GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 18:39

MHP`Lİ OОAN: "SON DAKİKA VATANDAŞA BİR L DAHA ATTILAR"

A
A
A
MHP`Lİ OОAN: "SON DAKİKA VATANDAŞA BİR L DAHA ATTILAR"

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Fethiye Belediyesince düzenlenen bir konferansa katılmak için Muğla`ya geldi. Muğla ziyaretinde ilk olarak MHP Ortaca İlçe Yönetimini ziyaret eden Oğan, burada Suriye konusu ve 2B yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Sinan Oğan`ın ziyaretinde MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, İlçe Başkanı Av.Recep Güneş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve partililer de hazır bulundu.
Sözlerine Fethiye`de yapılacak konferansla başlayan Sinan Oğan, "24 Nisan`ın arifesindeyiz. 24 Nisan`da yine Türklere karşı bir iftira kampanyası başlayacaktır. Bununla ilgili partimizin görüşlerini aktarmak için geldim. İnşallah akşam vaktiniz olursa oraya beklerim, hep beraber memleket meselesini görüşürüz" dedi.
"MADEM ÇOK ÖNEMLİ, MECLİSTE GÖRÜŞELİM"
Yaşanan Suriye sorunu ve göçmenlerle ilgili de açıklamada bulunan Sinan Oğan, "Suriye meselesi geçtiğimiz süreçteki en önemli meseldir. Biz MHP olarak, gelin şu Suriye meselesini Mecliste görüşelim dedik. Başbakan ve Dışişleri Bakanı, `en önemli mesele, Suriye meselesi` diyor. Madem bu kadar önemli, neden mecliste görüşmüyoruz? Suriye meseli gerçekten önemli bir mesele ise, Suriye`de gerçekte ne olup bittiğini halkımızın bilmesi lazım. Van`da konteyner bulamayan depremzedeler, Suriye`den kaçanlara
konforlu konteynerlar verilince soruyor; `kendi vatandaşına bunu veremiyorsan, Suriye`dekine nasıl veriyorsun?` Biz Büyük Milletiz, tabiî ki gelenlere kucak açacağız ama gelenlerin niye geldiğine bakmamız lazım. Acaba birilerinin cebine para konulup, bu tarafa getirilip, Suriye`de büyük bir dram varmış gibimi gösteriliyor, yoksa gelenlere burada eğitimden geçirilip Suriye`de iç savaş çıkartmaya mı gönderiliyor, yoksa gerçekten dram mı yaşanılıyor. Bunları görüşmek, araştırmak lazım" dedi.
"SIFIR SORUN POLİTİKASI İFLAS ETTİ"
AK Parti hükümetinin sıfır sorun politikası ile yola çıktığını hatırlatan Sinan Oğan, "En son, dün, Irak Başbakanı Maliki açıklamada bulundu, Başbakan açıklamada bulundu. Bir tek onla kavga etmemiştik şimdi onla da kavga ettik. Suriye ile kardeş Esat`tık, şimdi kalleş Esat olduk, İran`la düne kadar batıya karşı beraber hareket ediyorduk, bugün düşman haline geldiler, Irak`ta tek muhatabımız Barzani kaldı. Düne kadar bir Kürt kedisin bile Türklere vermem diyenler, bugün Başbakan`ın bölgede tek muhatabı
haline geldi.
Dün Irak`ta Türkmen bölgesinde Türkmen bayrakları bölgedeki Peşmergeler tarafından yırtıldı, yere atıldı ve hakaret edildi. Bu mudur büyük devlet olmak? Bölgede yaşanan gelişmeleri, maalesef Amerika gözlüğü ile hükümet değerlendiriyor. Orada Türkmenler bizim muhatabımız olması gerekirken, bugün bizim oradaki muhatabımız Peşmerge lideri oldu. Bazen küstahca açıklamalarda da bulunuyor, gelin PKK ile barışın, size aynı masada oturtayım şeklinde akılda vermeye kalkıyor. Türkiye büyük devletse onun gereğini
yapmalı, oradaki Türkmenleri muhatap almalı, bölgede savaşan taraflar varsa onları barış masasına oturtmalıdır. Yoksa tarafgir bir tavırla bölgede hareket ederse, ne yazık ki Türkiye`nin ve Davutoğlu`nun sıfır sorun politikasını iflas ettiğini gördük ama bunun daha feci neticelerini de yakında üzülerek söylüyorum görmeye başlayacağız" dedi.
"VATANDAŞ HESABINI SORSUN"
Geçtiğimiz hafta kabul edilen 2B yasası ile ilgili de açıklamada bulunan Sinan Oğan, "AKP`yi vatandaşın tanıması lazım. Muğlalıların tanıması lazım. 2B`nin en geliş uygulama alanlarından birisidir bu bölge.
AKP zihniyeti her fırsatta vatandaşa kazık atma üzerine kurulduğu için, burada da %50 olması gereken raiç bedel, anlaşılan %50 idi, bir kata külleye getirip, son dakika vatandaşa bir gol daha attılar, %70`e çıkarttılar bedeli.
Artık vatandaş görmesi ve hesabını sorması lazım. Çok açık çağrıda bulunuyorum, Muğla AKP milletvekilleri geldiğinde vatandaş olarak sorun, bu yasa nasıl çıktı, hangi yönde oy kullandınız diye buradaki vatandaşın gelen milletvekillerine sorması lazım" dedi.
"KOMİSYONDA ANLAŞMIŞTIK"
2B Yasasında, Komisyon çalışmaları sırasında iktidar ve muhalefet partilerinin anlaştığını belirten Mehmet Erdoğan ise, "2B ile ilgili olarak vatandaşın raiç bedelin %50`sini ödeyerek yerlerini alması konusunda uzlaşma sağlandı. Ancak genel kurulda AKP bu uzlaşmayı bozdu ve vatandaşın raiç bedelin %70`ini ödemesine karar verdiler. Merak edenler, meclis arşivinden alıp inceleyebilirler kimlerin oy verdiğine, biz MHP olarak böyle milleti mağdur edecek bir şeye hayır oyu verdik" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırşehir Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Baltalık: "Ekonomi modeli vatandaşı zor durumda bırakıyor" Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, ülkede uygulanan ekonomi modelinin ve vergilendirmelerin vatandaşı zor durumda bıraktığını söyledi. İl başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında ekonomiye değinen Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, "Ekonomik politikalar halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Vatandaş vergiler ve zamlar karşısında eriyor" dedi. Baltalık, "Ülkede izlenen ekonomi politikaları, halkın alım gücünü ciddi oranda düşürdü. Yüksek enflasyon, artan işsizlik ve yükselen yaşam maliyetleri vatandaşımızı zor durumda bırakıyor. İnsanlar, bölgesel bakıldığında temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Hükümet, ekonomi politikalarını acilen yeniden gözden geçirmeli ve vatandaşın menfaatine olacak çalışmalar içerisine girmeli" diye konuştu. Memleket Partisi’nin ekonomi modeliyle alternatif çözümler sunan Baltalık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ekonomik kalkınma ve vatandaşın refaha ulaşabilmesinin önünün açılması için istikrar ve üretime dayalı bir ekonomi modeli benimsenmeli. Tarım ve sanayi alanları desteklenirken acilen yerli üretim teşvik edilmeli. Vergi politikaları ise kesinlikle adil dağılıma dayanmalıdır. Vatandaş kemer sıkarken siyaset, iş dünyası, ekonomi baronları da kemer sıkmalı ve denetimler sürdürülebilir şekilde uygulanmalıdır."