YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 19:00

BOZÜYÜK`TE KUTLU DOОUM HAFTASI KUTLAMALARI

A
A
A
BOZÜYÜK`TE KUTLU DOОUM HAFTASI KUTLAMALARI

Bilecik`in Bozüyük ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle liseler arasında ``˜Peygamberimizin hayatı` konulu bilgi yarışması tertiplendi.
Yarışmadan önce Bozüyük Müftülüğü Mehter Takımı tarafından konser verildi. Müftü Burhan Çakır tarafından da yarışmayı izlemeye gelen anaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler takdim edildi. Günün anlam ve önemi konuşmasını yapan Müftü Çakır, 2012 yılının ana teması olan kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku konularından bahsetti.
10 orta öğretim kurumunun katıldığı yarışmada, Mustafa Şeker Anadolu Lisesi birinci, Anadolu Öğretmen Lisesi ikinci ve İMKB Anadolu Lisesi`de üçüncü oldu.
Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu`nda düzenlenen yarışmaya İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Emniyet müdüründen emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza yerine çikolata tadında uyarı Amasya’da polis ekipleri, polis haftasında denetim yaptıkları vatandaşlara çikolata dağıttı. Emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir sürücü emniyet müdürünün ceza yerine çikolata tadında uyarısından büyük ders çıkardı. Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü dolayısıyla denetimlerde vatandaşlara çikolata dağıttı. Geç saatlerde uygulanan denetimlere katılan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, emniyet kemeri takmayan bir sürücüyle karşılaşınca önce çikolata verdirdi. Sonra da, "Sizden isteğimiz emniyet kemerinizi takmanız. Çünkü bu sayede şehrimiz ve sizler daha güvende olursunuz" sözleriyle uyarıda bulundu. Hatasını kabul eden sürücü Atalay Kılıç, "Mesafe kısaydı. Geç kaldık. Onun için kemer takmadık" sözleriyle kendini savunmaya çalıştı. İlk defa böyle bir denetime rastladığını belirten Kılıç, hayat kurtaran uyarısı nedeniyle Emniyet Müdürü Saraç’a teşekkür edip polis haftasını kutladı. Bütün kurallara dikkat ettiği görülen denetimde kardeşinin de trafik polisi olduğunu anlatan sürücü Hülya Altın Şişman ise, "Tüm polis teşkilatının gününü kutluyorum. Onlara emanetiz ve onlara çok güveniyoruz" diye konuştu. Emniyet Müdürü Saraç, denetimlerde görev alan personeline çikolata, pasta ve çay ikramında da bulundu.
Sivas Sivas’ta nisan karı... Kent merkezi beyaza büründü Sivas’ta nisan ayında yağan kar vatandaşları hayrete düşürdü, kent merkezi 10 dakikada beyaza büründü. Sivas’ta gün içerisinde etkili olan yağmur akşam saatlerinde yerini kara bıraktı. Sabah saatlerinde yüksek kesimlere yağan kar, kent merkezine ulaştı. Yaklaşık 10 dakika içerisinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kent merkezi beyaza büründü. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu Sivas’ta yağan karın tadını vatandaşlar çıkardı. "Kar aniden bastırdı" Üniversite öğrencisi Umut Eren Bakır, ilk defa böyle bir duruma şahit olduğunu ifade ederek, "Nisan ayında daha önce hiç bu kadar kar görmemiştim. Sivas’ta iklim değişikliği kendini gösteriyor. Kaç yıldır Sivas’tayım ama ilk defa böyle bir ana şahit oluyorum. Kar aniden bastırdı" dedi. "Yağış aniden kuvvetlendi" Üniversite öğrencisi Halil İbrahim Tekin ise nisan ayında kar yağdığını gördüğü için hayretler içerisinde olduğunu belirterek, "Kar yağışı nisan ayında tekrar başladı. İşin ilginç yanı 10 saniye içerisinde aniden kuvvetlendi. Hayretler içerisindeyim. Bir Sivaslı olarak nisan ayında kar yağışı görmek alışık olmadığım bir durum. Bu ana en son 5-6 yıl önce tanıklık etmiştik" diye konuştu. Meteorolojik verilere göre, kent merkezinde gece saatlerde de yağışının devam etmesi ve bölgede etkili olan soğuk havanın sürmesi tahmin ediliyor.