YEREL HABERLER - 21 Nisan 2012 Cumartesi 10:09

DOKUZLU CUMHURBAŞKANI GÜL`ÜN HEYETİNDE AYDIN`I TEMSİL ETTİ

A
A
A
DOKUZLU CUMHURBAŞKANI GÜL`ÜN HEYETİNDE AYDIN`I TEMSİL ETTİ

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Hollanda ziyaretinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün heyetinde yer aldı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün resmi Hollanda ziyaretine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyete Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akdoğan ve İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim`de eşlik etti.
Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı nedeniyle düzenlenen resmi gezi de; TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve VNO Başkanı Bernard Wientjes moderatörlüğünde yapılan ``˜CEO Yuvarlak Masa Toplantısı`nda da öncelikli işbirliği alanları ele alındı. Toplantıda iş dünyası temsilcileri, özellikle enerji, altyapı, sağlık hizmetleri, bankacılık, tarım ve GDO`lu ürünler, stratejik ortaklık ve vize konularını masaya yatırdı.
Türkiye-Hollanda İş Forumu`nda konuşan TOBB ve DEİK Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 5 milyon Avro`nun üzerine çıkan iki ülke ticaret hacminin gelecek işbirlikleri açısından umut verdiğini söylerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Türkiye sanayisinin gelişme evresinde olduğunu belirterek, ``Türkiye`nin dönemi yeni başlıyor`` ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL`ün Hollanda`ya yaptığı resmi ziyarette bulunan 16 Oda Başkanından biri olarak gezi hakkında kısa bir değerlendirme yapan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başanı İsmail Hakkı Dokuzlu da, ``Ben Aydın dışına çıktığımda Aydın`lı olmanın farklılığını, yurt dışına çıktığımda da Türk olmanın onurunu yaşıyorum. Bunu bir kez daha Hollanda ziyareti sırasında yaşadım. Çünkü Dünyanın 5. Büyük ihracatçısı konumundaki Hollanda`nın Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Tarım ve Yenilikçilik Bakanı Maxime Verhagen; Türkiye`nin dünyanın 17. büyük ekonomisi, Hollanda`nın ise dünyanın en büyük 16. Ekonomisi olduğuna dikkat çeken Verhagen bu sıralamanın önümüzdeki yıllarda değişebileceğini ve Türkiye`nin Hollanda`nın önüne geçebileceğini söylüyor. Bunu duymak bana çok büyük onur verdi`` dedi.
CEO Yuvarlak Masa Toplantısı ile eşzamanlı olarak ayrıca, Passenger Terminal`de düzenlenen Türkiye-Hollanda İş Forumu`na ise Hollanda ve Türk iş dünyasından yaklaşık 500 kişi iştirak etti. İş Forumu`nda önce ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilirken, Türkiye ve Hollanda`da iş yapma imkânları, yatırım ilişkileri, tarım ve gıda, taşımacılık ve lojistik, temiz enerji konularında oturumlar düzenlendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta küçükbaş hayvanlar kar ve tipiye yakalandı Muş’ta nisan ayında etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapanırken, merada otlatılan koyunlar ise kara yakalandı. Muş’ta nisan ayı ortasında etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapanırken, merada otlatılan koyunlar ise kara yakalandı. Etkili olan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürürken, merada kar yağışına yakalanan koyunlar tekrar ahırlara ulaştırıldı. Yem ve samanları tükenen çiftçi ise havaların bir an önce düzelmesini bekliyor. Koyunları merada otlatırken aniden bastıran kar yağışına yakalandıklarını söyleyen Gıyasettin Bozkurt, yem ve samanlarının tükendiğini belirtti. Bozkurt, "Bahar geldi diye sevindik, hayvanlarımızı meralara çıkardık. Ancak kar yağışı başlayınca yeniden meradan alıp ahıra koymak zorunda kaldık. Yem ve samanımız da tükenmiş durumda. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. Nisan ayında yağan kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını belirten Habib Gür ise karın kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Gür, "Nisan ayında etkili olan kar yağışı bizi olumsuz etkiledi. Samanımız bitmişti, sabah gidip yeni saman aldık. Hayvanlarımızı meraya çıkarmıştık, kar başlayınca geri getirmek zorunda kaldık. Nisan ayında yağan bu kar nedeniyle biraz zorluk çekiyoruz. İnşallah iyi günler göreceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca zorlu hava şartlarını keyfe dönüştüren çoban Mehmet Arman, kucağına aldığı keçi yavrusuyla karlar altında Muş’a yazdığı şiiri seslendirdi. Doğayla iç içe geçen yaşamına şiirle anlam katan Arman’ın, beyaz örtüyle kaplanan merada yankılanan dizeleri duygusal anlara sahne oldu.
Aydın Baba yadigarı aracına çarpıp kaçan sürücü için sorumluluk çağrısında bulundu Aydın’ın Efeler ilçesindeki bir iş yerinin önünde park halinde bulunan ticari araca gece saatlerinde bir araç çarpıp kaçtı. Ticari aracın sahibi sosyal medya hesabından paylaşım yaparak vefat eden babasından yadigar kalan ve kendisi için maddi değerinin yanında manevi değeri oldukça yüksek olan aracına çarpan sürücünün tespit edilmesi için destek isterken, sürücüye de sorumluluk alıp kendisine ulaşması çağrısında bulundu. Olay, Mesudiye Mahallesi Batı Gazi Bulvarı üzerindeki spot eşyaların satışının yapıldığı iş yerinin önünde gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yeri önünde park halinde bulunan 09 N 0006 plakalı ticari araca saat 03.05 sıralarında yolda seyir halinde olan plakası ve sürücüsü henüz tespit edilemeyen bir araç çarparak olay yerinden uzaklaştı. Sabah saatlerinde iş yerine gelen araç sahibi Okan Sel, aracının hasar aldığını ve yola savrulan araç parçalarını fark etti. İş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen Sel, gece saatlerinde bir aracın kendi aracına çarpması sonucu etrafa saçılan parçaların olduğunu ancak kameranın görüş açısından dolayı marka, model, plaka ve sürücüsünün görülmediğini tespit etti. Sel, güvenlik kamera kaydı ile birlikte karakola gidip aracına çarpan sürücüden şikayetçi oldu. Baba yadigarı için sosyal medyadan destek istedi Aracına çarpıp kaçan aracın plakası ve sürücüsünün tespit edilebilmesi için sosyal medya hesabından da paylaşım yaparak çevre esnaf ve vatandaşlardan destek isteyen Okan Sel, ticari aracın kendisi için yıllar önce hayatını kaybeden babasından kalan en özel hatıra olduğunu kaydetti. Sel, aracın kazalı fotoğrafı ile birlikte sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Dükkanımın önünde çarpıp kaçmışlar. Gören varsa ilgilenirse sevinirim. Gece 03.05’te olmuş. Fakat kameralar plakayı okumuyor" ifadelerine yer verdi. Kaçan araç sürücüsüne de seslenen Sel, "Yıllar önce vefat eden babamın da ekmek kapısı olan bu aracın değeri benim için çok büyük. Yaşanan olay adı üzerinde ’kaza’. Herkesin her zaman başına gelebilir. Durup iletişim bilgilerini içeren bir not bırakabilir ya da iş yerimin tabelası ve araç üzerindeki telefon numarasından bana ulaşabilirdi. Aracın maddi hasarı bir şekilde telafi olur belki ama çarpıp kaçmasının açıklanabilir bir durumu yok. Karakola giderek şikayetçi oldum. Emniyet ekiplerinin gerekli çalışmaları yaparak olayı kısa sürede aydınlatacağından şüphem yok. O süreç içerisinde de buna gerek kalmadan çarpan kişinin sorumluluk alarak kendiliğinden ortaya çıkmasını ümit ediyorum" diye konuştu.