GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 13:30

AVRUPA BİRLİĞžİ BAKANI BAОIŞ KARS`TA

A
A
A
AVRUPA BİRLİĞžİ BAKANI BAОIŞ KARS`TA

KARS (İHA) * Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, AK Parti İl Başkanlığı seçimine katılmak üzere Kars`a geldi.
Bakan Egemen Bağış`ı havalanında Vali Ahmet Kars, Iğdır Valisi Amir Çiçek, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yağıcı ve çok sayıda partili yöresel kıyafetli öğrenciler karşıladı. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, havaalanında yaptığı açıklamada, "Yeni teºvik paketimiz Türkiye`nin değişik 6 coğrafi bölgesini, farklı özellikleri ile ele alan bir paket.
Ve milli birlik ve kardeşlik projesinin aslında bir ekonomik yansımasıdır. Türkiye`de bütün insanlarımız arasında, Türkiye geliri adeletli dağıtmak, istihdamın Türkiye`nin geneline yayılması amacıyla her yerde yatırımı artırmak için çok titizlikle özenle hazırlanmış bir paket, ümit ediyoruz ki bu çerçevede Türkiye`nin her yerinde bunun etkileri görülecek" dedi.
Türkiye`nin Dünya`nın en büyük 17`nci ekonomisi olduğuna dikkat çeken Bakan Bağış, "Bir yandan AB`den gelen fonlar, öte yandan bizim kendi yatırımcılarımızın Türkiye`nin farklı yerlerine yapacağı önemli projeler, Türkiye`nin kalkınması için başlattığımız bu hamleyi çok farklı bir boyuta taşıyacaktır. Türkiye Dünya`da rekor üstüne rekor kıran bir ülke. Şu anda Dünya`nın 26`ncı en büyük ekonomisi iken 17`nci en büyük ekonomisi olduk. Avrupa`nın 6`ncı en büyük ekonomisiyiz.
Şimdiden 2023 yılında Avrupa`nın 3`ncü en büyük ekonomisi olmaya, 2030 yılında da 2`nci en büyük ekonomisi olmaya aday olduğumuzu biz değil, Avrupalılar söylüyor. OECD analizleri raporları söylüyor" diye konuºtu.
"TÜRK?YE`NİN GELDİĞžİ NOKTAYA GELMESİ`NDE AB REFORMLARININ ÇOK BÜYÜK ETKİSİ VAR"
Türkiye`nin çok iyi bir ivme yakaladığını ifade eden Bakan Bağış, "Türkiye hamd olsun çok iyi bir ivme yakaladı. Bu büyüme oranlarıyla böyle gidersek, Allah nazardan korusun. Türkiye çok farklı bir noktaya gelecek. Bunu da gerçekleştireceğiz. Yani malum tabir tabir Edirne`den Kars`a hep beraber ter dökerse, hep beraber çalışırsak, hep beraber üretirsek, çok farklı bir atmosferi yakalarız. Ben geçen hafta sonu Türkiye`nin diğer bir bölgesinde Çanakkale`deydim. Orada da aynı heyacanı gördüm.
Bugün burada Kars`tayız, Kars`tan Iğdır`a geçeceğiz. Türkiye`nin en doğusunda da, en batısında da, en kuzeyinde ve en güneyinde de bütün vatandaşlarımız çocuklarının aydınlık geleceği için, daha aydınlık, daha demokratik daha müreffeh bir Türkiye istiyor. Türkiye`nin demokratikleºmesinde Türkiye`nin ºeffaflaºmas?nda, Türkiye`nin geldiği noktaya gelmesinde AB reformlarının çok büyük etkisi var. Hem farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek açısından, hem bu ülkede barış içerisinde kardeşce
yaşamak açısından, bu reformları her alana yaymamız lazım. Tükettiğimiz gıdanın hijyen standartından demokrasimizin standartlarına kadar anayasamızın kucaklayıcı özelliğinden havada teneffüs ettiğimiz havanın içerindeki oksijen oranına kadar her konuda AB standartlarını bizim kendi vatandaşlarımız için benimsemeliyiz, Avrupalılar için yaptığımız bir süreç değil bu kendimiz için, kendi insanımız için yapğtığımız bir süreç bu çerçevede bu teşvik paketiyle birliket bu reformları birleştirince ortaya çok
güçlü bir Türkiye çıkacaktır hayırlı uğurlu olsun diyorum" ºeklinde konuºtu.
Havaalan? V?P Salonu`nda bir süre dinlenen Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, daha sonra uradan kara yoluyla Iğdır`a hareket etti. Egemen Bağış, Iğdır`da AK Parti İl Başkanlığı Olağan Kongresi`ne katılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir