DÜNYA - 29 Mart 2012 Perşembe 22:11

"ENGEL-SİZLER" TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI

A
A
A
"ENGEL-SİZLER"  TÜRKİYE`DE BİR İLKİ BAŞARDI

Tunus`ta düzenlenen Uluslararası Bedensel Engeller Atletizm Şampiyonası Olimpiyatları`ndan başarı ile ayrılarak 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları`na Türkiye`deki engelli sporcular arasından ilk defa katılma şansını yakalayıp bir ilki gerçekleştiren Türk Paralimpik Milli Takımı, yurda döndü.
Türk Hava Yolları`nın (THY) tarifeli bir seferi ile Tunus`tan İstanbul Atatürk Havalimanı`na gelen engelli sporcuları havalimanında Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağırıcı ve yetkililer ile engelli arkadaşları tarafından davullarla ve Türk Bayrakları ile karşılarken, havalimanında yakınlarını bekleyen vatandaşlarında sporcuları alkışladıkları görüldü.
Uluslararası çapta bir başarı elden eden sporculara çiçek takdim eden Başkan Çağırıcı, Bağcılar`da engellilere tanınan pozitif ayrımcılığı engelliler sarayı ile kamulaştırdıklarını belirterek, "Oradaki engellilere verdiğimiz emeğin karşılığını fazlasıyla almaya başladık. İşte bunlardan birisi de Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdiler. Engelli atletizm de Türkiye`de ilk defa engelli iki kızımız Hamide ve Zübeyde ülkemizi temsil edecekler. İnşallah Londra`dan da madalyalarla gelecekler" dedi.
Tunus`ta gerçekleştirilen Atletizm Şampiyonası`nda 100 metrede birinci olan Bağcılar Belediyesi Engelliler Kulübü sporcularından Zübeyde Süpürgeci, "Londra Olimpiyatları`nı kazandım. Çok mutluyum ve şaşırdım. Arkadaşlarım beni burada karşıladılar, kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. Bağcılar Belediyesi`ne bağlı olan ve bir diğer başarı elde eden sporcu Hamide Kurt ise, "Türkiye`yi Londra`da çok iyi bir şekilde temsil edeceğim, gurur duyuyorum. Çok mutluyum. Arkadaşlarım bizi burada karşıladılar, hiç
beklemiyordum" diye konuştu.
Daha sonra sporcular kameraların karşısında, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı`ya Londra`da ki müsabakalarda altın madalya alacaklarına dair söz verdi. Çağırıcı ise, sporcularına çok inandıklarını ifade ederek, "Bugüne kadar azmettiler ve hepsini başardılar. Engellilerimiz ilk defa Avrasya Maratonu`nda 42 kilometrede kendi tekerlekli sandalyeleri ile başarı elde etmişlerdi. Bu bize ilerisi için büyük bir başarı elde edeceklerini gösteriyordu. Şuanda profesyonel sandalyeleri ile birinciliklere
koşuyorlar" şeklinde konuştu.
