YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 17:35

62. OLAОAN APEK GENEL KURUL`UNDA AYA GÜVEN TAZELEDİ

A
A
A
62. OLAОAN APEK GENEL KURUL`UNDA AYA GÜVEN TAZELEDİ

Sakarya Pancar Ekicileri Kooperatifi 62. Olağan Genel Kurul`unda sandıktan Ahmet Aya galip çıktı. Aya 2 bin 981 oydan 2 bin 278 tanesini alarak güven tazeledi.
Sakarya Atatürk Stadında yapılan ve olaylı bir şekilde geçen Sakarya Pancar Ekicileri Kooperatifi 62. Olağan Genel Kurul`unda oy verme işlemleri tamamlandı. Oy verme işlemine kadar olan bölümde yumrukların konuştuğu kongrede, oylama sorunsuz bir şekilde geçti.
Seçim sonunda sandıkların açılmasının ardından 2 bin 981 delegeden 2 bin 278`inin oyunu alan Aya ve ekibi güven tazeledi. Diğer aday Nuri Akyel ise 657 oyda kaldı.
Seçimde 25 oy boş çıkarken 18`i ise geçersiz sayıldı. Bu sonucun ardından Yönetim Kurulu Üyeliklerine Ahmet Aya, Sebahattin Karasakal, Ferda Özten, Cevdet Sağlık, Recep Şevket Kökçü seçildi. Denetim Kurulu Asil Üyeleri ise Serkan Yılmaz, Mesut Kılıç ve Bayram Ali Büyükboz oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa YÖK Başkanı Erol Özvar: "Bu ormanlar kolay kolay yetişmiyor" Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yanan yerlerde incelemelerde bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, ormanların kolay kolay yetişmediğini söyledi. Bursa’nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’ndeki makilik alanda başlayan, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde de birçok ağaçlık alanın küle dönmesine sebep olan yangınla ilgili incelemelerde bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’dan son durum ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Özvar, “Uludağ Üniversitesi kampüsü dışında başlayan yangın, kampüsü sıçramak suretiyle yaklaşık 750 dönüm arazinin yanmasına sebep oldu. Herkesin üstün gayretleri sonucu söndürüldü. Bursa Uludağ Üniversitesi, kampüs büyüklüğü açısından Türkiye genelinde en büyük kampüslerden bir tanesidir. Yangında öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız da önemli görevler üstlenmişler, gayret etmişlerdir. Bursa Uludağ Üniversitemizin kıymetli rektörü ve çalışma arkadaşlarının da üstün gayretleriyle yangından sonra burada çalışmalar yürütülmektedir. Rektörlüğümüz, konuyla ilgili olmak üzere gerek valiliğimizle gerek diğer yetkililerle sürekli iletişim halindedir” dedi. Son günlerde maalesef Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yangınlarla karşı karşıya kaldığını belirten Özvar, “Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Bu ormanlar, kolay kolay yetişmiyor. Canlılar da bu ormanlarda, yeşilliklerden istifade ediyor. Biz buradan çağrımızı tekrardan yeniliyoruz. Lütfen ormanlarımıza fevkalade özen gösterelim. Ateş yakma konusunda yetkililerin mutlaka sözlerini ve uyarılarını dinleyelim” diye konuştu.
Balıkesir Altıeylül Lavanta Günleri’ne ziyaretçi akını Altıeylül Belediyesi tarafından bu yıl 2’nci kez düzenlenen "Altıeylül Lavanta Günleri", binlerce kişinin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Çiçekpınar (Nergiz) Mahallesi’nde oluşturulan Lavanta Bahçesi ziyaretçilere görsel bir şölen sunarken, müzik ve dans topluluklarının katılımıyla renklendi. Katılımcılar, lavanta tarlalarının mis kokusu eşliğinde bol bol fotoğraf çektirme fırsatı buldu. Mis kokulu lavantaların arasında huzur dolu anlar Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Nergiz Lavanta Bahçesi’nde gerçekleşen etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelerek doğanın güzelliklerini ve sevdikleriyle paylaşılan anların önemini vurguladı. Etkinlik sonrasında yaptığı açıklamada, "Mis kokulu lavantaların arasında huzur dolu anlar yaşadık. Doğanın güzelliklerini hissetmek ve sevdiklerimizle birlikte bu anları paylaşmak paha biçilmez" dedi. Katılımcılar da bahçede geçirdikleri keyifli zamanlar için Başkan Şehirli’ye teşekkürlerini iletti. Sanat ve doğa iç içe Sanat ve doğanın iç içe geçtiği etkinliklerde, fotoğraf çekim alanları, el işi stantları ve canlı müzik performanslarıyla ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıldı. Özellikle çocuklar için düzenlenen oyun alanları ve atölyeler, ailelerin birlikte vakit geçirmesi sağladı. Nergiz Lavanta Bahçesi, doğal güzellikleri ve huzurlu atmosferiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaya devam ediyor.
