GENEL - 26 Mart 2012 Pazartesi 12:43

TURGUT ÖZAL ULUSLARARASI EKONOMİ VE SİYASET KONGRESİ`NE SON BİLDİRİ GÖNDERME TARİHİ 30 MART

A
A
A
TURGUT ÖZAL ULUSLARARASI EKONOMİ VE SİYASET KONGRESİ`NE SON BİLDİRİ GÖNDERME TARİHİ 30 MART

Malatya`da 19-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongresi`ne bildiri gönderme süresi 30 Mart`ta sona eriyor.
İnönü Üniversitesi`nden kongreye ilişkin yapılan açıklamada, "Küreselleşme, yaşadığımız çağda yüz yüze olunan önemli ve etkili bir süreçtir. Bu süreçte ülkeler arası ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasal ilişkiler daha çok gelişmekte, her açıdan uluslararası ilişkiler yoğunlaşmakta, farklı kültürler dünya ölçeğinde etkin olma, tanınma çabasına girmektedirler. Küreselleşme çağında hemen her alan yapısal bir değişime uğramaktadır. Küreselleşmenin nedenlerinden birini oluşturan iletişim devrimi, küresel
değişmeleri ülkeler arasında hızla yaygınlaştırmaktadır. Ekonomiden siyasete meydana gelen her bir gelişme, diğer ülkelerde de benzer gelişmelerin tetikleyicisi olmaktadır. Bunun siyasal bağlamdaki son örneği, Orta Doğu`da meydana gelen demokratikleşme hareketleridir" denildi.
İnönü Üniversitesi tarafından 2`incisi düzenlenecek olan Turgut Özal Uluslararası Ekonomi ve Siyaset Kongresi ile yurtiçi ve yurtdışından araştırmacı ve akademisyenlerin bir araya geleceği, küresel değişimin başta siyasal ve uluslararası ilişkilerde olmak üzere diğer alanlardaki yansımalarının tartışılacağı bir forum oluşturulması ve bilgi alışverişinin sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya DPÜ Rektörü Kızıltoprak: "Biz, Suriye’nin öğretmenlerini yetiştirmeye talibiz" Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, üniversitelerinin Suriye’nin eğitim alanındaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir misyon üstlenebileceğini belirterek, "Biz, Suriye’nin öğretmenlerini yetiştirmeye talibiz" dedi. DPÜ İletişim Topluluğu tarafından düzenlenen “İletişim Zirvesi”nde konuşan Rektör Kızıltoprak, "Sayın dekanımızla görüştük. Biz, Suriye’nin öğretmenlerini yetiştirmeye talibiz. Yeni Suriye inşa edilirken sanat, matematik, dil, fizik, tarih gibi farklı branşlarda öğretmenleri yetiştirme kapasitemiz ve birikimimiz var. Bu faaliyetleri sürdürmek için kararlıyız" ifadelerini kullandı. "DPÜ 8 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor" Rektör Kızıltoprak, üniversitelerinin 8 binden fazla uluslararası öğrenciye eğitim verdiğini hatırlatarak, Suriyeli öğrencilerle de özel projeler geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. "Suriye ile ezelden beri akrabayız. Süleyman Şah ve Evliya Çelebi’nin izinden giderek bu bağı güçlendireceğiz" diyen Kızıltoprak, kültürel ve tarihi bağların önemine dikkat çekti. Üniversitenin sadece akademik değil, insani ve ahlaki görevlerini de yerine getirdiğini vurgulayan Rektör Kızıltoprak, bu kapsamda Domaniç Meslek Yüksekokulu, Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin Suriyeli öğrencilerle ilgili projelerde aktif rol aldığını belirtti. Konuşmasında öğrenciler, akademisyenler ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Kızıltoprak, "Yeni yılda ülkemizin daha büyük, toplumumuzun daha mutlu, bölgemizin ise daha huzurlu olmasını diliyorum. Akademik ekibimizle birlikte bu gönül işlerini de yapmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.