YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 14:57

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

A
A
A
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİ

Sivas Belediyesi, Sivas Koleji ile Özel Başarı İlköğretim Okulu işbirliğinde bu yıl 11`incisi düzenlenen `Milli Egemenlik Çocuk Kurultayı` yapıldı.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen Milli Egemenlik Çocuk Kurultayı`nda öğrencilerle bir araya geldi. Kurultayda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, geleceğin çocuklara emanet olduğunu söyledi. Ürgüp, ``Geleceğimizin teminatı olan sizler olmamış olsanız bugün buralar boş kalır. Ben, siz değerli öğrenci kardeşlerimizi öğrencilerimizi evlatlarımızı kutluyorum sizlere başarılar diliyorum. 23 Nisan milli hakimiyet, Milli Egemenlik Bayramı`nı Mustafa Kemal Atatürk sizlere keyfi yere tabi ki armağan etmedi. Türk milletinin Türk devletinin teminatı olan siz değerli çocuklarımız inşallah bunu layıkıyla yerine getirirsiniz.`` ifadelerini kullandı. Sivas Koleji Özel Başarı İlköğretim Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Çakmak da, ``Biz de Sayın Başkanımıza bize göstermiş olduğu bu sıcak ev sahipliğinden ötürü Sivas Koleji olarak teşekkür ediyoruz bunda sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz.`` dedi.
Doğan Ürgüp öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bıçak zoruyla ticari taksi ve lüks otomobil gasp eden genç kovalamaca sonucu yakalandı Eskişehir’de uyuşturucu madde etkisinde olduğu öğrenilen 24 yaşındaki şahıs, bıçak zoruyla önce ticari taksi, daha sonra da otomobil gasp etti. Kovalamaca sonucunda yakalanan şahıs, polis ekiplerince gözaltına alındı. Gece saat 00.30 sularında meydana gelen olayda, Tunalı Mahallesi Gaffar Okkan Caddesi’nde müşteri gibi davranarak durdurduğu 26 T 0023 plakalı ticari taksiyi bıçak zoruyla gasp eden 24 yaşındaki Kaan Ali E., olay yerinden kaçtı. Taksi şoförünün ihbarı üzerine polis ekiplerince çalışma başlatıldı. Gasp edilen taksiyi Sümer Mahallesi Muhsin Ertuğrul Sokak’ta terk edilmiş vaziyette bulan ekipler, şüpheli şahsın aynı bölgede bulunan 26 SA 626 plakalı lüks otomobili de gasp ederek kaçtığını tespit etti. Eskişehir Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar’ın talimatı üzerine kent genelinde görevli tüm personeller ile şüpheli şahsın muhtemel kaçış güzergahlarında tedbir alındı. Ekiplerin çalışmaları sonucunda şüpheli şahıs, kısa bir süre içinde gasp ettiği lüks otomobil ile seyir halindeyken kovalamaca sonucu Akcami Mahallesi’nde yakalandı. Polis ekiplerinin etkisiz hale getirdiği şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 24 yaşındaki Kaan Ali E., hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Uyuşturucu madde etkisinde olduğu belirlenen şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Odunpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gasp edilen 26 T 0023 plakalı ticari taksi ve 26 SA 626 plakalı lüks otomobil, polis ekiplerince sahiplerine teslim edildi.
Amasya Konserde Netanyahu’ya tepki gösteren Haluk Levent, Filistinli çocuklar için şiir okudu Ünlü sanatçı Haluk Levent, konser verdiği Amasya’da İsrail’in katlettiği Filistinli çocuklar için Nazım Hikmet şiiri okudu. “Hitler’in zulmünde acı çeken insanların torunlarının kurduğu hükümet, Netanyahu önderliğinde birkaç ayda 30 bin çocuk katletti” sözleriyle İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma tepki gösterdi. “Bizler pişmanlık yaşamayalım” Amasya Belediyesi’nin Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlediği halk konserinde Nazi Almanyası döneminde Adolf Hitler’in Yahudilere yaptığı soykırımı hatırlatan Haluk Levent, “Hitler’in Yahudilere yaptığı zulmü görünce kendimize yapılmış gibi hissettik. Onların çocuklarını kendimiz kabul ederek yıllarca etkisinden kurtulamadık. Hitler’den 10 yıl kadar sonra dünyanın her tarafındaki ülkelerde şu sorular soruldu. Bir özeleştiriydi. Hitler bunu yaparken biz ne yaptık? Hiçbir şey. Sadece sustuk. Bu özeleştiriyle yıllarca pişmanlık yaşadı insanlar. Bizler pişmanlık yaşamayalım. Hitler’in zulmünde acı çeken insanların torunlarının kurduğu hükümet Netanyahu önderliğinde birkaç ayda 30 bin çocuk katletti. İşgalci, yayılmacı, emperyalist politikaları Amerika ve İngiltere’nin dışında hiçbir ülke desteklemedi. Biz de burada ’kahrolsun’ diyoruz” şeklinde konuştu. “Kız çocuğu” adlı şiiri Filistinli çocuklar için okudu Nazım Hikmet’in Hiroşima’ya atılan bomba üzerine yazdığı “Kız çocuğu” adlı şiirini Filistinli çocuklar için okuyan sevilen sanatçı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin peşinden milli mücadele kahramanlarının adlarını sıralayarak seslendirdiği İzmir Marşı’nı ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ sözleriyle tamamladı. Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, çiçek ve hediye verdiği Haluk Levent’e şarkılarıyla yaşattığı unutulmaz konser için teşekkür etti. Meydanı dolduran Amasyalılara seslenen Başkan Sevindi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da konser düzenleyeceklerini açıkladı.