Daha sonra heyet hatıra fotoğrafı çektirerek, havalimanından ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Ayşe Taş Sanat Akademisi’nde yeni dönem başladı Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ayşe Taş Sanat Akademisi’nde Türk Sanat Müziği eğitimleri başladı. Türk sanat müziğinin kadife sesi Ayşe Taş şefliğinde yeni dönem dersleri açılış töreni ile başladı. Düzce Belediyesi bünyesindeki Ayşe Taş Sanat Akademisi’nde 2024-2025 dönemi törenle başladı. TRT Ses Sanatçısı Ayşe Taş şefliğindeki Türk Sanat Müziği korosu, ilk dersini gerçekleştirdi. Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ndeki açılış törenine Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdoğan Bıyık da katılarak, şef Ayşe Taş ve Türk Sanat Müziği tutkunlarını yalnız bırakmadı. “Bu faaliyeti oldukça anlamlı ve kıymetli” Vali Selçuk Aslan, “Bir yerleşim yeri şehir diye adlandırılacaksa içinde kültür, sanat, resim, müzik, kısaca güzel sanatlar diye adlandırdığımız her şey olmalı. Düzce’yi şehir kılabilmek adına belediyemizin bu güzel faaliyeti oldukça anlamlı ve kıymetli. Başta başkanımız olmak üzere emek verenlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kenti için sadede altyapı çalışması noktasında değil, kültürün, sanatın ve her türlü estetik değerin konuşulabilmesi, yaşatılabilmesi ve insanlara dağıtılabilmesi adına ciddi şekilde destek verdiğini yakından biliyorum. Ayşe Taş gibi bir hanımefendiyi, duayen bir üstadı Düzce’ye davet edip, burada çalışabilmesi noktasında imkanları sınırsız şekilde tahsis etmesi bunun en güzel yansımalarından bir tanesi. Tabi ki koro faaliyetleri emek, özveri ve disiplin ister. Bu noktada çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. Başkan Dr. Faruk Özlü ise, “Biz 40 defa düşünüp bir iş yapıyoruz. Burayı da özenle yapmaya çalıştık. Arkadaşlarımız mutlu. Gerçekten temiz mekanlarda görev yapıyorlar ve çalışıyorlar. Ben de bundan mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu. “Düzce için büyük bir kazanım” TSM korosu eğitmeni Şef Ayşe Taş’da, “Geçen seneki konserimizde gerçekten çok büyük bir başarı yakaladığımıza inanıyorum. Bu topluluğun musiki ve Düzce için çok büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Tabi bunun temelinde Dr. Faruk Özlü ile Kültür İşleri Müdürümüz Burçin Sarıcan ve çalışma arkadaşlarının çok çok büyük emekleri var. Muhakkak ki Valimizin de katkıları var. Biz ne yaptıysak onların destekleri ile yapmaya gayret gösterdik ve çok titizlikle çalıştık. Arkadaşlarımız da büyük özverilerle, belki akşamın en güzel saatlerini buraya ayırdılar. Fakat şunu unutmayalım ki, bu imkanı her yerde yakalayamazsınız. Ama bize burada çok güzel bir yer tahsis ettiler. Çok güzel sazlarla çalıştık. Kaliteyi yakaladığımıza inanıyorum. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızda da aynı özenle ve aynı titizlikle başarıyı daha yukarıya çıkarmak istiyorum. Güzel bir ortam yakaladık. Kendim ve korom adına sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Açılış töreninde pasta kesilmesi sonrası, Ayşe Taş şefliğindeki TSM korosunun yeni dönem eğitimleri başladı.
Diyarbakır Kaliforniya’dan gelen 81 yaşındaki kadın Diyarbakır Ulu Cami’ye hayran kaldı Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinden gelen 81 yaşındaki kadın, İslam aleminin 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen Diyarbakır Ulu Cami’ye hayran kaldı. 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır, her gün binlerce yerli ve yabancı turist ağırlıyor. ABD’ni Kaliforniya eyaletinden gelen 81 yaşındaki kadın, Ulu Cami rehberi Yaser Aydın’dan bilgiler aldıktan sonra yapıya hayranlığını dile getirdiği kaydedildi. Yaser Aydın, her gün Ulu Cami’de yerli, yabancı turistleri ağırladıklarını, gün içerisinde özelikle eylül, ekim, kasım aylarında yaklaşık 50-60, bazen 80 tur grubunu ağırladıklarını söyledi. Bir kaç gün önce Kaliforniya’dan Diyarbakır Ulu Cami’ye ziyarete gelen bir hanımefendiyi ağırladıklarını belirten Aydın, “Camiyi anlattık, İslami materyaller hediye ettik. Onunla ilginç diyalogumuz oldu. Hanımefendi 81 yaşında olduğunu söyledi. Hatta yaşı ilgimi çekmişti. Bu yaşta seyahat sizi zorlamıyor mu? 12-13 saat gelme, ardından İstanbul’dan uçakla Diyarbakır’a derken bayağı bir yorucu oluyor. Üstüne bir de GAP turunu eklemek bu yaşta. Hanımefendinin renkli bir kişiliği vardı” dedi. Aydın, şöyle konuştu: Günde 6 mil yürüdüğünü (9 kilometre), Nemrut Dağı’na çıktığını söyledi. Birçok müzeyi gün içerisinde gezdiğini söyledi. Cami ile alakalı tarihi bilgilendirmelerden sonra, caminin harika olduğunu, mimarisi onu cezbetmişti. Ulu Cami’de bu yaşlarda ziyaretçi çok nadir ağırlıyoruz. Bu aylarda gelen gruplara baktığımızda Almanya, İtalya, Fransa ya da Hollanda’dan gelenlere baktığımızda genel de emekli kesimini ağırlıyoruz.”
