunu dile getirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yetiştiricilere sunduğu birçok destek ve teşvikin de olduğunu söyleyen Yayla, özellikle kendi işlerinin patronu olmak isteyen genç girişimcilerin sektöre girmeleri konusunda adım atmaya çağırdı. Bu başarıyı yerinde görmek amacıyla Adem Yayla’yı ziyaret eden Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, "Üreticimize özverili çalışmaları için teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Bu tür projelerin, genç çiftçilerin tarımsal üretimdeki rolünü artırdığı ve yerel ekonomiye katkı sağlamaktadır" dedi.