YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:33

PAZARLARLILAR, GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

A
A
A
PAZARLARLILAR, GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

19 Mayıs tarihinde 5.9 şiddetindeki depremden sonra sürekli olan deprem, 16 Nisan`dan sonra hızını ve şiddetini artırdı.16 Nisan`da 4.8 ve 4.7 şiddetindeki depremler ile başlayan süreçte yüzlerce deprem olmaya devam ediyor. Son olarak 27 Nisan tarihinde gece 01:05`de 4.9 şiddetinde deprem oldu. 4.9`un onlarca artçı depremi olmaya devam ediyor.
16 Nisan tarihinden itibaren irili ufaklı yüzlerce depremden etkilenen Pazarlar ilçesinde vatandaşlar, depremlerin sürmesi nedeniyle geceleri sokaklarda geçiriyor.
Vatandaşların bir kısmı kendi imkânları ile kurduğu çadırlarda ve araçlarında kaldığı bildirildi. İlçede yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğu artçı sarsıntılardan tedirgin oldukları için evlerine giremedikleri ve halkın gündüzleri ise normal yaşantılarına devam ettiği bildirildi.
Pazarlar Kaymakamı İshak Çınar, korku ve panik nedeniyle geceyi sokaklarda geçiren vatandaşların ziyaret edilerek mağduriyetlerinin giderildiğini söyledi. Çınar, ``İlçemizde yaşayan insanlarımızın deprem dolayısıyla çektiği çileyi hepimiz birlikte çekiyoruz. Jandarma ve Emniyet teşkilatımız da depremden hemen sonra ilçe merkezinde ve köylerimizdeki vatandaşlara anında ulaşmışlardır. Yaşanılan bu depremde tüm vatandaşlarımızın metanetli ve sağduyulu yaklaşımları nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim `` diye konuştu.
İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun ise depremi Simav ile aynı şiddette hissettiklerini belirterek, ``İnsanlarımız deprem korkusuyla evlere girmiyorlar. Depremlerin 16 Nisan tarihinden itibaren çok sık olması ve şiddetli olması halkımızı tedirgin ediyor. Deprem anında ve sonrasında sakin olmamız gerekiyor. Deprem ile birlikte yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Erdemoğlu son on yılda yaptığı yardımları 92 kat artırarak birinci sırada yer aldı GAZİANTEP (İHA) Her yıl Capital dergisi tarafından hazırlanan Gönlü Zengin İş İnsanları listesinde yer alan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, son on yılda yaptığı bağışları 92 kat artırarak yardımlarını en çok artıranlar listesinde birinci sırada yer aldı. Capital Dergisi tarafından titiz çalışmalar sonucu her yıl yayınlanan Gönlü Zengin 50 iş insanı sıralamasında Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu 552 milyon liralık bağış ile 12. Sırada bulunuyor. Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, bağışlarını son on yılda en fazla artıranlar listesinde ise bağışlarını 92 kat artıran iş insanı olarak birinci sırada yer aldı. İbrahim Erdemoğlu hayırseverliğin babası Merhum Mehmet Erdemoğlu’nun mirası olduğuna dikkat çekerek, ”Servet bizim felsefemize göre kişisel zenginlik demek değil, aynı zamanda toplumun refahına katkıda bulunmak için bir araçtır. Toplumun her kesimine destek olmayı ve yardımlarımızı sürdürülebilir kılmayı ilke edindik. Başta eğitim tesisleri ve bursları olmak üzere, Ülkemizin ihtiyacı olan her alanda yardımlarımızı devam ettirmeye kararlıyız. Ülkemize karşı olan sorumlulukların farkındayız ve elimizdeki tüm imkânları dün olduğu gibi bugünde seferber etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Manisa Başkan Durbay Suriye’de Türk Bayrağına yapılan saldırıyı lanetledi Şehzadeler Belediyesi Temmuz Ayı Meclis Toplantısında gündeme ilişkin konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Suriye’de Türk Bayrağına ve vatandaşlara yönelik yapılan saldırılara değinerek, "Bayrağımız şehitlerimizin emaneti, bağımsızlığımızın sembolüdür. Her ne sebeple olursa olsun bayrağımıza uzatılan her eli büyük bir öfkeyle lanetliyorum. Bu hadsizliği yapan kişi ve gruplara yönelik gerekli adımların atılmasını ve hesabının sorulmasını yetkililerden talep ediyorum" dedi. Şehzadeler Belediyesi Temmuz Meclis Toplantısı, dün Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay başkanlığında yapıldı. Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan mecliste Başkan Durbay, önce gündemi değerlendirdi. "Mehmet Güzgülü unutulmadı" Haziran ayında yakalandığı amansız hastalık neticesinde hayatını kaybeden Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü’nü anan Başkan Durbay şöyle dedi: "Maalesef bugün bu salonda bir kişi eksiğiz. Uzun yıllardır Manisa’mıza çeşitli hizmetlerde bulunmuş, şehrimizin sevilen simalarından, hemen hemen siyasetle ilgilenen herkesin mutlaka temasının olduğu, MHP’nin sembol isimlerinden Meclis Üyemiz Mehmet Güzgülü’nü kaybetmenin tarifsiz üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta ailesi ve sevenleri olmak üzere MHP’ye bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet ruhu şad olsun." Suriye’deki çirkin saldırıları değerlendirdi Suriye’de bazı kişi ve gruplar tarafından vatandaşlarımıza ve bayrağımıza yönelik yapılan saldırılara değinerek konuşmasını sürdüren Başkan Durbay, "Suriye’de bayrağımıza ve vatandaşlarımıza yönelik yapılan çirkin saldırıları sosyal medyada dünden beri görüyoruz. Bayrağımız bize şehitlerimizin emanetidir. Bayrağımız bağımsızlığımızın sembolüdür. Bayrağımız bizim onurumuz ve gururumuzdur. Her ne sebeple olursa olsun bayrağımıza uzatılan her eli büyük bir öfke ile lanetliyorum. Elektriğinden suyuna barınmasından yiyeceğine kadar her ihtiyacının devletimiz tarafından karşılandığı bölgede bu hadsizliği yapan kişi ya da gruplara yönelik gerekli adımların atılmasını ve bunun hesabının sorulmasını yetkililerimizden talep ediyorum" şeklinde konuştu. Başkan Durbay’ın konuşmasının ardından meclis gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi. 28 gündem maddesi tek tek görüşülerek karara bağlandı. Meclisin Ağustos ayı toplantısının 6 Ağustos Salı günü yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri de söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Meclis’te merhum Mehmet Güzgülü’nün yerine ise MHP sıralarından Mehmet Baskak yeni meclis üyesi oldu.
Bursa Yıldırım’dan LGS tercihi döneminde ücretsiz danışmanlık Yıldırım Belediyesi’nin gençlere ve eğitime desteği sürüyor. İlçeye kazandırdığı kütüphaneler ve çalışma salonlarının yanı sıra; ücretsiz deneme sınavları ve motivasyon seminerleri ile öğrencilerin yanında olan Yıldırım Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi(LGS) sonrasında tercih danışmanlığı merkezi ile gençlere yol gösteriyor. Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde hizmet veren Tercih Danışmanlığı Merkezi’ne başvuran öğrenciler, 4 Temmuz mesai bitimine kadar ücretsiz rehberlik desteği alarak lise tercihlerini yapabilecek. Yıldırım Belediyesi olarak gençleri her zaman desteklediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bizim belediyecilik anlayışımızda hizmet önceliği gençler ve çocuklarındır. Onlara yapılan her türlü yatırım geleceğe dikilmiş birer fidandır. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerimiz için Bursa’nın en güzel kütüphanelerini ilçemize kazandırdık. Düzenlediğimiz programlarla gençlerimizin eğitimlerine destek olduk. Yıl boyunca alın teri döken gençlerimizin lise tercih sürecinde de yanlarındayız. Bu süreçte en doğru kararı verebilmeleri için gençlerimize danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. İnşallah gençlerimiz, kendilerine en faydalı olacak ve mutlu hissedecekleri liselere gidebilir. Onları mutlu görmek bizlerin en büyük motivasyon kaynağı” diye konuştu.
Antalya Gündoğmuş Senir Yayla yolu yenileniyor Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gündoğmuş’a bağlı Senir Yayla yolunu yeniliyor. Zamanla deforme olan 10 kilometrelik yayla yolu greyderle sökülüyor, dolgu yapılıyor, silindirle sıkıştırılarak konforlu hale getiriliyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bozulan yayla yollarını güvenli ulaşıma kavuşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı altyapı ekipleri, Gündoğmuş İlçesine bağlı Senir Yaylası yolunda çalışma yapıyor. Ekipler, 10 kilometrelik Senir yayla yolunu zamanla deforme olduğu için greyderle söküyor. Yağmur suyunun yolu bozmaması için belirlenen bölgelere büz koyan ekipler, mevcut büz ağızlarını ve şarampolleri de temizliyor. Kamyonlarla dolgu malzemesi getiren ekipler, grup yoluna sererek silindir ile sıkıştırıyor. Ekipler uzun ömürlü ve konforlu bir yol olması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gece gündüz çalışıyoruz Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler sorumlusu İsa Akdemir ve Senir Mahalle Muhtarı Halil İnan, yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Yolun bölge halkının kullanıma kısa sürede açılacağını belirten Akdemir, “Toroslar’ın zirvesindeyiz. Bölge halkı Başkanımızdan talepte bulundu. Şu anda altyapısını hazırlıyoruz. Antalya, Manavgat, Gündoğmuş, Alanya, halkı bu yolu yaylaya çıkmak için çok kullanır. 10 km’lik yolda halkımızın konforlu ve rahat ulaşım yapmaları için bakım onarım yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu. Yörük yolu Muhtar Halil İnan da, Senir Yayla yolunun tarihi bir yol olduğunu ve Yörüklerin göç yolu olarak kullanıldığını belirterek, “Yolumuz uzun zamandır yetersiz kalıyordu. Sorunumuzu ilettik ve programa aldılar. Yayla yolumuzu Nisan’dan başlayarak, Kasım ayına kadar kullanıyoruz. Önemli bir yol” dedi.
