YEREL HABERLER - 01 Mayıs 2012 Salı 16:51

ADIYAMAN`DA VALİLİK KUPASI DÜZENLENECEK

A
A
A
ADIYAMAN`DA VALİLİK KUPASI DÜZENLENECEK

Valilik Kupası Tertip Komitesi Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Temsilcisi, Amatör Spor Kulüpleri il Başkanı, TFF Adıyaman il Temsilcisi, Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Temsilcisi, Saha Komiserleri Derneği Temsilcisi ve Futbol il Koordinatörü, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan`ı makamında ziyaret etti.
2012 yılı bahar döneminde Adıyaman`da kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile özel sektör, vakıf ve dernekler, tüzel ve özel kişiler arasında Valilik Kupası adı altında Adıyaman Valiliği, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı, Adıyamanspor Taraftarlar Derneği Başkanlığı ve TFF il Temsilciliğinin ortak organizatörlüğünde turnuva düzenlenecek.
Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Vali Ramazan Sodan yaptığı açıklamada, "İlimizde uzun yıllardan sonra organize edilecek olan Valilik Kupası müsabakaları düzenlenecek. Amaç, ilimizdeki 30 yaş üstü insanlarımızı iş yoğunluğundan ve stresinden kurtararak yeşil sahalara çekmek. Bu müsabakaların müracaatları 2 Mayıs tarihinden itibaren Futbol il Temsilciliğine yapılacak. Maçlar, Esentepe ve Atatürk Stadyumunda yapılacak. Müsabakaların sonucunda 1., 2. ve 3. olan en centilmen takımlara kupaları
verilecektir. Turnuvaya katılacak takımlara şimdiden başarılar diliyorum" ifadelerinde bulundu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Depremzede çiftçi 350 dönümlük arazisindeki patatesi hayrına vatandaşlara bıraktı Hatay’da 350 dönüm araziye ektiği patatese istediği fiyata alıcı bulamayan depremzede çiftçi, mahsulü hayrına vatandaşa bıraktı. Markette 15 TL’ye satılan patatesin bedavaya dağıtıldığını duyan vatandaşlar tarlaya akın etti. Türkiye’nin en bereketli topraklarından olan Hatay’ın Amik Ovası’nda patates hasadı devam ediyor. Antakya ilçesi Alaattin Mahallesi’nde çiftçilik yapan Mehmet Ali Güler’in de 350 dönümlük araziye ektiği patates hasat olgunluğuna ulaştı. Depremzede çiftçi, ürünleri için tarlada kilogram fiyatı 5 TL’yi geçmeyen teklif geldi. Ürünün işçi yevmiyesini bile kurtarmayacağını fark eden depremzede çiftçi güler, market fiyatı 15 TL’yi bulan ürünü tarlada hayrına dağıtmaya başladı. Vatandaşların akınına uğrayan tarlada, çobanlar hayvanlarını otlatmak ve patates toplamak için geldiler. "Bize kısmet olmadı ama kısmet halkınmış, herkese helali hoş olsun" 4 ay önce ektiği patatesi hayrına dağıtan tarla sahibi Mehmet Ali Güler, halka helali hoş olsun diyerek, "Patatesimizi en güzel şekilde yetiştirdik. Son zamanlarda patatesin satış fiyatlarının düşmesi ve satımında sıkıntı yaşadığımız için alıcı bulamadık. Alıcılar, patatesi tarlada 3-5 TL almak istediler. Marketlerde patatesin fiyatı 10-15 TL civarında. Amele işçiliği 600-700 TL arasında para istiyorlar. Ondan dolayı biz de zararın neresinden dönersek kar dedik ve insanlara yardımımız olsun diye halka bağış ettik. Tarımda böyle şeyler oluyor ama biz ilk defa mahsulün tarlada kaldığını gördük ve yaşadık. Patatesin kalitesi ve verimi de çok iyiydi. Patatesin fiyatı bir türlü alıcısını bulamadı ve para etmedi. Biz de bu sene böyle olsun dedik. 