YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 18:16

KARAMAN BELEDİYESİ`NDEN ASFALT HAMLESİ

A
A
A
KARAMAN BELEDİYESİ`NDEN ASFALT HAMLESİ

Karaman Belediyesi`nin 1. etap asfalt çalışmaları başladı.
Karaman Belediyesi`nin 100 bin ton asfalt döşeyeceği 1. etap asfalt çalışmaları törenle başladı. Mümine Hatun Mahallesi Şehit Hamza Çetin Caddesi üzerinde düzenlenen törene Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, müteahhit firmanın yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
Asfalt ihalesini alarak çalışmaları yapacak firmanın yönetim kurulu başkanı Nihat Arslan törende yaptığı konuşmada, ``Aldığımız bu iş ile birlikte, Karamanımız yeni bir tesis, yeni ekipmanlar ve dolayısıyla Karamanımız için yeni istihdamlara vesile olmuştur. Dolayısıyla önceki iş guruplarımızda olduğu gibi bu işte de Karamanımızdan kazandığımızı Karamanımıza yatıracak olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız`` dedi.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise, Karaman için bu günün önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek, ``Karaman belediye tarihinde ilk defa bu ölçekte asfalt ihalesi yapıldı. Bu hamleyi 2012 yılında başlattık ve bu yılın sonuna varmadan gerek belediyemiz, gerekse yüklenici firma el ele verip bitireceğiz. Şehrin ihtiyacı ve gidişatına göre asfalt planımızda bir öncelik sırası yaptık. Allah izin verirse 100 bin ton sıcak asfalt ve bunun yanında soğuk asfalt serimi yapıp meseleyi Karaman genelinde yüzde 80 bitirmiş olacağız`` diye konuştu.
Karaman`ın gelecek elli yılını teminat altına alan çalışmalar yaptıklarını belirten Uğurlu, ``Birçok vatandaşımızın bildiği, bazı insanlarımızın da farkında olmadığı bir çok eserler meydana getirdik. Şehrimizin gelecek elli yılını ihata eden imar planları hazırlandı. Bunun faydalarını daha sonra göreceksiniz. Sizi temin ederim, bu planlama; şu anda burada başlattığımız çalışma ve diğer gözle görülür faaliyetlerden bin defa daha önemli`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından asfalt çalışmasının başlaması nedeniyle dua edilerek kurban kesildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nin yürüttüğü “ECOPRINT in Nature” projesinin üçüncü aktivitesi tamamlandı Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğünde sürdürülen “ECOPRINT in Nature” projesinin üçüncü aktivitesi Polonya’da gerçekleştirilen eğitim ve gezilerle tamamlandı. Kastamonu Üniversitesi yürütücülüğünde devam eden “ECOPRINT in Nature” projesinin üçüncü aktivitesi, proje ortağı Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Polonya’da düzenlenen etkinliğe, Kastamonu Üniversitesi, Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi (SGGW), Youth on Board (YOB) ve Sarı Konak Kadın Girişimleri Üretim ve İşletme Kooperatifi (KSSK) temsilcileri ve eğitimi alacak katılımcılar katıldı. Etkinliğin ilk günü ev sahibi Varşova Yaşam Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emilia Janeczko’nun açılış konuşmaları ile başladı. Katılımcılar Celestynow’daki Orman Eğitim Mekrezi’nde farklı bitki bölümleri, farklı kumaşlar ve farklı mordanlama yöntemleri kullanarak kaynatma/buharlama yönetimiyle ECOPRINT uygulamalarını öğrendi. Etkinliğin ikinci gününde ise bir gün önceki uygulamadan farklı olarak vurma yöntemiyle ve taş baskı yöntemiyle farklı kumaşlarla ECOPRINT uygulamalarını Varşova Yaşam Bilimleri Üniversitesi Orman Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirdi. Etkinliğin son aşamasında ise ECOPRINT yöntemiyle elde edilen kumaşlarla eşarp, atkı, mendil ve masa örtüsü gibi ürünler üretildi. Ayrı üretilen bazı kumaşlarla ahşap çerçeve içerisine yerleştirilerek tablolar yapıldı. Bütün katılımcılar, ECOPRINT etkinlikleri dışında projenin kültürel etkileşim amacı doğrultusunda Polonya için hem tarihi hem de kültürel açıdan önem arz eden bazı yerleri gezme fırsatı buldu. O yerlerden birisi Zyrardow’da 1833 yılında kurulan ve 1800’lerin sonuna doğru Avrupa’nın en verimli keten tekstil fabrikası olan Linen Works fabrikası oldu. Fabrikanın bir kısmında üretim devam ederken bir kısmı da müze olarak kullanılmaya devam ediyor. Müzede ham ketenin tekstil ürününe dönüşüm süreçleri detaylı bir şekilde anlatılırken üretilen ürünlerin bazıları müze içerisinde sergileniyor. Fabrika gezisi, ECOPRINT uygulamalarında keten kumaşlarının rahatlıkla kullanılabileceğinin anlaşılması açısından büyük önem taşıdı. Daha sonra kırsal mimarinin yaygın olduğu ve etnografik alanların yer aldığı Lowicz Bölgesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Lowicz Bölgesi, açık hava müzeleri ile ünlü olup, özellikle konutlar, çiftlik yapıları, imalathaneler ve kutsal mekânları iç dekorasyonları ile birlikte sergilemektedir. Bu bölgede katılımcılar, tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde görme fırsatı buldu. Gezinin önemli duraklarından biri de ünlü Polonyalı piyanist ve besteci Frederic Chopin’in müzesiydi. Katılımcılar, Chopin’in yaşamına ve eserlerine dair değerli bilgiler edindiler ve müzenin atmosferinde unutulmaz anlar yaşadı. Etkinlik, sertifika töreni ve kapanış konuşmaları ile sona erdi.