GENEL - 22 Nisan 2012 Pazar 11:40

TRABZON`DA ÜST GEÇİT MUAMMASI

A
A
A
TRABZON`DA ÜST GEÇİT MUAMMASI

Trabzon`un Akçaabat ilçesine bağlı Yıldızlı beldesinde bulunan Özel Yıldızlıgüven Hastanesi karşısına yapılması planlanan üstgeçit için temel atılırken daha sonra kapatılması vatandaşları üzdü. Zaman zaman yaya kazalarının yaşandığı yere karayolları tarafından yapılması planlanan ve 10 gün önce temeli atılan üst geçidin ayaklarının bulunduğu yerin toprakla kapatılması vatandaşların tepkisine neden oldu.
Yolun karşısından hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını belirten vatandaşlar hızla seyreden araçlar yüzünden tehlike yaşadıklarını belirtti. Hastane yetkilileri de Karayolları`na başvurarak buraya üst geçidin yapılması talebinde bulunmuştu.
Konuyla ilgili talebi değerlendiren Karayolları Bölge Müdürlüğü`nün hastaneye gönderdiği yazıda şöyle denildi: "Hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarının Akçaabat Trabzon Devlet karayolunu hemzemin olarak geçişlerde trafik kazası olması ve can güvenliklerinin tehlikeye girmesi nedeniyle bahsi geçen yere yaya üst geçidi yapılması hakkında yazınız incelenmiş ve söz konusu kesimde yaya üst geçidi için proje çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki günlerde yaya üst geçidi yapılması planlanmaktadır."
Gönderilen yazının ardından yaklaşık 10 gün önce üst geçit ayakları için açılan kuyuların kapatıldığı gözlenirken, üst geçit yapılıp yapılmayacağı konusunun henüz netlik kazanmadığı belirtildi.
Öte yandan söz konusu yolun zaman zaman karşıdan karşıya geçmeye çalışan vatandaşları tedirgin ettiği görüldü. Vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ederek ölümlü ve yaralamalı kazaların yaşandığı yere acilen üst geçit yapılmasını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van DAKA yönetimi 2024 yılı son toplantısı gerçekleştirdi Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yönetim kurulu, 2024 yılı son toplantısı video konferans sistemi ile Yönetim Kurulu Başkanı Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında gerçekleştirildi. Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınma ve gelişimine yönelik stratejileri ele almak ve işbirliği imkanlarını değerlendirmek amacıyla Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında video konferans sistemi üzerinden DAKA yönetim kurulu 2024 yılı son toplantısı gerçekleştirildi. 2024-2028 bölge planına İlişkin hususlar, 2024 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) projelerine ilişkin bilgilendirmeler, fizibilite desteği programı başvuruları, ajans hizmet binaları ile ilgili hususlar ve personele ilişkin hususlar, 2025 yılı çalışma programı ve bütçe gündeme alınarak değerlendirildi. Toplantıda ayrıca; Hakkari’nin Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Bakanlığa iletilen “Çukurca’da Su Sporları Projesi” ile “Anadoludakiler-Çukurca Tahini Dolum, Paketleme ve Satış Tesisi Projesi” ve iletilen diğer projelerin detayları değerlendirildi. Bölgenin potansiyeli, ekonomisi, yatırım fırsatları ve kalkınma hedeflerinin de değerlendirildiği toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu. Toplantıya yönetim kurulu üyeleri Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Bitlis Belediye Başkanı, Bitlis ve Muş İl Genel Meclisi Başkanları, Van, Muş, Bitlis ve Hakkâri ticaret odaları başkanları ve DAKA Genel Sekreteri Halil ibrahim Güray katıldı.
Kayseri Erciyes Anadolu Holding’in sürdürülebilirlik çalışmaları devam ediyor Erciyes Anadolu Holding CEO’su Doç. Dr. Alpaslan Baki Ertekin, sürdürülebilirlik kapsamında holdinge bağlı şirketlerin ihracatta avantajlarını kaybetmemek, karbon ayak izlerini sıfırlamak için çalışmalar yapıldığını belirterek, "Bizim izimiz daha yeşil, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir dünya için attığımız ve atacağımız adımlar” dedi. Alpaslan Baki Ertekin, yapılan çalışmalarla ilgili sosyal medya paylaşımında yaptığı açıklamasında, “Holding olarak sürdürülebilirlik çalışmalarımıza 2019 yılında başladık. Holding Sürdürülebilirlik Müdürlüğünü 2020’de kurduk. Holdingimize bağlı şirketlerimiz ihracatta avantajlarını kaybetmemek, karbon ayak izlerini sıfırlamak için 2020 yılından itibaren sürdürülebilirlik çalışmaları yapıyorlar. Holdingimize bağlı üretim yapan tüm şirketlerimiz için 2021 yılında 43,24 MWp Çatı ve 169 MWp Arazi olmak üzere toplam 212,24 MWp GES yatırımı kararı aldık. RHG Enertürk Enerji şirketimizin danışmanlığı ve koordinasyonunda Şanlıurfa’nın Viranşehir, Akçakale, Harran ilçelerinde ve Van’ın Başkale ilçesinde arazi tespiti, çağrı mektubu alınması, ÇED, imar gibi yaklaşık 2-2,5 yıl süren tüm süreçleri tamamlayarak 212,24 MWp yatırımın 143,24 MWp kısmını hizmete aldık. Çatı GES projelerimizin tamamını hizmete aldık. Yapımı tamamlanmayan 69 MWp Arazi projelerimizde de sona yaklaşıyoruz. Bizim izimiz; daha yeşil, daha temiz ve daha sürdürülebilir bir dünya için attığımız ve atacağımız adımlar. Bugün İstikbal Mobilya, Erciyes Çelik Halat, Mondihome, Gümüşsuyu Halı, Boytrans ve RHG Enertürk Enerji genel müdürlerimizle Şanlıurfa Harran’da şirketlerine ait 28,7 Milyon dolar yatırımla 400 bin metrekare arazide tamamlanmış ve şebekeye elektrik verip karbon izlerini azaltmaya başlayan 23,85 MWp GES’lerini yerinde inceledik. Önümüzdeki günlerde diğer genel müdürlerimizle kurulu güç toplamı 212,24 MWp olan ve yatırım miktarı 250 milyon doları bulacak olan yatırımlarını yerlerinde incelemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.