YEREL HABERLER - 23 Mart 2012 Cuma 21:28

"YENİŞEHİR HAVALİMANIN İSMİ BURSA HAVALİMANI OLSUN"

A
A
A
"YENİŞEHİR HAVALİMANIN İSMİ BURSA HAVALİMANI OLSUN"

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Mustafa Esgin, Türkiye`nin 6. büyük ve 150 milyon dolarlık maliyet ile yapılan Yenişehir Havalimanı`nın isminin Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesini önerdi.
BUSAT Genel Kurulu, Ördekli Kültür Merkezi`nde yapıldı. 29 Eylül 2011 tarihinde kurulan ve sağlık turizm alanında önemli çalışmalara imza atan BUSAT`ın ilk genel kurulunda sağlık turizmi konuşuldu. Genel Kurulda konuşan BUSAT Başkanı Mustafa Esgin, Bursa`daki sağlık turizmini potansiyelinin ortaya çıkarılması için tüm kent dinamiklerinin el ele vermesi gerektiğini söyledi. 6 aylık dönemde başarılı çalışmalara imza attıklarını söyleyen Esgin, geçtiğimiz günlerde yapılan sağlık turizmi fuarının başarılı çalışmalardan birisi olduğunu vurguladı.
Hava ulaşımının Bursa için önemli olduğuna dikkat çeken Esgin, Yenişehir Havalimanı ile ilgili de öneride bulundu. Esgin, "Geçtiğimiz günlerde Kosova Sağlık Bakanımız Bursa`ya geldi. Feribota yetiştirmek için çok ciddi çaba sarf ettik. Uluslararası tarifeli uçuşlara açık havalimanımızın olması şart. Elimizdeki var olan kaynakların farkında olmalıyız. Türkiye`nin 6. büyük ve 150 milyon dolarlık yatırımla yapılan Yenişehir Havalimanı aynı Yeşiköy Havalimanı`nın Atatürk Havalimanı olarak adının değiştirilmesi gibi ismi değiştirilebilir. Bizim önerimiz, Yenişehir Havalimanı`nın isminin Bursa Havalimanı olarak değiştirilmesidir. Ama yeni bir tartışmaya da kapı açmak istiyoruz. Kesinlikle Bursa şovalizmi olarak hareket etmiyoruz. İnsanlar uluslararası anlamda Bursa`ya daha rahat gelsinler" dedi.
Programa katılan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ise Esgin`in Yenişehir Havalimanı ile ilgili açıklamalarına, "Bence Yenişehir Havalimanı`nın ismi, Bursa-Yenişehir Havalimanı olsun. Bu şekilde dengeyi sağlarız. Yenişehirlileri de üzmeyiz" diye konuştu.
``BURSA`NIN YENİ KALDIRACI SAОLIK TURİZMİDİR``
Programda konuşan BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Türkiye`de bir turistin 640 dolar döviz bıraktığını, sağlık turizminde ise bu oranın 8 bin dolar olduğunu vurguladı. Türkiye`nin 2023 yılı hedefine koştuğunu söyleyen Parseker, eskiden termal turizmde önemli yerlere sahip olan Bursa`nın bu alanda geride kaldığını vurguladı. Parseker, "Şu an Türkiye`de `de bile çok geri sıralardayız. Ekonomik kriz dönemlerinde bize yeni kaldıraçlar gerekiyordu. Bence Bursa`nın yeni kaldıracı kesinlikle sağlık turizmidir. Bursa`da kendine düşen payı almak zorunda. Bursa 2023 hedefine gidiyor. Türkiye`nin, hedefine ulaşması için 50 milyar dolar ihracat ve 5 milyon da turist çekmeli. Ancak hedefe bu şekilde ulaşırız" ifadelerini kullandı.
Genel Kurulda Mustafa Esgin başkanlığındaki yönetim kurulu Metin Yurdakoş, Emrah Başaraner, Sunay Özkul, Çiğdem Dilek Atalmış, Hasan Eker ve Nuran Şanlı`dan oluştu.
(YS)
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Genel kuruldan görüntü, Mustafa Esgin`in konuşması, İlhan Parseker`in konuşması, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun`un konuşması, diğer detaylar...
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı Kütahya’da tam kapalı bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nin ev sahipliğinde ulusal çapta “Canlı Cerrahi Eşliğinde Endoskopik Diskektomi ve Spinal Enjeksiyonlar” konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Beyin ve Sinir Cerrahisi Derneği Yönetim Kurulu adına Prof. Dr. İlker Solmaz, Spinal Dernek Başkanı Prof. Dr. Sedat Çağlı, Türkiye’nin önde gelen beyin ve sinir cerrahları, ortopedistler ile öğretim üyelerinin dahil olduğu yaklaşık 100 kişilik ekip katıldı. Eğitim toplantısının uygulama bölümünde Kütahya Şehir Hastanesi’nde canlı cerrahi ile endoskopik diskektomi ve transforaminal enjeksiyon başarıyla uygulandı. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Emre Aydın, ülkede yapılan beyin cerrahi işlemlerinin artık Kütahya’da da yapıldığını belirterek, kapalı bel fıtığı ameliyatı hakkında bilgi verdi. Dr. Aydın, “Endoskopik diskektomi, kamera yardımıyla tek bir giriş deliğiyle bel fıtığının çıkartılması işlemi olup, güncel bir tedavi yöntemidir. Endoskopik bel fıtığı ameliyatı genel anestezi (hastanın uyutulması), spinal anestezi (hastanın belden aşağısının uyuşturulması) ya da lokal anestezi (sadece işlemin yapılacağı bölgenin uyuşturulması) altında yapılabilir. Fıtığın yerine göre küçük bir insizyon ile kamera aracılığı ile fıtık dokusunun olduğu bölgeye girilerek fıtık çıkarılır. 7 milimetrelik bir cilt kesisi yeterlidir. Genellikle kemik dokuya dokunmadan kaslar arasından girilerek işlem gerçekleştirilir. Bu sayede kas ve kemik dokusu korunmuş olur. Yapmış olduğumuz başarılı işlemle birlikte ilimizde beyin cerrahisi olarak ilk adımı atmış olduk. Bizlere bu fırsatı veren KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin’e, emeği geçen değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.