Ankara Adalet Bakanı Tunç: “Kayseri’deki çocuk istismarı olayıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kayseri’deki çocuk istismarı olayıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli şahsın, çıkarıldığı mahkemece tutuklandığını açıkladı. Adalet Bakanı Tunç, sosyal paylaşım sitesi X hesabından yaptığı paylaşımda, “Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde meydana gelen çocuk istismarı olayıyla ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Çocuk ve ailesi ise devletimizin koruması altındadır. Suriyeli sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini ve ülkemizin huzurunu bozmaya yönelik faaliyetler ile sosyal medya üzerinden yapılan provokatif girişimler ve asılsız iddialarla ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından soruşturmalar sürdürülmekte olup, gözaltı kararları verilmektedir” dedi. Bakan Tunç, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Bağımsız ve tarafsız Türk yargısı, kanunlar çerçevesinde gerekli cezaları uygulamaktadır. Ayrımcılık yaparak, ötekileştirerek ve nefret dili kullanarak milletimizin arasına nifak tohumları ekmek isteyenler asla amacına ulaşamayacaktır. Aziz milletimiz, sağduyulu davranarak ülkemizi karıştırmak isteyenlere asla müsaade etmeyecektir” ifadelerine yer verdi.
Bursa YÖK Başkanı Erol Özvar: "Bu ormanlar, kolay kolay yetişmiyor" Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yanan yerlerde incelemelerde bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, ormanların kolay kolay yetişmediğini söyledi. Bursa’nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi’ndeki makilik alanda başlayan Bursa Uludağ Üniversitesi’nde de bir çok ağaçlık alanında küle dönmesine sebep olan yangınla ilgili incelemelerde bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Uludağ Üniversitesi kampüsü dışında başlayan yangın, kampüsü sıçramak suretiyle yaklaşık 750 dönüm arazinin yanmasına sebep oldu. Herkesin üstün gayretleri sonucu söndürüldü. Bursa Uludağ Üniversitesi, kampüs büyüklüğü açısından Türkiye genelinde en büyük kampüslerden bir tanesidir. Yangına öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımızda önemli görevler üstlenmişler, gayret etmişlerdir. Bursa Uludağ Üniversitemizin kıymetli rektörü ve çalışma arkadaşlarının da üstün gayretleriyle yangından sonra burada çalışmalar yürütülmektedir. Rektörlüğümüz, konuyla ilgili olmak üzere gerek valiliğimizle gerek diğer yetkililerle sürekli iletişim halindedir” dedi. Son günlerde maalesef Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yangınlarla karşı karşıya kaldığını belirten Özvar, “Vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Bu ormanlar, kolay kolay yetişmiyor. Canlılar da bu ormanlarda, yeşilliklerden istifade ediyor. Biz buradan çağrımızı tekrardan yeniliyoruz. Lütfen ormanlarımıza fevkalade özen gösterelim. Ateş yakma konusunda yetkililerin mutlaka sözlerine ve uyarılarını dinleyelim” diye konuştu. (AÇ-
Ankara Suriye Geçici Hükümeti: “Olayların kardeşliğimize gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz” Suriye Geçici Hükümeti, “Kayseri’de yaşanan olaylar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu üzücü olayların kardeşliğimize gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz. Türk bayrağına yönelik eylemleri şiddetle reddediyor, kurtarılmış bölgelerdeki Türk varlığını hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu. Suriye Geçici Hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tarih ve coğrafya, Türkler ve Araplar arasında yüzyıllar boyunca var olan kardeşliğe tanıklık etmektedir. Bölgenin yaşadığı tüm zorluklara ve çilelere rağmen, bu kardeşliğin önümüzdeki yüzyıllar boyunca da devam edeceğine dair inancımız tamdır. İki halkın ortak kaderi de bunu gerektirmektedir. Suriye Geçici Hükümeti, katil Esad Rejimi, müttefikleri ve terör örgütlerinin işlediği suçlardan kaçan Suriyeli mültecilere yönelik tüm aşırı görüşlü eylemleri kınamaktadır. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği üzere Kayseri’de yaşanan olaylar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu çerçevede Suriye Geçici Hükümeti Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’nın saldırganlara karşı attığı yasal adımları da takdir etmektedir. Bu üzücü olayların kardeşliğimize gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz” denildi. Açıklamada, “Ayrıca Suriye Geçici Hükümeti, özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan halkımızı, Kayseri’de yaşanan olayları bahane ederek Türk ve Suriye halkları arasındaki mevcut ittifakı ve devrimin kazanımlarını baltalamayı amaçlayan kışkırtıcı eylemleri reddetmekte ve çağrılara uymamaya davet etmektedir. Suriye halkı bu olayların devrim düşmanları tarafından Türk-Suriye halklarının ilişkilerine zarar vermek amacıyla desteklendiğinin farkındadır. Suriyelilerin seslerini ve duygularını barışçıl bir şekilde Türk kardeşlerimize iletmesine son derece önem verdiğimizi vurgularken; Türk bayrağına yönelik eylemleri şiddetle reddediyor, kurtarılmış bölgelerdeki Türk varlığını hedef alan tüm eylemlerin acilen durmasını istiyoruz” ifadelerine yer verildi.