YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 19:10

SAKATLAR DERNEĞžİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

A
A
A
SAKATLAR DERNEĞžİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYOR

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya şubesi, kuruluşunun 19. yılını kutladı.
Dernek binasında kutlanan kuruluş yıldönümüne, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Emniyet Müdür Yardımcısı Turgut Türkyılmaz, İl Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Ayşe Handemir, Malatya Sakatlar Derneği Başkanı Ali Haydar Koyun ile dernek üyeleri katıldı.
Ali Haydar Koyun yaptığı açıklamada, "Derneğimiz 18 yıl sonra artık ergenlik çağına geldi diyoruz. Bundan sonra yetişkinliğe doğru gidiyoruz. Derneğimizin bugünlere gelmesi sadece bizim gayretlerimizle değil herkesin vermiş olduğu destekle bu seviyeye geldi. Ben inanıyorum bu çalışmalarımız katlanarak devam edecek. Malatya plakası gibi dört dörtlük olacak" ifadelerinde bulundu.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de, "Yeni kuruluş yıl dönümünüzü kutluyorum. Ergenlik çağı değil, 18 yaş ergenlik çağının bittiği erişkinlik çağına girme yaşıdır. Sakatlar Derneği de bundan sonra yoluna yetişkin bir dernek olarak devam edecektir" dedi.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
"Derneğin kurulduğu günden beri engelli vatandaşlarımız için ve şehrimizin birçok sorunu için duyarlı olan, sorunlara çözüm önerisi arayan bir başkana sahibiz. Bizim ile de yakın irtibata geçerek sıkıntıların çözümü için çözüm üretebilen, fikir üretebilen ve bunu da takip eden bir yapısı var. Yaptığımız çalışmalarda, projelerde dikkat etmeye çalıştık. Bugüne kadar yaptığımız bütün cadde ve sokaklarda her şeye dikkat ediyoruz. Bizim bir oluk sıkıntılarımız kaldı, yeni bir ekiple bu sıkıntıyı da çözeceğiz.
Nice 18`li yılları kutlamak üzere hayırlı olsun diyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’de 1 ayda 72 firari şahıs yakalandı Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 72 firarinin yakalandığını açıkladı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, 3-20 Haziran tarihleri arasında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin aranan şahıslara yönelik düzenledikleri operasyon verilerini paylaştı. Vali Usta, paylaşımında şu bilgilere yer verdi: “Bingöl’de 03-30 Haziran tarihleri arasında ‘Aranan Şahıslara Yönelik’ düzenlenen operasyonlarda haklarında çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası sebebiyle arama kaydı bulunan 29, ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 43 toplamda 72 firari yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. 0-5 yıldır aranmakta olan 22 şahıs, 5-10 yıldır aranmakta olan 6 şahıs, 10 yıl ve üzeri aranmakta olan 1 şahıs Emniyetimiz ve Jandarmamızın operasyonlarıyla yakalandı. Kasten öldürmeden 1 şahıs, kasten yaralamadan 3 şahıs, hırsızlıktan 5 şahıs, cinsel suçlardan 3 şahıs, KOM suçlarından 4 şahıs, narkotik suçlarından 2 şahıs, diğer suçlardan 11 şahıs olmak toplam 29 şahıs yakalanarak adalete teslim edildi. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünce il genelinde arama kaydı olanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda bu şahıslar; yol aramalarında, ev ve iş yerleri baskınlarında, kimlik kontrollerinde yakalandı.”