YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 12:25

SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

A
A
A
SÖKE AОIZ VE DİŞ SAОLIОI BİNASININ YER SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi`ye yeni bir bina için Sağlık Bakanlığı`ndan müjdeli haber geldi.
Söke`de 2010 yılında önce 10 ünite hizmet vermeye başlayan ardından artan hasta talebi dikkat alınarak 20 ünite ile hizmet veren Söke Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine ihtiyaca cevap veremez hale gelince daha büyük ağız ve diş sağlığı merkezi gündeme geldi. Söke`nin bir süredir gündeminde olan yeni ağız ve diş sağlığı merkezi için başlatılan yer arama çalışmalarında geçtiğimiz günlerde Söke`ye gelen bakanlık yetkilileri yer için alternatiflerin arasında bulunan Çeltikçi Mahallesi 2 No.lu Sağlık Ocağı ile Abdi İpekçi Caddesinde bulunan şu anda aile hekimlerince kullanılan eski devlet hastanesi poliklinikler bölümünde inceleme yapıldı.
Yapılan değerlendirmeler sonunda Çeltikçi Mahallesine ilköğretim okulu olarak da düşünülen atıl durumdaki 2 No.lu Sağlık Ocağına sıcak bakılmadığı, çarşı merkezindeki eski hastanenin daha uygun olduğu görüşü ağırlık kazandı.
Sağlık Bakanlığının 2012 yılı yatırım programına alınan, DPT tarafından da onaylanan yeni ağız ve diş sağlığı merkezinin TOKİ tarafından yapılacağı öğrenilirken; Söke Toplum Sağlığı Merkezi Baş Hekimi Dr. Ersev Kuyucu; ``Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz sadece Söke`ye değil, Kuşadası, Davutlar, Didim, Güzelçamlı başta olmak üzere tüm bölgeye hizmet veriyor. Her geçen gün hasta sayısında ciddi artış yaşanılınca şu anda 1.200 metre karelik alanda hizmet vermekte sorun yaşanılmaya başlanıldı. Yeni binamız 4 katlı ve toplam inşaat alanı 5 Bin metre kare olarak planlanıyor`` dedi.
Kuyucu ``Eğer eski hastane ek binasına yapılması kararı netleşirse bu anda bu binada hizmet vermekte olan aile hekimlerimizi Ana Çocuk Sağlığı binasına taşımayı, 112 ve Halk Sağlığı Laboratuarı ise bir başka yere taşınması için yer arayacağız. Önümüzdeki günlerde bu yerler için sayın kaymakamız Mehmet Demirezer ve sayın Belediye Başkanımız Necdet Özekmekçi ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunacağız`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nin ev sahipliğinde ulusal çapta “Canlı Cerrahi Eşliğinde Endoskopik Diskektomi ve Spinal Enjeksiyonlar” konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Beyin ve Sinir Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu adına Prof. Dr. İlker Solmaz, Spinal Dernek Başkanı Prof. Dr. Sedat Çağlı, Türkiye’nin önde gelen beyin ve sinir cerrahları, ortopedistler ile öğretim üyelerinin dahil olduğu yaklaşık 100 kişilik ekip katıldı. Eğitim toplantısının uygulama bölümünde Kütahya Şehir Hastanesi’nde canlı cerrahi ile endoskopik diskektomi ve transforaminal enjeksiyon başarıyla uygulandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Emre Aydın, ülkede yapılan beyin cerrahi işlemlerinin artık Kütahya’da da yapıldığını belirterek, kapalı bel fıtığı ameliyatı hakkında bilgi verdi. Dr. Aydın, “Endoskopik diskektomi, kamera yardımıyla tek bir giriş deliğiyle bel fıtığının çıkartılması işlemi olup, güncel bir tedavi yöntemidir. Endoskopik bel fıtığı ameliyatı genel anestezi (hastanın uyutulması), spinal anestezi (hastanın belden aşağısının uyuşturulması) ya da lokal anestezi (sadece işlemin yapılacağı bölgenin uyuşturulması) altında yapılabilir. Fıtığın yerine göre küçük bir insizyon ile kamera aracılığı ile fıtık dokusunun olduğu bölgeye girilerek fıtık çıkarılır. 7 milimetrelik bir cilt kesisi yeterlidir. Genellikle kemik dokuya dokunmadan kaslar arasından girilerek işlem gerçekleştirilir. Bu sayede kas ve kemik dokusu korunmuş olur. Yapmış olduğumuz başarılı işlemle birlikte ilimizde beyin cerrahisi olarak ilk adımı atmış olduk. Bizlere bu fırsatı veren KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’e, emeği geçen değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.