Manisa`da "Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi"ni başlatan Vali Halil İbrahim Daşöz, uygulama gezisi kapsamında kente gelen Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Turist Rehberliği Bölümü`nden 150 öğrenciye Manisa`yı tanıttı.
Okul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karaman`ın rehberlik ettiği öğrencilerin Manisa, Efes, Şirince ve Kuşadası`na günübirlik yaptıkları uygulama gezisinin ilk durağı Manisa oldu. Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği`nin organize ettiği kahvaltıda Vali Daşöz ve öğrenciler Ağlayan Kaya altındaki Yedi Kızlar Cafe`de buluştu. Kahvaltıya İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa Balıkesirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kocabıyık da katıldı. Kahvaltıda öğrencilere Manisa`yı tanıtan broşürler verilerek mesir macunu ikram edildi. Kahvaltının ardından yürüyerek hep birlikte Ağlayan Kaya`ya çıkıldı ve burada ilk olarak Vali Daşöz öğrencilere Manisa`yı anlattı. Manisa`nın çok güçlü turizm potansiyeli olduğunu kaydeden Vali Daşöz, ``Manisa 5 milyar dolarlık ihracatıyla Türkiye`de 7. sırada ve Vestel bu bölgede yer alıyor. Manisa OSB dünyanın sayılı organize sanayi bölgelerinden biri. Hemen hemen her hafta yabancı sermaye kuruluşları yatırım görüşmeleri için Manisa`ya geliyor. Tarımı da çok güçlü. Türkiye`deki çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 80`i Manisa`da üretiliyor. Manisa, ikliminden dolayı çoklu tarıma çok uygun. Gediz Havzası, Türkiye`nin önemli ovalarından biri`` dedi.
Manisa`nın bir şehzadeler şehri olduğunu kaydeden Vali Daşöz, Manisa`da 17 şehzadenin valilik yaptığını, aralarında Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman`ın da bulunduğu 6 şehzadenin padişah olduğunu söyledi.
Vali Daşöz konuşmasına şöyle devam etti: ``Spil Dağı Milli Parkı, Manisa için çok önemli bir dağ. Rivayetlere göre Spil Dağı`nda 9 bin çeşit bitkinin olduğu söyleniyor. Manisa Lalesi meşhur. Lidya uygarlığının başkenti olan Sardes, Salihli`de bulunuyor. İncil`de geçen dünyanın 7 önemli kilisesinden 3`ü Manisa`da. Sizler turizmin gizli kahramanlarısınız. Yarın hepiniz Türkiye`nin çeşitli yerlerinde turizm ile ilgili çalışmalar yapacaksınız. Yolunuz açık olsun.``
Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sebahattin Karaman Manisa`da başlatılan Turizm Seferberliği ve Markalaşma Projesi içinde yer almaktan ve katkıda bulunmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Ağlayan Kaya Amfi Tiyatro`da temsili Hafsa Sultan ve Merkez Efendi tarafından öğrencilere mesir macunu saçıldı. Vali Daşöz ve öğrenciler Kır Kahvesini, Manisa Mevlevihane`sini ve Top Kale`yi ziyaret ettikten sonra otobüslerle Manisa şehir turu yaptı. Öğrenciler Manisa gezisinden sonra Efes, Şirince ve Kuşadası`na gitmek üzere Manisa`dan ayrıldılar.