350 dönüm patates arazimizi halka bağışladık. Bize kısmet olmadı ama kısmet halkınmış, herkese helali hoş olsun” dedi. “Tarlada ne bulursak topluyoruz ve 2 çuval topladık” Tarlaya gelerek 2 çuval patates toplayan Halime Alabaş, “Adam tarlayı bırakmış. Biz de gelip topluyoruz sağ olsun. Marketlerde 15 TL, milletin gücü yetmiyor. Biz de buraya geldik. Hayrına topluyoruz. Allah razı olsun. Tarlada ne bulursak topluyoruz, patates çok güzel. Adamın Allah işi gücü razı gitsin. 2 çuval topladık, sağlıkla inşallah yeriz. Bize kısmetmiş, herkes topladı ve herkes faydalandı” şeklinde konuştu. “Sabah saat 10’dan sonra geldik ancak bir 15-20 kilo patates toplayabildik” Markette 15 TL’ye satılan patatesi bedava topladıklarını ifade eden Mehmet Uçucu, “Patates afarasını yapıyoruz. Tarlada bedava topluyoruz sağ olsunlar. Markette 10-15 TL arası değişiyor. İyi güzel fena değil. Çiftçimiz herhalde yevmiye parasını karşılamaz diye insanlara faydalı olsun diye bıraktı. Çiftçimiz sağ olsun vatandaşlara bir katkıda bulundu. Kendi zarar etti ama insanlar faydalandı. Zor tabii ki. Sabah saat 10’dan sonra geldik ancak bir 15-20 kilo toplayabildik” ifadelerini kullandı.
İstanbul Eğitimlerini tamamlayan üniversite öğrencileri muhtemel bir afet durumunda çalışmalara katılabilecek Altınbaş Üniversitesi öğrencileri, Arama Kurtarma ve Afet Yönetimi Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak doğal afetlere ve orman yangınlarına müdahale edebilecek yetkinliğe sahip oldular. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan depremde, Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı koordinasyonunda bölgeye intikal eden öğrenciler, arama kurtarma ve afet yönetimi konusunda kapsamlı eğitimler aldılar. Deprem bölgesinde aktif rol alan öğrenciler, ilk etapta Sağlık Bakanlığı eğitmenleri eşliğinde ilk yardım eğitimi alarak ilk yardım sertifikalarını almaya hak kazandılar. Öğrenciler sertifikalarını, üniversitenin Mahmutbey Yerleşkesinde düzenlenen törende, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Argun Karacabey, Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden ve İBB AFAD Koordinatörü Rezzak Elazat’ın elinden aldılar. Enkaza girişten, ilk müdahaleye kadar hayati bilgileri öğrendiler Yeşilköy AFAD Eğitim Merkezi ve İstanbul İtfaiyesi Resneli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen eğitimlere katılan öğrenciler; enkaza giriş, ağır makinelerin enkazdaki kullanımı, afetzedeye ilk müdahale ve afetzedenin enkazdan tahliyesi gibi konularda eğitimler alarak hafif arama kurtarma eğitimlerini tamamladılar. Bu eğitimler sayesinde 15 kişilik bir ekip, muhtemel bir afet durumunda bölgeye destek ekibi olarak giderek AFAD koordinasyonunda çalışmalara katılabilecek yetkinliğe sahip hale geldi. Orman yangınlarına da müdahale edebilecekler Sadece doğal afetlere değil, orman yangınlarına da özverili bir şekilde hazırlanan ekip, Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla Temmuz ayının ilk haftasında alacakları ek bir eğitimle farklı illerde çıkabilecek yangınlara karşı da hazırlıklarını sürdürüyor. Altınbaş Üniversitesi öğrencileri, aldıkları eğitimlerle topluma ve çevreye duyarlı bireyler olarak örnek bir davranış sergileyerek, her türlü afette etkin bir şekilde görev alabileceklerini kanıtladılar.