Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında Gaziantep Üniversitesi ve Kızılay işbirliği kapsamında yürütülecek olan; toplumda deprem ve doğal afetler sonrası yardımlaşma ve dayanışma ruhunun tesisi, Van depreminde hayatını kaybeden Japon gönüllü Dr. Atsushi Miyazaki`nin adının yaşatılması ve Türk Kızılay`ına destek amacını taşıyan Miyazaki Kızılay Gönüllüleri Projesi`nin açılış töreni gerçekleştirildi.
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Danışmanı ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdulcebbar Özkara, Kızılay İl Başkanı Muhlis Bahadır Yetkin, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
Türkiye`de bir ilk olan Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersini Gaziantep Üniversitesi olarak gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, ders kapsamında yüzlerce projenin ortaya çıktığını söyledi. Üniversitelerin toplumun gelişimine öncülük edecek yerler olması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, ``Bir insanlık abidesi olabilecek şahsiyetin, Miyazaki`nin yaptıklarıyla, gösterdiği insanlık örneğiyle gerçekten çok güzel onun adıyla anılan bir projenin başlangıcı için törenimizi düzenledik. Üniversitemizde gençlerin her alanda iyi yetişmesi için her şeyi yapıyoruz. Topluma dair hassasiyetlerinizin gelişmesi, ilişkilerinizin kuvvetlenmesi için projeler yürütüyoruz. Toplumsal Duyarlılık Projeleri, hem kendi alalarınızda hem de diğer alanlarda topluma bir şeyler üretmenizi sağlayacaktır`` şeklinde konuştu.
Doğal afetlerin ve depremin Türkiye`nin bir gerçeği olduğunu söyleyen Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Türkiye`nin afet istatistiklerine bakıldığı zaman bu projenin öneminin bir kere daha ortaya çıktığını belirtti. Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Mutaf, ``Bu projeyle Japon gönüllü Dr. Atsushi Miyazaki`nin adı yaşatılacak. Projemizi Kızılay ile birlikte yürütüyoruz. Bu kapsamda 380 öğrenci, 13 öğretim görevlisi var. Miyazaki`nin anısını yaşatarak, insan sevgisi, yardımlaşma, merhamet ve gönüllülük duygularını toplumda yaygınlaştırmayı ve Kızılay`a maddi ve manevi destekleri teşvik etmeyi kendimize hedef koyduk`` ifadesinde bulundu.
Kızılay çalışanlarının gönüllü olarak çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çeken Kızılay İl Başkanı Muhlis Bahadır Yetkin de, ``Kızılay`a bu şekilde destek vermeniz bizi çok mutlu etti. Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında gerçekleştirilen bu projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum`` diye konuştu.
Afetin insanlar için fiziksel, ekonomik, sosyal kayıplara neden olduğunu belirten Toplumsal Duyarlılık Projeleri Danışman Hocası Öğretim Görevlisi Sevgi Topalkara, doğal bir afet olan depremin hareketsiz kabul ettiğimiz güvenle üzerine bastığımız toprakların yerinden kırılması olduğunu ifade etti.
Toplumsal Duyarlılık Projeleri Öğrencisi Onur Önal, insan saygınlığının korunması her koşulda muhtaç insanlara yardım etme, toplumu afetlerle mücadele kapasitesini geliştirilmesi misyonunu benimsemiş olan Türk Kızılay`ının çalışmalarına destek olmak amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi.
Açılış konuşmalarının sonrasında Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ve Kızılay İl Başkanı Muhlis Bahadır Yetkin tarafından, projeye emeği geçen Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Öğretim Görevlisi Sevgi Topalkara, Öğretim Görevlisi Dursun Kırmemiş, Öğretim Görevlisi Hülya Hengirmen, Öğretim Görevlisi Yahya Ağır, Öğretim Görevlisi Seval Uyanık, Öğretim Görevlisi Mustafa Dere, Öğretim Görevlisi Filiz Kolcu, Öğretim Görevlisi Ahmet Aycan, Öğretim Görevlisi Aysun Saygılı, Öğretim Görevlisi Adem Atmaca, Öğretim Görevlisi Hasan Serindağ, Öğretim Görevlisi Hacı Çelik ve Öğretim Görevlisi Zülfikar Aslan`a belge takdim edildi.