Antalya Ticaret Borsası (ATB) Gençlik Grubu, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu öğrencilerine yönelik eğitim çalışmalarını sürdürüyor.
Antalya Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen eğitim toplantısında, yöresel ürünler ve coğrafi işaret konusunda uzman Dr. Rana Demirer, Tarım Topluluğu öğrencilerine yöresel ürünler ve coğrafi işaretin önemini anlattı. 25 öğrencinin katıldığı toplantıda Rana Demirer, yöresel ürünleri korumak amacıyla geliştirilen coğrafi işaret sistemini anlattı. Coğrafi işaretin bölge ve ülke ekonomine sağladığı katkı hakkında öğrencileri bilgilendiren Demirer, coğrafi işaret alındığında hem yerli üreticinin emeğinin korunduğunu, hem ciddi bir ekonomik girdi sağlandığını, hem de yöresel ürünlerin kalite ve standardının korunduğunu söyledi.
``Yöresel ürünlerin korunmasında ziraat mühendislerine büyük görevler düşüyor`` diyen Demirer, ziraat mühendislerinin üreticiyi coğrafi işaret alımı için yönlendirilmesinde büyük rol üstleneceğini ifade etti. Demirer, Avrupa ülkelerinde yaygın olan coğrafi işaret alımının Türkiye`de yeni keşfedildiğini belirterek, 2 bin 500`ün üzerinde coğrafi işaret alabilecek yöresel ürün varken bunun sadece 152`sinin tescillendiğini bildirdi. D
emirer, Antalya Ticaret Borsası`nın 20-24 Haziran`da düzenleyeceği Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı`nın yöresel ürünlerin korunmasında büyük önem taşıdığını belirtti. Fuarda coğrafi işaretin korunabilmesi için etkin çalışan OriGIn (Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Örgütü) adlı sivil toplum örgütü ile seminer gerçekleştirileceğini de bildiren Demirer, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.