Düzce`nin Konuralp Beldesi Tabak Deresi üzerine kurulu olan ve en önemli özelliği harç kullanılmadan mermer blokların bir araya getirilmesiyle yapıldığı belirlenen 3 kemerli köprüye yönelik kurtarma ve restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.
Konuralp`i kazdıkça toprak altından adeta tarih fışkırıyor. Son olarak yapılan kurtarma kazısında 2 bin yıllık tarihi kemerli köprü koruma altına alındı.
Konuralp`in batısından geçip, Efteni Gölü`ne dökülen Tabak Deresi üzerinde, Çilimli yol ayrımında yer alan antik köprünün M.S 1. Yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Köprünün en önemli özelliği hiç harç kullanılmadan beyaz mermer blokların bir araya getirilmesiyle inşa edilmiş olması. 5 metre genişliğinde ve 30 metre uzunluğunda olan tarihi köprü 3 kemerli bir yapı görünümünde.
Turizm İl Müdürü Özcan Budak, restorasyon çalışmalarını Konuralp Belediyesi ile Müze Müdürlüğü`nün ortaklaşa yaptığını belirterek, ``Böylesine önemli bir kültürel varlığı tümüyle ortaya çıkarmak ve turizme kazandırmak istiyoruz. Bu köprünün bölge turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz`` dedi.
Budak, ayrıca yıllar önce çekilmiş fotoğrafında olduğu gibi tarihi köprünün altında suda akacağını söyledi.