YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 15:16

SULTANDAОI`NA YAPILAN YATIRIMLAR

A
A
A
SULTANDAОI`NA YAPILAN YATIRIMLAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, Milli Eğitim, Sağlık, Ulaştırma Bakanlıkları ve diğer kurumların son 9 yılda Sultandağı`nda büyük yatırımlar gerçekleştirdiği belirtildi.
Sultandağı`nın kalkınması ve halkın refah seviyesinin yükselmesi için içme suyundan sulama suyuna, eğitimden sağlığa, çevreden tarıma pek çok alanda yeni yatırımlar gerçekleştirilirken ilçede en fazla yatırımın Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirildi. Tamamlanan Çamözü Akbaba YAS Sulama Şebekesi ile sulu tarıma geçildiği ve çiftçilerin ürün artışı sağlandığı ifade edilirken, İl Özel İdaresi tarafından inşaatı devam eden Merkez 1., 2. ve 3. Kısım YAS Sulama Şebekeleri, Dereçine 1. ve 2. Kısım YAS Sulama Şebekeleri, Kırca YAS Sulama Şebekesi ve Yakasenek 1., 2. ve 3. Kısım YAS Sulama Şebekeleri tamamlandığında Sultandağı`nın verimli arazilerinin suya kavuşacağı kaydedildi.
Osman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, Sultandağı halkının hasretle beklediği ve planlama, proje işleri devam eden Kırca Göleti ve Sulaması`nın inşaatının ihalesinin önümüzdeki Haziran ayında yapılacağı belirtildi. Bu gölet sayesinde bin 30 dekar arazinin sulanacağına yer verilen açıklamada, Yeşilçiftlik Regülatör Sulamasının planlama, proje işlerinin devam ettiği, bu tesis ile bin 700 dekar arazinin suya kavuşacağı ifade edildi. Açıklamada, "Vatandaşlara daha kaliteli su temin etmek maksadıyla Sultandağı`na arsenik arıtma tesisi kurulmuştur. Kurulan arsenik giderme tesisi ile arıtılarak memba suyu niteliğine getirilecek olan içme suyunu bundan sonra vatandaşlar rahatlıkla kullanabileceklerdir. Taşkınla mücadele çalışmaları çerçevesinde Sultandağı`nda Çukurcak Köyü, Karapınar Kasabası, Kırca Deresi ve Yakasenek Kasabası Taşkın Koruma Tesisleri tamamlanarak bu yerleşim yerleri taşkın zararlarından korunmuştur" denildi.
56 BİN 700 DEKAR ALANDA AОAÇLANDIRMA YAPILDI
Ağaçlandırma faaliyetlerinde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Sultandağı`nda 2003-2011 yılları arasında 56 bin 700 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapıldığına yer verilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
"2012 yılında ise 15 bin 370 dekar alanda ağaçlandırma faaliyeti yürütülecektir. İlçede 1 adet piknik ve mesire yeri, 1 adet kent ormanı ile 4 adet şehitler ormanı tesis edilmiştir. Alım garantili fidan üretimi projesi çerçevesinde 56 adet üreticiye 639 bin adet fidan üretimi yaptırılarak kendilerine ek gelir sağlanmıştır. Orman köylerinde yaşayan 24 aileye 35 bin 334 TL güneş enerjisi kredisi verilmiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığı`na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava tahmini ve erken uyarıları daha isabetli yapmak gayesiyle Sultandağı`na 1 adet meteorolojik gözlem istasyonu kurulmuştur. Çevre ve altyapı projeleri için toplam 1 milyon 669 bin 371 TL maddi destekte bulunulmuştur. Bütün bunların yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu`nun istek ve takipleri neticesinde İl Özel İdaresi ve diğer bakanlıklar tarafından Sultandağı`nda daha pek çok yatırım gerçekleştirilmiştir. Eğitim alanında Sultandağı`na Yakasenek ilköğretim okulu ile anaokulu inşa edilmiş, ayrıca Selçuk ilköğretim okuluna ek derslik yapılmıştır. Vatandaşların sağlıklı bir hayat sürmeleri maksadıyla 300 kişilik spor salonu ve Sultandağı Halk Eğitim Merkezi tamamlanarak hizmete alınmıştır. Sağlık alanında ise 25 yataklı Sultandağı Devlet Hastanesi tamamlanarak hizmete alınmıştır. İl Özel İdaresi tarafından ilçeye 1 adet ambulans kazandırılmıştır."
TOPLAM 31 MİLYON 674 BİN TL ZİRAİ DESTEK
90 kilometrelik Afyonkarahisar-Sultandağı-Akşehir bölünmüş yolunun tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Tarım ve hayvancılık bakımından Sultandağılı çiftçilerimiz desteklenmiş ve yeni istihdam sahaları geliştirilmiştir. Sultandağılı çiftçilerimize 2003-2011 yılları arasında toplam 31 milyon 674 bin TL zirai destek verilmiştir. İl Özel İdaresi tarafından köylerin altyapısını güçlendirmek için 134 km yol, 73 içme suyu tesisi, 4 kanalizasyon şebekesi, 4 köyün sulama tesisi işleri yapılmıştır. Köylere toplam 29.900 m2 parke taşı döşemesi yapılmıştır. Ayrıca 1 adet itfaiye aracı ile 7 köye çocuk oyun alanı kazandırılmıştır" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Milletvekili Ün, epilepsi hastası Sümeyra Gelir’in ölümünü Meclis gündemine taşıdı Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, iki kardeşine bakmak zorunda kalan ve 15 yaşında epilepsi hastalığı nedeniyle vefat eden Sümeyra Gelir’in yaşadıklarını Meclis kürsüsünden aktardı. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, 15 yaşında epilepsi hastalığı nedeniyle vefat eden Sümeyra Gelir’in dramını meclis kürsüsünden aktardı. 3 Nisan’da 15 yaşında epilepsi hastası, Sümeyra Gelir’den haberdar olduklarını anlatan Milletvekili Ün, "Ağır hastalığının altında ezilen bu küçük kızın tek yükü bu da değildi, kendisinden küçük 2 kardeşine annelik yapmak zorundaydı çünkü anneleri Melek Gelir hapishanedeydi. KHK’yle kapatılmış bir dershanede öğretmenlik yaptığı için. Anlaşılan bu 3 çocuklu öğretmen anne darbe yapmış. Demek ki bu öğretmen anne o zaman 5 yaşında olan Sümeyra’sını kucağına alıp tankın üzerine çıkmış. Koskoca generallere, anlı şanlı ordumuza karşı 3 çocuk annesi bir kadın darbe yapmış. Öyle ya, bu anne öyle büyük bir darbe suçu işlemiş ki çocuklarının olduğu şehirdeki hapishaneye nakil talebi dahi reddedilmiş. Bunu hangi dilde söylerseniz söyleyin, cevabını vicdan dili verir ama bizim çağrılarımız, maalesef, yöneticilerin vicdanını hep teğet geçiyor ve iş geliyor, geliyor, bütün yükü Sümeyra’nın, bu küçük kızın omuzlarına yüklüyor. Aklı tutulanlar, vicdanı kuruyanlar yüzünden 15 yaşındaki bir kız bir bayram gecesi bayram kıyafetinden çıkıp kefenini giyiyor. Taşımamız gereken bu sorumluluk tam olarak budur, bayramlığı kefen yaptıran o acıdır. ‘Başka Sümeyra’lara ağlamayalım’ diyeceğim ama içimizde bu Sümeyra’ya da ağlamayan olanları biliyorum. İtirazı olanlara diyorum ki; gelin, beraber, daha toprağa kurumamış olan bu kızın mezarına gidelim. Varsa anlatacaklarınızı, itirazlarınızı, diyeceklerinizi bu 15 yaşındaki Sümeyra’nın mezarı başında söyleyin. Göğsünde iman taşıdığını ikrar eden dostlar, Kenar-ı Dicle’de boğulan koyunun hesabını vereceğine inanan dostlar, din günü verilecek hesabın hesapların en çetini olduğuna inanan dostlar, gelin, bu vebalden kurtulalım, bunu, bu vatanın gencecik evlatlarına, bu toprağın Sümeyra’larına yapmayalım" dedi Bu ve bunun gibi yaşanan birçok acıya rağmen KHK’da meselenin boyutunun görülmesi için daha nasıl acıların çekilmesi gerektiğini soran Milletvekili Ün, "KHK demek işten çıkarılmak falan demek değildir. KHK’lilerin, kızlarının kanserden, kalp krizinden kefenlere sarılıp toprağa verilmesi demektir. Bunun ne dinimizde, inancımızda ne vicdanımızda ne ahlakımızda yeri vardır. Yücelik atfettiğimiz bu Meclisimize yıllardır devam eden bu vurdumduymazlık yakışmıyor maalesef. Sümeyra’nın dramı gelin, milat olsun. Sümeyra ve ailesinin durumunda olanlar için yeniden yargılama yolu açılsın çağrımı yapıyor, genel kurulu vicdana davet ediyorum" diye konuştu.
Antalya Alkollü sürücü kaldırımdaki ağaçlara çarptı: Devrilen ağaç Rus kadının yaralanmasına neden oldu Antalya’da ters yönde giden alkollü sürücü kaldırımdaki ağaçlara çarptı. Yerinden sökülen ağaçlar kaldırımda yürüyen Rus uyruklu bir kadının yaralanmasına neden oldu. Alkollü sürücünün ehliyetine 6 aylığına el konulurken, 22 bin 687 TL ceza uygulandı. Kaza, Manavgat ilçesi Evrenseki Mahallesi Kömürcüler Caddesi üzerinde meydana geldi. Turizm Caddesi istikametine ters yönden seyir halindeki Kenan K.’nın kullandığı 07 BKB 449 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma önce kaldırıma ardından da ağaçlara çarptı. Kaza nedeniyle kaldırımda bulunan bazı ağaçlar yerinden koparken bir tanesi o sırada kaldırımda yaya olarak ilerleyen Rus vatandaşı Luıdmıla Bekshaeva’ya çarparak yaralanmasına neden oldu. Sürücünün ehliyetine el konuldu Kazayı görenlerin ihbarı ile olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Öte yandan, jandarma trafik ekiplerinin yaptığı kontrolde otomobil sürücüsünün 2.02 promil alkollü olduğu belirlendi. Otomobil sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan 9 bin 267, ters yönde araç kullanmaktan 9 bin 267, makas atmaktan 2 bin 167, trafik levha ve diğer hususları ihlal etmekten bin 986 TL olmak üzere toplam 22 bin 687 TL para cezası uygulandı. Alkollü sürücünün sürücü belgesine 6 aylığına el konuldu.