GENEL - 28 Şubat 2012 Salı 17:58

ÇİNLİ GEZGİN, BİSİKLET EVİ İLE 11 YILDIR YOLLARDA

A
A
A
ÇİNLİ GEZGİN, BİSİKLET EVİ İLE 11 YILDIR YOLLARDA

Evi olarak benimsediği 3 tekerlekli bisikletiyle 11 yıldır seyahat eden 56 yaşındaki Çinli Guanming Chen, Sivas’ın Suşehri ilçesine geldi.
Azmi ile gençlere taş çıkartan Çinli gezgin Guanming Chen, Suşehri’nde Türk misafirperverliğinin en iyi örneğini yaşadı. D-100 karayolu üzerinde 3 tekerlekli bisikletiyle Suşehri Karayolları 163. Şube Şefliği personelinin dikkatini çeken Çinli Guanming Chen, gördüğü ilgi karşısında şaşırdı. Çin’den 2001 yılında 3 tekerlekli bisikletiyle yola çıktığını belirten Guanming Chen, "Evim olarak benimsediğim bisikletimle 2001 yılında Çin’den yola çıkarak tüm dünya ülkelerini gezmeye başladım. Bisikletle seyahat
etmek benim hayatımın bir parçası. Hedefim 11 yıl içerisinde 100 bin kilometreye ulaşarak seyahatimi 2012 yılı içerisinde yapılacak Londra Olimpiyatları’nda sonlandırmak olacaktır. Seyahatim esnasında birçok ülke gezdim ve insanları tanıdım. Ancak Türk misafirperverliği beni şaşırttı. Suşehri’nde gördüğüm ilgi beni çok mutlu etti. Burada görevli insanlar bana sıcak çay ikram ettiler" dedi.
Chen, yaşadığı tüm zorluklara rağmen seyahatini sürdüreceğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Vali Özkan ilçeleri yakından tanımaya devam ediyor Manisa Valisi Vahdettin Özkan, yürütülen hizmet ve yatırımları yerinde değerlendirmek amacıyla ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vali Özkan Alaşehir ilçesini ziyaret ederek Kaymakam Alper Faruk Güngör ve Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’ndan ilçe hakkında bilgi aldı. Göreve başladığı ilk günden ilçe programlarına başlayan Vali Özkan, Alaşehir ilçesini ziyaret etti. Kaymakam Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve kurum yetkilileriyle bir araya gelen Vali Özkan, yürütülen projeleri, kamu hizmetlerini, takip ve iyileştirme çalışmalarını değerlendirdi. Alaşehir Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör ve ilçe protokolü tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta ilçenin genel durumu ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Vali Vahdettin Özkan, Kaymakam Alper Faruk Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve ilçe yetkilileri ile birlikte ilçenin potansiyeli, ilçenin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalara ilişkin bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Manisa’nın her alanda gelişmiş ve katma değer üreten bir şehir olduğunu belirten Vali Özkan, “İlçelerimizdeki sanayi, tarım, turizm potansiyelini görmek, verilen hizmetleri yerinde ilçe yetkililerimizle değerlendirmek bizlere ilçelerimiz için gelecekte neler yapılması noktasında önemli veriler sağlıyor. Her ilçemizin farklı özellikleriyle ön plana çıktığını, önemli birer üretim ve istihdam noktaları haline gelmiş olduklarını görüyoruz. Ziyaretlerimizde de mevcut potansiyeli daha da artırma hususunda yapılabilecek çalışmalara ilişkin istişarelerde bulunuyoruz.” dedi.