Düzce Galericilerin umudu, fındıkçılar DÜZCE (İHA) – İkinci araç alım satımı yapan galericiler, aylardır durağan geçen sektörün fındık sezonunun tamamlanmasının ardından yeniden canlanmasını bekliyor. Sıfır araçların sürekli piyasaya girmesi, araç alacaklara bayilerde sıfır faizli kredilerin verilmesi ile birlikte ikinci el araç alış satışları durağan dönemine geçti. Yaz aylarında durma noktasına kadar gelen ikinci el araç satışlarında tekrar artış oldu. Galericiler, fındık sezonun yavaş yavaş tamamlanmasının ardından çiftçilerin fındıklarını satması ile birlikte araç alış verişinin artacağını düşünüyor. Düzce’de yıllardır galericilik yapan Murat Türkoğlu, ikinci el araç alışverişlerinde herhangi bir kredi kampanyası olmadığı için müşterilerin ikinci el araçlara girmek istemediğini dile getirerek, “Yaklaşık 4-5 aydan beri işlerimizde bir durağanlık var. Ama bu durağanlık bazen iyi oluyor bazen de çok kötü oluyor. Bunun sebebi piyasaya sıfır otomobil çok girdi. Daha önceden de sıfır araçlar vardı. Ama piyasaya çok sürülmüyordu. Şimdi yeni kanunlar geldi. 6 ay 6 bin kilometre limitleri geldi. Sıfır araç alanlar elindeki araçları hemen satamadılar. Satamadıkları içinde sıfır araba fiyatları düşüşe geçti. İkinci el fiyatları da düşüşe geçmeye başladı. Yaklaşık 2 aydır ikinci el fiyatları tekrar yükselmeye başladı. Dolar ve Euro fiyatları artınca sıfır araç fiyatlarında da yüzde 5 artış oldu. İkinci el piyasasında da yine durağan dönem başladı. Sıfır araç çok fazla var. Bayiler kampanya yapmaya başladı. Ama ikinci el de kredi kampanyası olmadı. Bayide sıfır faiz ile kredi alabiliyorsunuz. Ama ikinci sektöründe kesinlikle sıfır faizli kredi açmadılar veya kısıtlama getirdiler. Kasko değerinin yarısı dediler. Müşterilerimizde bunlara karşı biraz zorlanma yaşadı. Kredi bugün herkese çıkmıyor. Çıksa bile faiz oranları çok yükseldi. 100 bin liralık bir kredi 140 bin lira olarak çıkıyor. Araba alma konusunda müşteriler krediden uzak duruyor” şeklinde konuştu. “En çok takasa giriliyor” Araç sahibi vatandaşların araçlarını yenilemek için kendi kullandıkları araçları takasa getirdiğini dile getiren Murat Türkoğlu, “İkinci el araç satışlarında en çok takasta araç getiriliyor. 700 bin liralık bir araç almayı düşünen bir kişi elindeki 300-350 bin liralık aracını getiriyor ve arabasını yenileme dönemine başladı. Fındık sezonu bitti. Fakat yeni yeni satmaya başladılar. Piyasayı etkilemesinden yanayız. Bizde birazcık nefes almış oluruz” şeklinde konuştu.