YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 11:15

HAKKARİ`DE 1. ÇOCUK SPOR ŞENLİОİ

A
A
A
HAKKARİ`DE 1. ÇOCUK SPOR ŞENLİОİ

Hakkari`de Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 1 Çocuk Spor Şenliği Şehir Stadyumu`nda düzenlendi.
Hakkari`de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen şenlik, Hakkari Valisi Muammer Türker, İl Milli Eğitim Müdürü M.Sena Yakut, Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Durmuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. 480 öğrenicinin katıldığı şenlikte öğrenciler arasında, futbol, voleybol, masa tenisi, çuval ve bayrak yarışları yapıldı. Farklı kategorilerde yapılan yarışmalarda derece giren öğrencilere ödülleri Vali Muammer Türker ve protokolde bulunan diğer kurum amirleri tarafından verildi. Ödül töreni sonrasında bazı kurum amirleri öğrenci ve veliler, yerel sanatçı Mahmut Duman`ın söylediği Kürtçe şarkılar eşliğinde yaklaşık yarım saat boyunca halay çekti
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun Şehir Hastanesi tramvay hattı 5 yıl içinde tamamlanacak Samsun Şehir Hastanesi tramvay hattının 5 yıl içinde tamamlanacağı açıklandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü (AYGM) Dr. Yalçın Eyigün ile birlikte Şehir Hastanesi Tramvay Projesi güzergâhını yerinde inceledi. Başkan Doğan, “Hem 10 yeni tramvay aracımızın imzalarını attık hem de Şehir Hastanesi tramvay hattı güzergâhımızda incelemelerde bulunduk. 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız yeni tramvay hattımız ise saatte 10 bin kişinin üzerinde yolcu taşıma kapasitesiyle Şehir Hastanesine erişimi sağlayacak şekilde planlanıyor” dedi. “Daha hızlı Samsun” diyerek çalışmalara devam ettiklerini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Mevcut tramvay hattımız Tekkeköy ilçemizden Ondokuz Mayıs Üniversitesine kadar uzanarak toplam 35 kilometre boyunca 43 istasyonda hizmet veriyor. 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız yeni tramvay hattımız ise saatte 10 bin kişinin üzerinde yolcu taşıma kapasitesiyle Şehir Hastanesine erişimi sağlayacak şekilde planlanıyor. Bu yeni hattın eklenmesiyle, kent merkezinden Şehir Hastanesine modern, konforlu ve çevreci bir ulaşım sistemiyle erişim hizmeti sağlanmış olacak. Şehir Hastanesi’ne erişimi kolaylaştırmanın yanı sıra Canik ve İlkadım ilçelerimizdeki mahallelere konforlu, dakik, erişilebilir, modern ve çevreci raylı ulaşım hizmeti de sağlamış olacağız. Buralardan üniversite ve stadyum yönlerine aktarmasız ulaşım mümkün olacak. Şehrin ilk kuzey-güney yönlü tramvay hattı ile Samsun’umuzun dinamik yapısına uygun olarak gelişen bölgelere erişim kolaylaşmış olacak. Aynı zamanda Şehir Hastanesine de ulaşım kolay hale gelecek. AYGM Genel Müdürümüz Dr. Yalçın Eyigün ile birlikte yeni tramvay hattı projemizi yerinde inceledik. Şehrimize kazandıracağımız 10 yeni tramvay aracı ve hayata geçirmeyi planladığımız yeni tramvay hattı ile birlikte vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını daha konforlu bir şekilde sürdürmelerini ve şehrimizin dört bir yanına daha kolay erişim sağlamalarını hedefliyoruz. Bu projenin şehrimizin gelişimine ve yaşam kalitesine olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Samsun’umuza hayırlı olsun” diye konuştu.