GENEL - 29 Nisan 2012 Pazar 10:40

BİLİŞİM SEKTÖRÜ`NÜN 2023 HEDEFİ 160 MİLYAR DOLAR

A
A
A
BİLİŞİM SEKTÖRÜ`NÜN 2023 HEDEFİ 160 MİLYAR DOLAR

Bilişim İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın, Türk bilişim sektörünün 2023 yılı büyüklük hedefinin 160 milyar dolar olduğunu söyledi.
Bilişim İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Osman Akın güven tazeledi. Bilgisayar sektörünün ilk sivil toplum örgütlerinden olan BİSİAD`ın olağan genel kurulunu yapıldı. Ulutek Konferans Salonu`ndaki genel kurulun tek adayı olan mevcut başkanı Osman Akın, bilişim sektöründe dünya ve Türkiye`ye ait verileri paylaştı. Akın, Türkiye`nin en değerli 3 markasından 2`sinin bilişim şirketi olduğunu ifade ederek, "Bilişim sektörü büyük bir hızla gelişiyor olsa da özellikle yazılım ve servisler alanında henüz çok
geride. Avrupa`da kişi başı bilişim harcaması Türkiye`nin 10 katı seviyesinde. Ancak yine de kötümser değiliz. E-devlet, Fatih gibi büyük projeler Türk bilişim sektörü için büyük bir fırsat. Yine KOSGEB ve TÜBİTAK projeleri ile birçok başarı hikayesi yazılacak" dedi.
"YAZILIM SEKTÖRÜ STRATEJİ SEKTÖR İLAN EDİLMELİ"
Türk bilişim sektörünün 2023 yılı büyüklük hedefinin 160 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Akın, "Bunun için yazılım sektörünün stratejik sektör ilan edilmesi gerek. Yazılım üreticilerinin haklarının korunması lazım. Yerli üretime sahip çıkılmalı ve yazılım ürünlerindeki vergi yükünün kaldırılması gibi birtakım acil adımların atılması gerekiyor" diye konuştu.
Bursa`nın turizm, sanayi, termalin yanı sıra bir bilişim şehri de olması gerektiğini belirten Akın, "Şehrimizi yönetenlerle birlikte Bursa`nın bilişim alt yapısının geliştirilmesi için çalışacağız. Hatta kısa süre içerisinde Bursa`nın datacenter kenti olmasını planlıyoruz. Bunun için en büyük ihtiyaçlarımızdan bir tanesi Bursa`da bilgisayar mühendisliği bölümünün açılmasıdır" diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise, hükümetin bilişim ve iletişim alanında çok büyük yatırımlar yaptığını ifade ederek, "Hükümet olarak AR-GE çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bilişim ve iletişim gibi stratejik sektörlere yoğunlaşıyoruz. Artık kendi arabamızı, kendi helikopterimizi üretebilmeliyiz. Katma değerli ürünlere önem vermeliyiz. Küçük bir mikroçipin değeri bugün bir kamyon para ediyor" ifadelerini kullandı.
Osman Akın üçüncü dönem başkanlığa seçilirken, yönetime şu isimler girdi: Mustafa Bakır, Kemal Güler, İbrahim Uzun, Nesrin Erdem, Bilal Kasap, Alper Soyaslan, Dağhan Uzgur, Ertan Yılmaz.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir