Kırıkkale Güç Birliği Platformu, yatırımcının önünü açan tek adımda yatırım ofislerinin kurulması için önemli bir karara imza attı. İş adamları ve iş kuracak olan yatırımcı artık bürokratik işlemlerle uğraşmadan tek kalemde fabrikasını kurabilecek.
Kırıkkale Güç Birliği Platformu 6. birleşimi Anadolu Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) binasında gerçekleştirildi. Vali Hakan Yusuf Güner Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda daha önceki birleşimlerde alınan gündem maddeleri değerlendirildi. `Yatırım için neden Kırıkkale` şeklinde altyapısı güçlü bir envanterin kitaplaştırıldığını ifade eden Vali Hakan Yusuf Güner, ayrıca yatırım avantajlarını anlatmak için İstanbul ve Ankara Ticaret Odalarıyla güçlü bir diyalog kurularak bilgi alışverişinin sağlanacağını söyledi.
1 Mayıs 2012 tarihinde yatırım teşviklerinin açıklanacağını dile getiren Vali Güner, bu sürece kadar ciddi bir çalışma yapılacağını ifade etti. Platform üyesi kurum ve kuruluşlardan tam bir bilgi bombardımanı yapılmasını isteyen Vali Güner, "Kırıkkale`nin teşvik sürecinden maksimum yararlanması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz " dedi.
Özel yatırımlarda çok parçalı sistemin süreci uzattığına değinen Vali Güner, artık tek adımda yatırım yapılabileceğinin müjdesini verdi. Yatırım yapacak olan iş adamlarına hizmet verecek olan `Tek adımda yatırım ofislerinin çok yakında hizmete başlayacağını ifade eden Vali Güner, "Artık bürokrasi engeliyle uğraşmak ve evrak takibi gibi işleri rafa kaldırıyoruz. Yatırımcı sadece fabrikasını kurmakla ilgilenecek. Gerisini `Tek adımda yatırım ofisleri` gerçekleştirecek" dedi.
Tek adımda yatırım ofislerinin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri bünyesinde faaliyet göstereceğini bunun için bir yönetim şeklinin kısa sürede benimseneceğini belirten Vali Güner, imara uygun yatırıma açık arazilerin yeniden tespiti için ilgili kurumlara da talimat verdi. Toplantıda ayrıca MKE`ye yan sanayi oluşturulması için alt yapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Ticaret Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, "MKE ve STK`ların ortak olduğu bir yan sanayi üretim şirketini kurmayı hedefliyoruz. Bu şirket MKE`nin yanı sıra diğer sanayi kuruluşlarına da parça üretecek. MKE ile istişarede bulunduk, yaklaşımlar son derece olumlu" diye konuştu.
Kırsalda sulama potansiyelinin artırılması içinde çalışma yapıldığını ifade eden Vali Güner, "Sulamanın kırsalda etkin bir şekilde kullanılması için çalışmalarımız sürüyor. Şuan için kırsalda tarım arazilerinin sadece yüzde 6`sı sulanıyor. Çalışmalarımızı tamamlayıp eylem planı hazırlayacağız" şeklinde konuştu.
Vali Güner ayrıca İl su takip kurulunun oluşturularak su sarfiyatının disiplinize edileceğini kaydetti. Toplantıya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Süleyman Köstekli, Anadolu Genç İşadamları Derneği Başkanı (AGİAD) Musa Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, Kırıkkale Belediyesi Başkan yardımcısı Halil Danacı ve çok sayıda ilgili katıldı.