YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 11:32

OPERADA TÜRK BESTECİLERİ RÜZGARI ESECEK

A
A
A
OPERADA TÜRK BESTECİLERİ RÜZGARI ESECEK

Sanat sezonu boyunca dünyanın farklı ülkelerinden bestecilerin eserlerinin yer aldığı konserleri sahnesine taşıyan Antalya Devlet Opera ve Balesi , sürpriz bir konser ile perdelerini açmaya devam ediyor.
Fransız , İtalyan, Rus, Alman , Avusturyalı bestecilerin eserlerini seslendiren sanatçılar, bu kez de Türk bestecilerin eserlerini yorumlayacaklar.Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçılarının gerçekleştireceği `Türk Bestecileri Konseri`, 30 Nisan`da Haşim İşcan Kültür Merkezi`ndeki opera sahnesinde izlenebilecek.
Gecede orkestra sanatçıları Fahrettin Arda,Veronika Yeliz Kızılay ve Özgür Ünaldı solist olarak sahne alacak.Ünlü Türk bestecilerin eserlerinden oluşan özel bir repertuvarın seslendirileceği konser ile Nisan ayı temsillerini tamamlayan Antalya Devlet Opera ve Balesi`nin Mayıs programında da oldukça etkileyici eserler bulunuyor. `Bir Yaz Gecesi Rüyası` balesi ve prömiyeri 10 Mayıs`ta yapılacak olan `Satılmış Nişanlı` operası Mayıs ayında izlenebilecek eserler arasında yer alıyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Siirt 70 yıllık kuyumcu, mesleğini aşkla yapıyor Siirt’te 70 yıldır kuyumculuk yapan 88 yaşındaki Mahmut Özçelebi, mesleğini büyük bir tutku ile devam ettiriyor. Siirt’te yaşayan 88 yaşındaki Mahmut Özçelebi, genç yaşta başladığı kuyumculuk mesleğinde yarım asırdan uzun bir süreyi geride bıraktı. Kuyumcular Çarşısında küçük yaşlarda çırak olarak işe başlayan Özçelebi, son yıllarda yaşlılığından dolayı tamirat ve gümüş yüzük ile tesbih satışı yaparak işine devam ediyor. Askerliğini bitirdikten sonra kendi dükkanını açtığını belirten Özçelebi; "Önce karşımdaki dükkanı buldum ve orayı kiraladım. O zamanın parasıyla 700 liraydı. 10-15 yıla yakın orada kaldım. Sahibi dükkanı sattıktan sonra, bu dükkanda bir marangozcu vardı. Buraya yerleştim. Buraya da o zamanın parası ile 800 lira ödeyerek bakım ve tadilatını yaptıktan sonra burada çalışmaya devam ettim’’ dedi. Bu dükkan sayesinde 6 çocuk büyüttüğünü dile getiren Özçelebi; ‘‘3 tane kızım var, 3 tane oğlum var. Allah herkese güç ve iman versin inşallah. Kızlarımı elhamdülillah İslamiyet’in kuralı içinde evlendirdim. 3 oğlumda askerliklerini yaptırarak okuttum. Haram da yememişim. Allah’a binlerce şükür, bankadan bir kuruş para almamışım. Kendi yağımla kavruluyorum ve kimseden bir kuruş almadım. Allah’a şükür cebimde hiç parasız kalmadı. Helal lokma ile çocuklarımı besledim. Allah bizleri affetsin ve Kur’an’ın, Peygamberin izinden bizi uzaklaştırmasın’’ şeklinde konuştu. Yaşlılığından dolayı kuyumculuğu bırakıp tamirat ve gümüş satışı yaptığını belirten Özçelebi; "5-6 senedir altınları bıraktım. Çünkü yaşlandım, artık yapamıyorum. Dükkana geldiğimde dost ve arkadaşlar geliyor bazen, tesbih satıyorum. Gümüş yüzük satıyorum. Bazen kaynak tarzı tamirat yapıyorum, Allah’a şükür. Allah bizleri ıslah etsin. Devlet bana maaş veriyor elhamdülillah. Allah devlete zeval vermesin başımızdan eksik etmesin’’ diye konuştu. (STK-AKK-Y)
Kayseri ‘Anadoludakiler’ programı tanıtımı yapıldı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Kalkınma Ajansları iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Anadoludakiler’ programının tanıtımı gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılar, programın detaylarını ve sunduğu fırsatları öğrenmek için etkinlikte bir araya geldi. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı da bölgeden zanaatkar, üretici ve yöresel mutfağın temsilcileri ile birlikte programa katılım sağladı. Program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Kayseri’den gilaburu, Yozgat’tan salep ve el emeği bastonlar, Sivas’tan bıçak ve kemik tarak gibi ürünlerin sergilendiği organizasyonda ünlü gastronomi uzmanları, tasarım sanatçıları ve akademisyenlerin de olduğu ziyaretçilere ürünler hakkında bilgiler verildi. Anadoludakiler Programı Nedir? Anadoludakiler programı, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımını amaçlayan kapsamlı bir girişim. Program, bu değerleri daha geniş kitlelere ulaştırmayı ve yerel ekonomilerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor. Anadoludakiler, Türk topraklarının zenginliğini paylaşmayı, yerel üreticilerin desteklenmesini, geleneksel kültürün yaşatılmasını ve yerel potansiyellerin keşfedilmesini amaçlıyor. Tanıtım etkinliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, bölgesel kalkınma ve yerel ekonomilerin desteklenmesi konusundaki vizyonlarını paylaştı. Ayrıca, programın nasıl uygulanacağına dair detaylı bilgiler verildi ve başarı hikayeleri anlatıldı. Katılımcılar, Anadolu’nun dört bir yanındaki kalkınma ajansları tarafından yürütülen proje çıktılarının sergilendiği stantları gezme fırsatı buldu. ORAN tarafından ‘Anadoludakiler - SOGEP’ destek programı ilan edildi Anadoludakiler programının önümüzdeki dönemde daha da genişletilmesi ve farklı bölgelerde yeni projelerle desteklenmesi planlanıyor. Bu çerçevede Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta Anadoludakiler temasına uygun proje teklifleri 29 Temmuz tarihine kadar Orta Anadolu Kalkınma (ORAN) Ajansı’na başvuru yapabilecekler. Destek çağrısına ilişkin detaylı bilgiye ise oran.org.tr adresinden ulaşılabilecek.
Kayseri Bakan Yerlikaya: "Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Kayseri’de dün akşam yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada; "Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; Kayseri’de dün akşam yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya şunları kaydetti; "Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00’dan sonra dağılmıştır. Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz."
İstanbul Kentsel dönüşümde bina tamamlama sigortasının önemi Deprem kuşağında bulunan Türkiye açısından kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor. Uzmanlar, bu süreçte bina tamamlama sigortasının önemine vurgu yaptı. Kentsel dönüşüm, şehirlerin daha yaşanabilir hale gelmesi ve eski, riskli binaların yenilenmesi açısından büyük önem taşıyor. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine yol açan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra eski yapı konut stokunun yenilenmesi ve sağlıklı binaların inşası amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında çalışmalar hızlanmış durumda. Konut stokunda yapılan bu yenileme çalışmalarında, bina tamamlama sigortası da büyük önem taşıyor. Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali ve Finansal İşler Komite Başkanı Gökhan Özakıncı, kentsel dönüşüm projelerinin deprem kuşağında bulunan bölgelerde hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek, bu süreçte bina tamamlama sigortasının da son derece önemli olduğunu belirtti. Özakıncı, “Bina tamamlama sigortası, hem inşaat firmaları hem de gelecekte bu binalarda yaşayacak olan konut sahipleri için büyük bir güvence sağlar. Bu sigorta türü, inşaat projelerinin tamamlanmama riskine karşı teminat sunarak, projelerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunur” dedi. ’’Projelerin yarıda kalma riskini azaltıyor’’ Bina tamamlama sigortasının, inşaat firmalarına mali güvence sağladığının altını çizen Özakıncı, “Müşteri ve yatırımcı nezdinde güvenilirliklerini artırır. Sigorta, maliyetlerin öngörülemeyen nedenlerle artması durumunda projelerin yarıda kalma riskini minimize eder. Konut sahiplerine sağladığı güvence ise yatırım yapılan projenin tamamlanacağına dair maddi ve manevi rahatlık sunar. İnşaatın tamamlanmaması durumunda ortaya çıkabilecek maddi kayıplar ve hukuki sorunlar da bu sigorta ile azaltılır” diye konuştu.