Bolu Miras kavgasında kan dökülmüştü: Ağabeyi için "Bana yanlış yaptı" dedi Bolu’da miras meselesi sebebiyle çıkan tartışmada kayınbiraderini ve oğlunu ağır yaralayan, bir yeğeninin de ölümüne sebep olan sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada dinlenen sanığın eşi, "Ağabeyim bana vaat ettiği mirası vermedi. Mahkeme kararıyla değil kendi aramızda anlaşma sağladık. Yerleri bölüştük. Ben, ’Ağabeyimdir’ dedim. Bana yanlış yaptı" dedi. Olay, 15 Aralık 2023’de Bolu İzzet Baysal Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunan Kenan Ünen ile kayınbiraderi Ekrem Üreten arasında tartışma çıktı. Tartışmaya ikilinin oğulları Taner Ünen, Erhan Üreten ile Ersan Üreten de dahil oldu. Araçta bekleyen Kenan Ünen, yanında bulunan pompalı tüfekle baba ve oğullarına ateş etti. Kurşunların isabet ettiği 3 kişi kanlar içinde yere yığıldı. Tüfekten saçılan saçmalardan biri de oto yıkamacıda çalışan M.O.G’ye isabet etti. Hayatını kaybetti Olayda ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Erhan Üreten, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 2 kişinin ağır yaralanmasına ve Erhan Üreten’in ölümüne neden olan Kenan Ünen hakkında, "Basit yaralama", "Mala zarar verme", "Silahla tehdit", "Tasarlayarak öldürme" ve "Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlarından dava açıldı. Tutuklu sanık Kenan Ünen’in 90 yıla kadar hapsi istendi. Sanık Kenan Ünen’in Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Salonda tutuksuz sanıklar Ekrem Üreten, Taner Ünen, Kenan Ünen’in eşi Zülfiye Ünen ile kızı Aslı Ünen ve taraf avukatları hazır bulunurken, sanık ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı. "Ağabeyim bana vaat ettiği mirası vermedi" Duruşmada söz hakkı verilen Kenan Ünen’in eşi, Ekrem Üreten’in de kız kardeşi Zülfiye Ünen, "Ağabeyim , bana vaat ettiği mirası vermedi. Mahkeme kararıyla değil kendi aramızda anlaşma sağladık. Yerleri bölüştük. Ben, ’Ağabeyimdir’ dedim. Bana yanlış yaptı" dedi. "Dayım, ’Size huzur vermeyeceğim’ diyerek tehdit etti" Babası Kenan Ünen ve dayısı Ekrem Üreten arasında miras sebebiyle husumet bulunduğunu dile getiren Aslı Ünen, "Bu olayların en başında dayım, ’Şirkete müdür seçeceğim’ diyerek anneme söyledi. Annem feragatnameyi istemedi. Dayım sonra babamı iş yerinde tehdit etmiş. Ardından annem ve ben evdeyken dayım geldi. ’Size huzur vermeyeceğim’ diyerek tehdit etti. Annem de bu şekilde baş edemeyince mahkemeye başvurdu. Sonra dayımla annem kendi aralarında anlaştı ancak bize vaat edilen verilmedi" diye konuştu. "Tanık beyanlarını kabul etmiyorum" Tanıkların beyanlarını kabul etmeyen maktul Erhan Üreten’in babası Ekrem Üreten, sanığın tutukluluğunun devamını talep etti. Sanık Kenan Ünen ise "Takdir mahkememizindir" dedi. Ardından söz alan avukatı, 90 yıla kadar hapis cezası istenen Kenan Ünen’in suçun değişme durumundan dolayı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını istedi. Mahkeme heyeti, Kenan Ünen’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.