YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 15:40

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ`NDE KUTLU DOОUM ETKİNLİОİ

A
A
A
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ`NDE KUTLU DOОUM ETKİNLİОİ

``Kutlu Doğum Haftası`` etkinlikleri kapsamında Kastamonu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından program düzenlendi.
3 Mart Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Vali Erdoğan Bektaş, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Oş Parlamentosu Milletvekili Prof. Dr. Kanıbek İsakov, Rektör Yardımcısı ve Oş Parlamentosu Milletvekili Temir Corobekov, Kırgızistan ELTR Televizyonu Genel Müdürü Sultan Abdurrahmanov, Kastamonu İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, rektör yardımcıları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Vali Erdoğan Bektaş, dünyaya açılan Kastamonu Üniversitesi`nin İlahiyat Fakültesi`nin de bulunduğuna dikkat çekerek, ``Kastamonu`da taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Rektörümüz ve arkadaşları büyük gayretlerle çalışıyorlar. Kendilerini çabalarından dolayı tebrik ediyorum. Kutlu Doğum Haftamızın ve gelecek hafta yaşayacağımız Evliyalar Haftasının şimdiden hayırlı olmasını diliyorum`` dedi.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, böyle bir günde birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ``Dünyanın her tarafındaki Müslümanlar gibi biz de buradan ona olan bağlılığımızı, sevgimizi muhabbetimizi arz etmek için bir araya geldik. O en büyük öğretmendir. Çünkü onun eğitim ve öğretimi bizzat alemlerin Rabbi olan Allah tarafından yapılmıştır. İlk ders ``˜Oku` emridir. O günden beri bu ümmetin en bariz vasfı okumak ve okutmaktır`` diye konuştu.
Yurt dışından katılan davetlilere hitaben Rektör Aydın, Türkiye`nin kendileri için 200 sene ağladıklarını belirterek, hiçbir zaman ayrı olmayı istemediklerini ve Kırgız kardeşlerinin de Türkiye için hiç düşünmeden can verdiklerini söyledi. Aydın, ``Bizim dilimiz bir, dinimiz bir, kardeşiz. Kırgız kardeşlerimizin hür olmadığı dünya bizim için zindandı. Siz bizim göz çınarımızsınız. Türkiye sizin memleketiniz, Kastamonu sizin eviniz. Biz sizi daha çok misafir etmek istiyoruz, inşallah bizi hiçbir kuvvet ayırmayacak`` dedi.
Kırgızistan Oş Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kanıbek İsakov da, ``Ben Kırgızca, tercümanımız Kazakça, salondaki davetliler Türkçe konuşuyor ama hepimiz Türk`üz. Kutlu Doğum Haftamız hepimize kutlu olsun, burada olmaktan mutluluk duyuyoruz`` diye konuştu.
Daha sonra programın ikinci bölümünde Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından Öğretim Görevlisi Bolkar Öztekin yönetiminde Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve sema gösterisi sahne aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı Dağı’nda Avrupa yamaç paraşütü rekoru kırıldı Ağrı Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle, 5 bin 137 metre yüksekliği, değişken hava şartları ve dik yamaçlarıyla Türkiye’nin çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı’nda yapılan zorlu atlayışla yamaç paraşütünde Avrupa rekoru kırıldı. Geçmişte terörle anılan bölge, güvenlik güçlerinin kararlı mücadelesi sonucu terörden arındırılarak doğa sporları için cazip bir merkez haline geldi. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı dağcının zirve tırmanışı yaptığı Ağrı Dağı, bu defa yamaç paraşütü sporcusu Abdullah Yıldız ve ekibine ev sahipliği yaptı. Yıldız ve ekibi, Avrupa yamaç paraşütü rekoru kırmak amacıyla Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı gerçekleştirdi. Kar, fırtına ve sisin eksik olmadığı zorlu koşullara rağmen zirveye ulaşan Yıldız ve ekibi, zirvede yamaç paraşütü ile atlayış yaptı. Bulutların arasından yapılan atlayışla Abdullah Yıldız, Avrupa rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Ağrı Dağı’nın doğa sporları için cazip bir merkez haline gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Koç, "Bölgemizde terörden arındırılmış alanlarda yapılan bu tür etkinlikler, hem bölge turizmine hem de sporcularımıza önemli katkılar sağlamaktadır. Ağrı Dağı’nda gerçekleştirilen bu rekor denemesi, bölgenin güvenli ve cazip bir spor merkezi olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi. Vali Koç, bu zorlu atlayışı gerçekleştiren Abdullah Yıldız’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Avrupa rekoru kırmış olmanın mutluluğunu yaşayan Abdullah Yıldız ise emeği geçen Vali Koç’a ve Serhat Kalkınma Ajansı’na teşekkürlerini iletti. Yıldız, bu rekorun sadece kendisine ait olmadığını, tüm Türkiye’ye ait olduğunu ve Ağrı’nın doğa sporları açısından daha da popüler hale gelmesine katkıda bulunacağını söyledi.
Bilecik Bilecik’te mezuniyet coşkusu yaşandı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversitenin stadında gerçekleşen mezuniyet töreni, öğrencilerin geçişiyle başladı. Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra mezun öğrencilerin adına konuşma yapan lisans birincisi mezunu Gülnur Yıldız, “Mezunları temsilen bugün bu konuşmayı yapmaktan dolayı büyük heyecan ve gurur duyuyorum. Beş yıl önceçiçeği burnunda öğrenciler olarak çıktığımız yolculuğu bugün burada mezun olarak sonlandırıyoruz. Yorucu geçen vizeler, finaller, ödev ve sunum hazırlıklarını başarıyla tamamlayarak geride bırakıyoruz. Öğrenim insanın yaşamı boyunca devam eden bir faaliyet olduğu için öğrenim hayatımız bitti demek doğru olmayacaktır” diye konuştu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kaplancıklı, konuşmasında ailelere seslenerek; “Evlatlarınızla gurur duyunuz. Onlar “İlim bil, irfan bil, söz bil” nasihatıyla bizlere yol gösteren Şeyh Edebali’nin adını taşıyan Üniversitemizden; ülkemizin aydınlık geleceğinin teminatı, bilimsel bilgi ile donanımlı, etik ve ahlaki değerleri yüksek, ilim-irfan ve söz bilen bireyler olarak mezun oluyorlar. Evlatlarınızın eğitim hayatları boyunca onların yanında ve destekçisi oldunuz. Şimdi ise evlatlarınızın bu mutluluğuna hep birlikte ortak olmaktayız” dedi. Konuşmalarının ardından tören, halk oyunları gösterisi, fakülte ve meslek yüksekokullarında dereceye giren öğrencilere belge takdimi, mezun kütüğüne isim çakılması ile devam etti. Son olarak mezunların keplerini coşkuyla havaya atması ile tören sona erdi. Törene; Bilecik Vali Vekili Akgün Corav, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğg. Uğur Ertekin, Bilecik İl Emniyet Müdürü Beyti Kalaycı, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, akademik ve idari personel ile çok sayıda aile katıldı.