ASAYİŞ - 21 Mart 2012 Çarşamba 10:28

BDP BİNASINA TÜRK BAYRAОI ASTILAR, POLİSE DİRENMEKTEN 4 YIL 10 AY HAPİS CEZASI ALDILAR

A
A
A
BDP BİNASINA TÜRK BAYRAОI ASTILAR, POLİSE DİRENMEKTEN 4 YIL 10 AY HAPİS CEZASI ALDILAR

Bursa`da 5 ay önce düzenlenen teröre lanet yürüyüşünde polise direndikleri iddia edilen 4 kişiye 4 yıl 10 ay hapis cezası verildi. "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılan sanıklardan Ahmet Y., "Bizim tek suçumuz BDP binasına Türk bayrağı asmaktı. Kimseye direnmemiz söz konusu değildi. Bu suç ise herkes Türk bayrağı asıyor" dedi. Gençlerin cezası ertelendi.
13. Asliye Ceza Mahkemesi`nde "görevi yaptırmamak için direnme, hakaret, kamu malına zarar verme ve tehdit" suçlarından yargılanan Ahmet Y., Yunus Emre Y., Tufan C. ve Eyüp K., son kez hakim karşısına çıktı. Son sözü sorulan sanıklardan Ahmet Y., "Bir önceki mahkemeye gelen görevli memurlar kendilerini savunmak için yalan söyledi. Biz olay günü binaya çıktık. Türk bayrağını asıp öptük ve aşağı indik. Kimseye mukavemet etmedik" dedi.
Diğer sanıklar ise olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını ifade ederek beraatlerini talep etti.
Mahkeme, sanıkları "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan önce 12`şer ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanıkların duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezaları 10 aya indirdi. Sanıklardan Yunus Emre Y., ayrıca "görevli memura küfür ve hakaret" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların, attıkları iddia edilen taşların parti binasına zarar vermemesi sebebiyle "mala zarar vermek" suçundan ayrı ayrı beraatlerine karar veren mahkeme, cezaların ertelenmesine hükmetti.
"BİNAYA BİZDEN ÖNCE ÇIKIP BAYRAK ASANLAR OLDU"
"Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılan sanıklardan Ahmet Y., adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Hakkari`de 24 kişinin şehit edilmesinin ardından Türkiye`nin her yerinde olduğu gibi Bursa`da da gösteri ve yürüyüşler yapıldığını ifade eden Ahmet Y., "Yürüyüş yapanların hepsi BDP il binasına gitmişti. Bizden önce BDP il binasına 3 kişi çıkıp bayrak astı. Bayrağı astıktan sonra yine o şahıslar o bayrağı alıp aşağıya indi. Bizler de polislerden
izin almadan binaya çıktık. Yanımızda götürdüğümüz Türk bayrağını kaldırıp öptük. Polisler inmemizi söyleyince de indik. Madem bayrak asmak suçtu bizden önce çıkan şahıslara polis neden bir şey yapmadı? Ama bizi gözaltına aldılar. Ters kelepçeleyip halkın tepkisini almamak için 40-50 dakika binanın içinde beklettiler" ifadelerini kullandı.
"ORADA TÜRK BAYRAОI ASAN 20 KİŞİ VARDI"
Gözaltına alındıktan sonra karakola götürüldüklerini ifade eden Ahmet Y., "Ertesi gün sevk edildiğimiz adli makamlarca tutuklandık. 3 gün sonra da şikayetlerin geri alınması üzerine serbest bırakıldık. Orada Türk bayrağı asan 20 kişi vardı. Türkiye`nin neresinde görülmüş Türk bayrağı astığı için tutuklanan biri. Bize, `Polise mukavemet` diye bir kulp buldular. Bizim onlara mukavemet etme gibi bir lüksümüz yoktu. Olamaz da. Onlar orada 20 kişiydi, biz ise sadece 4 kişiydik. Fiziki olarak, mantıken böyle
bir şey olamaz. Yanımızdaki bir çocuk vardı, asıl dayak yiyen oydu. Polislerin hiçbirisinde darp yok iz yok, yara bere yok. Onlara nasıl mukavemet etmiş, nasıl direnmiş oluyoruz?" iddialarında bulundu.
"2.5 GÜN CEZAEVİNDE KALDIK"
Olaylar sebebiyle 2.5 gün cezaevinde kalmalarının sadece devlete zarar olduğunu ifade eden Ahmet Y., sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kağıtlara zarar. Yoksa biz vatansever olmakla yanlış mı yapıyoruz? Mukavemet diye bir şey olamaz. Ben Türk bayrağı asmak için izin almam ki? Ben istediğim yere Türk bayrağını asarım. Bu suçsa ben bu suçu işlerim. 20 kişi vardı. Sadece biz kurban olduk."
Ahmet Y. ayrıca, gerekçeli karar açıklandıktan sonra temyize gitmeyi düşündüklerini de sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da askeri kışlada çıkan kavgada 2’si ağır çok sayıda yaralı asker var Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kışla içinde kendi aralarında yaptığı futbol maçında kavga çıktı. Türk askerlerinin de dahil olduğu kavgada 2’si ağır çok sayıda asker yaralandı. Isparta Valisi Abdullah Erin yaralı askerleri hastanede ziyaret ederek gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor" dedi. Olay, saat 21.00 sıralarında Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kendi aralarında yaptıkları futbol maçı sonrası tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Türk askerlerinin de müdahil olduğu kavgada çok sayıda asker yaralanırken kışlaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Kışla içerisinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı askerler ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan hafif yaralı Türk askerleri taburcu edilirken Şehir Hastanesi’nde tedavi edilen Somali uyruklu askerlerden 2’sinin durumunun ağır olduğu ve entübe edilerek ameliyata alındığı öğrenildi. "Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" Konuyla ilgili Isparta Şehir Hastanesi’ne gelerek olay hakkında bilgi alan ve yaralı askerleri ziyaret eden Isparta Valisi Abdullah Erin konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada; "Bugün akşam saatlerinde saat 21.00 civarında Isparta merkezde bulunan Piyade Komando Eğitim Tugayı’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerden iki grup arasında futbol maçı sonrası bir kavga olayı meydana geldi. Bu kavgaya askerlerimiz kısa süre içerisinde müdahale ederek kontrol altına aldılar. Bu olay sırasında gerek Somali uyruklu gerekse kendi askerlerimizde hafif tıbbi müdahale ile giderilebilecek yaralanmalar meydana geldi. Emniyet ekiplerimiz de olay tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla olay yerine sevk edildi. Sağlık teşkilatımız ambulanslarla Somalili ve kendi askerlerimizi Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemize sevk ettiler. Buralarda tıbbi müdahaleler gerçekleşti. Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" şeklinde konuştu. Vali Erin, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor. Umarım bu müdahaleler sonrasında onlarda sağlıklarına kavuşurlar" dedi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.