ASAYİŞ - 23 Nisan 2012 Pazartesi 15:38

MAÇTA KÜFÜRE 2`ŞER YIL HAPİS İSTENDİ

A
A
A
MAÇTA KÜFÜRE 2`ŞER YIL HAPİS İSTENDİ

Adana`da, Adanaspor maçlarında Futbol Federasyonu ve hakemlerle karşı takım taraftarlarına küfrettiği iddia edilen biri çocuk 2 kişi hakkında 2`şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları için dava açıldı.
Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor ile Karşıyakaspor arasında Adana`da 22 Ocak`ta oynanan maçta Adanaspor taraftarı 20 yaşındaki Ali Can G., maçın 25`inci dakikasında Adanaspor`un 1-0 mağlup duruma düşmesi üzerine sinirlendi. 64`üncü dakikada da rakibiyle tartışan Adanasporlu Kibong`un kırmızı kartla oyun dışı bırakılması üzerine, Futbol Federasyonu ve hakemlere küfür etti.
Bu arada, 23 Ekim 2011`de Adanaspor Sakaryaspor maçında karşı takım taraftarlarına küfür ettiği iddia edilen Adanasporlu 17 yaşındaki F.T.de tribündeki polislerce gözaltına alındı.
Her iki Adanaspor taraftarına da "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair Kanunun`un 14/1`inci maddesine muhalefet` suçundan 300`er lira ön ödemeli para cezası verildi. Ali Can G. ve F.T. bu para cezasını ödemeyince haklarında yasanın 14/2`inci maddesine göre `hakaret` suçundan 2`şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Ali Can G. önümüzdeki günlerde Adana 5`inci Sulh Ceza, F.T. ise 2`inci Çocuk Mahkemesi`nde tutuksuz yargılanmaya başlayacak. Her iki sanık taraftar da polisteki ifadelerinde maçta kendilerine hakim olamayıp küfür ettiklerini itiraf etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir