GENEL - 21 Nisan 2012 Cumartesi 12:42

DÜZCE BELEDİYESİ`NDEN VANLI ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

A
A
A
DÜZCE BELEDİYESİ`NDEN VANLI ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ

Düzce Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi düzenlenen kampanya dahilinde toplanan 4 bin oyuncak, tiyatro ekibiyle birlikte Van`a gönderildi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, 23 Nisan`da Vanlı çocuklara güzel bir gün yaşatmak amacıyla özel bir program hazırladıklarını söyledi. Deprem sonrası sadece fiziki yardım değil, sosyal aktivitelerin de yapılması gerektiğini belirten Bayram, "Biz de depremi yaşadık. 23 Nisan vesilesiyle istedik ki çocuklarımıza bir gün bile olsa güzel bir vakit geçirtelim. Tiyatro gösterilerimiz ve birtakım etkinliklerimiz olacak. Buradaki mahalle etkinliklerinde sergilediğimiz ne varsa orada yapacağız. Düzce
Belediyesi`nin organizasyonu ile Van`da düzenlenecek programda Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan çocuk oyunları sahnelenecek. Programda ayrıca geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler de yer alacak. Program kapsamında Komedi Dans Üçlüsü de Vanlı çocuklarla birlikte olacak" açıklamasını yaptı.
Vanlı çocuklara ayrıca oyuncak gönderdiklerini belirten Bayram, "Van`a giderken elimiz boş gitmeyelim, çocuklara oyuncak götürelim diye düşündük. Bunun için oyuncak kampanyası başlattık. Sağ olsun Düzceliler, özellikle çocuklarımız, ilköğretim öğrencilerimiz bu kampanyaya çok duyarlı yaklaştı. Oyuncak paketlerinin içinde ilginç notlar da vardı. Bazı çocuklar, `Depremden dolayı üzgünüz. Biz de bu acıları yaşadık`, `En sevdiğim oyuncağı gönderiyorum` diye notlar yazmış" şeklinde konuştu.
"Orada bir gün de olsa güzel bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz" diyen Bayram, "Van`daki çocukları mutlu edelim istedik. İnşallah amacımıza ulaşırız. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Çocuk Bayramı`nı kutluyorum" dedi.
Konuşmanın ardından hazırlanan TIR yola çıktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Belediyesi burs başvurularında son gün 20 Eylül Kepez Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik burs başvuruları 20 Eylül Cuma günü sona eriyor. Burs fırsatından yararlanmak isteyen öğrencilerin, başvurularını Kepez Belediyesi Hizmet Binası’ndaki Halkla İlişkiler Birimi’ne iletmeleri gerekiyor. Kepez Belediyesi, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında üniversite öğrencilerine eğitim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla maddi destek sağlayacak. Kepez Belediyesi, bu dönem Kepez Kalkınma ve Dayanışma Vakfı İktisadi İşletmesi aracılığıyla öğrencilere burs verecek. Burs imkanından Kepez’de ikamet eden ailelerin üniversitede eğitimi gören çocukları faydalanabilecek. Kepez Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik burs başvuruları 20 Eylül Cuma günü sona eriyor. Burs imkanından yaralanmak isteyenlerin belirtilen tarihe kadar belediye hizmet binası içinde bulunan Halkla İlişkiler Birimi’ne başvuru evrakını teslim etmeleri gerekiyor. Burs başvuru şartları Burstan ailesi Kepez’de oturan üniversite öğrencileri faydalanabilecek. Başvuracak öğrencilerin sınıf tekrarı yapmamış olmaları ve alttan derslerinin bulunmaması şartı aranıyor. Ayrıca, aynı aileden yalnızca bir üniversite öğrencisi burs başvurusunda bulunabilecek. Öğrenci ailesinin gelir düzeyi asgari ücretin üzerinde olmaması gerekiyor. Yüzde yüz burslu olmayan özel üniversite öğrencileri ile açıköğretim öğrencileri burstan yararlanamayacak. İstenen belgeler Öğrencilerden başvuru evrakı olarak; üniversite kayıt belgesi (üniversiteyi yeni kazananlar için), öğrenim not çizelgesi ve öğrenci belgesi (ara sınıflar için öğrenci belgesi okul idaresinden alınacak, transkript internetten alınabilir), geçti kaldı belgesi (hazırlık okuyanlar için), öğrenci nüfus cüzdanı fotokopisi, anne veya babaya ait ikametgah, burs alacak öğrenciye ait banka hesap cüzdan fotokopisi veya hesap bilgisi dökümü, ailenin maddi durumunu gösteren belge ve 1 adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Burs başvurusu hakkında daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, Kepez Belediyesi’nin 0 242 310 58 58 numaralı hattından dahili 1831 veya 1835 numaralarını arayarak bilgi edinebilir.
Samsun ‘İlkadım Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’ başladı Samsun’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 62 atölyede bilimsel bilginin günlük hayata aktarımını destekleyen etkileşimli etkinliklerin yer aldığı ‘İlkadım Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği’ bugün yapılan açılış töreniyle başladı. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi tarafından desteklenen İlkadım Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği Projesi, TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı 4007-B kategorisinde ülke genelinde desteklenen 9 projeden biri olmaya hak kazandı. Proje kapsamında şenlikte bilim kültürünü toplumun her kesimine yayarak bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek ve aynı zamanda bilime ve sanata olan ilgiyi artırmak hedefleniyor. Aynı zamanda doğa bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler, mühendislik ve teknoloji alanları ve tarımsal bilimler gibi alanlarda toplam 62 atölye çalışması da planlandı. Başkan Kurnaz: “İlkadım’da Bilim Kampüsü yapacağız” Şenlikte gençlerin teknolojiye olan ilgi ve becerisini gördüklerini, İlkadım’da da Bilim Kampüsü yapmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Bugün çok mutluyum. İlkadım’da anaokulundan liseye kadar her aşamada eğitim gören öğrenciler bu bilim şenliğine katıldı. Son dönemde teknoloji alanında gençlerimizin katkısı çok önemli. Birçok gencimiz teknolojiye ilgi duymaya başladı. Burada da bunu görüyoruz. 4 gün sürecek bu şenliklerde çocuklarımız bilim atölyelerinde kendi becerilerini sergileyecekler. Biz de inşallah İlkadım Belediyesi olarak projelerimiz arasında olan Bilin Kampüsü adı altında güzel bir kampüs yapacağız. Başta İlkadımlı gençler ve çocuklar olmak üzere bütün hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi. Proje ve şenlik hakkında bilgi veren Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar ise “İlimizde eğitim-öğretim faaliyetlerinin desteklenmesi kapsamında çok yönlü çalışmalar sürdürülüyor. Bunlardan biri de bugün açtığımız TÜBİTAK 4007 Projeleri kapsamındaki etkinliğimiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında okul dışı eğitim faaliyetleri, çocukları heyecanladırmak ve öğrenmelerini desteklemek adına kurgulandı. 4007 Projeleri kapsamında da 60’ın üzerinde atölyemizle 4 gün sürecek etkinlikle çocuklarımızla buluşacağız. Burada onların yaparak öğrenecekleri destekleyici etkin ve özenle oluşturulmuş etkinlikler var. Öğrenciler denemeler yapıp, uygulamaları yerinde görecekler” diye konuştu. Hedef 20 bin katılımcı Şenlik çerçevesinde etkinlikler 18-21 Eylül tarihleri arasında Batıpark Mesire Alanı’nda 09.00-17.00 saatleri arasında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 62 atölyede 62 atölye lideri tarafından bilimsel bilginin günlük hayata aktarımını destekleyen etkileşimli etkinlikler olarak gerçekleşecek. Bilim, sanat, drama, uzay, robotik tasarım, tarım gibi farklı alanlarda planlanan bu etkinliklerle 20 bin katılımcıya ulaşılması hedefleniyor.
Erzurum Erzurum’dan 4 ürün için daha coğrafi işaret başvurusu Sahip olduğu 55 coğrafi işaretli ürünle ülke sıralamasında 3. sırada yer alan Erzurum’dan 4 ürün için daha başvuru yapıldı. Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Patent ve Kurumu’na mahreç işaret almak adına yemek ve çorbalar ürün grubundan; Hasankale Dövme Kebap, Hasankale Etli Ekmek, Hasankale Güveci ve Pasinler Köftesi için müracaat etti. 19 ürün onay bekliyor Erzurum’dan böylece 19 ürün tescil için Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan onay için bekliyor. Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan dört başvuru dışında; Erzurum Geven Balı, Erzurum Kelecoş, Erzurum Kaşar Peyniri, Narman Yeşil Mercimeği, Erzurum Kahvaltısı, Erzurum Un Helvası, Karayazı Balı, Bardız Kilimi , Erzurum İspir Gobdini, Erzurum Burması/Erzurum Burma Bileziği, Hınıs Köftesi, Erzurum Babaanne Pastası (Erzurum Pastası), Erzurum Kuru Kayısı Kaysefesi ve Erzurum Patates Boranisi tescil için inceleme ve onay aşamasında bekliyor. 55 ürün için coğrafi işaret alındı Ülkemizde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yürütülen coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanıyor. Tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işareti olan coğrafi işaret son yıllarda rağbet görüyor. Erzurum 55 coğrafi işaretli ürünüyle Gaziantep ve Konya’dan sonra listenin üçüncü sırasında yer alıyor.