YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 19:15

VALİ KARALOОLU, KALICI KONUTLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

A
A
A
VALİ KARALOОLU, KALICI KONUTLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Van Valisi Münir Karaloğlu, TOKİ tarafından ihalesi yapılan Edremit ilçesindeki depremzede kalıcı konutlarında incelemelerde bulundu.
Cumartesi günü tatilini depremde hasar gören Kasımoğlu ve Adıgüzel köylerini ziyaret ederek geçiren Vali Münir Karaloğlu, pazar gününü de Yardımcısı Atay Uslu ile birlikte TOKİ tarafından Edremit ilçesinde depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutlarda incelemelerde bulundu. 5 bin 664 konutun yapılacağı inşaat alanına gelen Karaloğlu, TOKİ ve yüklenici firma yetkilileriyle şantiye alanında bir değerlendirme toplantısı yaptı. Proje üzerinde yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Erciş meydanında vatandaşlara kalıcı konutların teslimi olan 30 Ağustos tarihini hatırlattı. Yüklenici firma yetkililerinden konutların tesliminin 30 Ağustos olarak sözünü alan Vali Karaloğlu, konutların zamanında yetişmesi için de o tarihe kadar her hafta sonu kalıcı konut inşaatlarındaki incelemelerine devam edeceğini söyledi. İncelemelerini tamamlayan Vali Karaloğlu, inşaat alanından ayrıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa ’Anadoludakiler: GAP Bedesten Teknik Destek Programı’ başvuruları başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Karacadağ Kalkınma Ajansı işbirliği ile yöresel ürün üreten ve üretme potansiyeli olan kuruluşların dijital dünyanın güncel dinamikleri ile desteklenmesi ve e-ticarete katkı sağlanması amacıyla hazırlanan Anadoludakiler: GAP Bedesten Teknik Destek Programı için başvurular başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Dicle, İpekyolu ve Karacadağ Kalkınma Ajansları iş birliğinde, GAP Bölgesinde sosyal fayda sağlamak amacıyla faaliyet gösteren, geleneksel ya da yenilikçi yöntemler ile coğrafi işarete ya da katma değere sahip yöresel ürün üreten ve üretme potansiyeli olan kuruluşların dijital dünyanın güncel dinamikleri ile desteklenmesi ve e-ticaret platformlarının entegrasyonuna katkı sağlanması amacıyla hazırlanan Anadoludakiler: GAP Bedesten Teknik Destek Programı ilan edildi. Kooperatifler, dernek iktisadi işletmeleri ve üretici birliklerinin uygun başvuru sahibi olduğu program çerçevesinde önemli değişim ve dönüşümlerin yaşandığı ekonomik ve toplumsal düzende, sosyal faydayı esas alan, markaların ön planda olduğu dijital pazarlarda tutunmaya çalışan, sürdürülebilir gelir elde etme ve yerel ekonomik kalkınmaya katkı sunma çabasını öngören projelerin öncelikli olarak destekleneceği bildirildi. Yapılan açıklama ile başvuruların 28 Haziran 2024’te başladığı ve son başvuru tarihinin ise 16 Ağustos 2024 saat 23.59’a kadar süreceği belirtildi. Bu tarih ve saatten sonra ulaşan gelen başvuruların değerlendirmeye alınmayacağı aktarıldı. Başvurular, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın Anadoludakiler: Gap Bedesten Teknik Destek Programı internet sitesi üzerinde alınacak.