YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 10:41

BAŞKAN YARDIMCI BOZYİОİT`İN MOLOZ İSYANI

A
A
A
BAŞKAN YARDIMCI BOZYİОİT`İN MOLOZ İSYANI

Van Belediye Başkanı Selim Bozyiğit, deprem felaketinden sonra evlerde yapılan tadilatlar sonucu çıkarılan molozların götürülüp çöplük alınana dökülmemesine isyan etti.
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Selim Bozyiğit, evlerde yapılan tadilattan sonra molozların rastgele atılmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Yaptıkları uyarıların fayda etmediğini de ifade eden Bozyiğit, ``İnsanlarımız, tadilatlarını yaptıkları evlerinden çıkan molozları götürüp çöplüğe döksünler. Defalarca uyarıyoruz, ama fayda etmiyor. İnsanlar bu kadar mı aciz olur. Her insanın elini taşın altına koyması gerekir. Bir birimize yardımcı olmamız lazım. Mağdur sıfatı ile oturduğumuz yerde beklememek gerekir. Şehrin temizlenmesi ve güzelleşmesi için elimizden geleni yapalım`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana İran, Suriye’nin hurdalarını alıp kandan beslendi Suriye’de Esad rejiminin harabeye çevirdiği evlerin hurdalarını Amerikan ambargosundaki İran’a sattığı, İran’ın da demir çelik ihracatının bu şekilde arttığı öne sürüldü. Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Suriye, Irak’ta PKK kontrolündeki koridordan hurdaları İran’a satmış. Bizim ülkemize o demirler gelmiyor ancak alınan demirler çekme testleriyle sıkıca kontrol edilmeli" dedi. Amerikan ambargosundaki İran’da demir ve çelik ihracatı her geçen gün artıyor. Son edinilen verilere göre 2024 yılının ilk 6 ayında İran’ın çelik ihracatının 5 bin 897 ton olduğu öğrenildi. İran kandan besleniyor Ambargoya rağmen İran’ın demir ve çelik ihracatının artmasının ise Suriye’de devrilen Esad rejimi sayesinde olduğu öne sürüldü. Suriye’de bombalanarak harabeye çevrilen evlerdeki hurdaların Irak’taki PKK kontrolündeki bölgelerden İran’a geçişinin yapıldığı, İran’ın da bu hurdaları işleyip demir ve çelik yaparak yine usulsüz yollarla başka ülkelere sattığı öğrenildi. "İnşaatçılar dikkat etmeli" İran’dan demir ve çeliğin Türkiye’ye gelmediğini belirten sektör temsilcileri ise her ihtimale karşı inşaat firmalarının demir ve çeliklerini test etmesi gerektiğini anlattı. "Bu kadar demir ihracatının mümkünü yok" Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı’na konuşan Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Uzun süredir İran’a uygulanan ambargoda bu tür hırsızlıkları zaten beklemekteydik. Esad’ın askerleri ve PKK/PYD unsurları buradaki hurda demirleri yine kendi koridorlarından, İran’a sattığı aşikardır. İran’a uygulanan ambargoya rağmen İran’ın demir ihracatının arttığı gözlemlenmektedir. Her taraftan ambargo olan ülkede bu kadar demir ihracatının mümkünü yoktur. İran’daki ambargoya rağmen çevre kendi komşu ülkelerine ihracatı söz konusudur" ifadelerini kullandı. "Demir çekme testleriyle bu ürünler kontrol edilmeli" Demir çekme testlerinin yapılması gerektiğini vurgulayan Karslıoğlu, daha sonra şunları söyledi: "Türkiye olarak bizim gözümüzün açık olması gerekiyor. Bu hurda demirler işleniyor ve hem profil hem köşebent hem de inşaat demiri haline getiriliyor. Ancak bunların hiçbiri standart kalitede olmuyor. Bizim ülkemize İran’dan bu ürünler gelmiyor ama yine de demir çekme testleriyle bu ürünler kontrol edilmeli. Her tarafta ambargo varken bu tür bir ihracatın gündeme gelmesi çok yanlıştır. Ayrıca devletin de sıkı denetim yapması gerekmektedir." Öte yandan Başkan Karslıoğlu, sınır güvenliklerinin de arttırılarak bu ürünlerin giriş ve çıkışlarda kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.
Eskişehir Sıcak sular esnafı Ayşe Ünlüce’den kapalı alan istiyor Eskişehir’in Sıcaksular bölgesindeki ayakkabı tamircileri, geçmiş yıllarda söz verilmesine rağmen yapılmayan, ısınıp korunabilecekleri kapalı alan için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’den çalışma yapmasını talep ediyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuk havalar etkisini gösteriyor. Zorlu kış şartları zaman zaman vatandaşların zorluk yaşamasına yol açarken, Deliklitaş Mahallesi Sıcaksular Mevkii’nde ayakkabı boyacılığı yapan esnaf ekmek parası kazanmak için her gün saatlerce dışarıda müşteri bekliyor. Kendilerine tahsis edilen kapalı bir alan olmaması nedeniyle tüp ile ısınmaya çalışan boyacılar, havanın yağışlı ve çok soğuk olduğu günlerde işe gelemiyor. Bu durumun müşterilerini de olumsuz yönde etkilediğini belirten esnaf, yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapmasını rica ediyor. "Daha önceden bu konuda Büyükerşen söz vermişti, ama yapılmadı" Yaklaşık 30 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan 55 yaşındaki Turan Kavak, "Burası için bir kapalı alan talebimiz var. Tüp ile ısınmaya çalışıyoruz, kapalı bir alan yapılsa daha iyi olur. Havalar soğuk olduğu için müşterilerimiz sıkıntı çekiyor. Havalar soğuk olunca biz de etkileniyoruz. Topluca ayakkabı geliyor, yerimiz dar olduğu için sorun oluyor. Daha önceden bu konuda Büyükerşen söz vermişti, ama yapılmadı. İnşallah sorunumuza çözüm üretirler. Tüple ısınmanın maliyeti de oluyor. Kömür harcıyoruz, o kadar uğraşmamıza rağmen bir tarafımız ısınırken bir tarafımız üşüyor. Havalar çok soğuduğunda gelmediğimiz günler oluyor. O zaman para kazanamıyoruz. Ayşe Ünlüce’den bu konuyla ilgili çalışma bekliyoruz" dedi.