YEREL HABERLER - 19 Nisan 2012 Perşembe 18:16

KARAMAN BELEDİYESİ`NDEN ASFALT HAMLESİ

A
A
A
KARAMAN BELEDİYESİ`NDEN ASFALT HAMLESİ

Karaman Belediyesi`nin 1. etap asfalt çalışmaları başladı.
Karaman Belediyesi`nin 100 bin ton asfalt döşeyeceği 1. etap asfalt çalışmaları törenle başladı. Mümine Hatun Mahallesi Şehit Hamza Çetin Caddesi üzerinde düzenlenen törene Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, AK Parti Karaman İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Celalettin Güngörer, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, müteahhit firmanın yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.
Asfalt ihalesini alarak çalışmaları yapacak firmanın yönetim kurulu başkanı Nihat Arslan törende yaptığı konuşmada, ``Aldığımız bu iş ile birlikte, Karamanımız yeni bir tesis, yeni ekipmanlar ve dolayısıyla Karamanımız için yeni istihdamlara vesile olmuştur. Dolayısıyla önceki iş guruplarımızda olduğu gibi bu işte de Karamanımızdan kazandığımızı Karamanımıza yatıracak olmaktan dolayı mutluluk duymaktayız`` dedi.
Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise, Karaman için bu günün önemli bir gün olduğuna dikkat çekerek, ``Karaman belediye tarihinde ilk defa bu ölçekte asfalt ihalesi yapıldı. Bu hamleyi 2012 yılında başlattık ve bu yılın sonuna varmadan gerek belediyemiz, gerekse yüklenici firma el ele verip bitireceğiz. Şehrin ihtiyacı ve gidişatına göre asfalt planımızda bir öncelik sırası yaptık. Allah izin verirse 100 bin ton sıcak asfalt ve bunun yanında soğuk asfalt serimi yapıp meseleyi Karaman genelinde yüzde 80 bitirmiş olacağız`` diye konuştu.
Karaman`ın gelecek elli yılını teminat altına alan çalışmalar yaptıklarını belirten Uğurlu, ``Birçok vatandaşımızın bildiği, bazı insanlarımızın da farkında olmadığı bir çok eserler meydana getirdik. Şehrimizin gelecek elli yılını ihata eden imar planları hazırlandı. Bunun faydalarını daha sonra göreceksiniz. Sizi temin ederim, bu planlama; şu anda burada başlattığımız çalışma ve diğer gözle görülür faaliyetlerden bin defa daha önemli`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından asfalt çalışmasının başlaması nedeniyle dua edilerek kurban kesildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Doğum yardımı yönetmeliği Resmi Gazete’de Doğum yardımı yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik ile ilk çocuk için tek seferlik 5 bin Türk lirası, ikinci çocuk için aylık bin 500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin TL ödeme yapılacak. Doğum yardımı yönetmeliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre; 01.01.2025’ten sonra doğan ilk çocuk için tek seferlik 5 bin TL, ikinci çocuk için aylık bin 500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin TL ödeme yapılacak. Ödemeler, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmadan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular, e-Devlet ve Bakanlıkça belirlenen diğer kanallar aracılığıyla yapılacak. Doğum yardımına hak kazanmak için, annenin veya babanın Türk vatandaşı olması ve Türkiye’de ikamet etmesi gerekecek. İkinci ve sonraki çocuklar için doğum yardımı ödemeleri, çocuğun 5 yaşını dolduracağı aya kadar sürecek. Doğum yardımı başvurusu, ilk çocuk için doğum tarihinden itibaren 12 ay, diğer çocuklar için ise 5 yaşını tamamlayana kadar yapılabilecek. Yönetmelik kapsamında yapılan doğum yardımı ödemeleri, hiçbir şekilde haczedilemeyecek. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak haksız yere doğum yardımı alan kişilerin, bu ödemeleri faiziyle birlikte geri ödemesi gerekecek. Bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyen hak sahipleri hakkında da yasal işlem yapılacak.
Ankara AFAD’dan 2 ile "turuncu", 29 ile ise "sarı" kodlu uyarı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) beklenen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 2 il için "turuncu" 29 il için ise "sarı" kodlu uyarı verildiğini açıkladı. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan uyarıda, bugün beklenen beklenen kuvvetli rüzgar, fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle 2 il (Hakkari, Van) için turuncu, 29 il için ise sarı kodlu uyarı verildiğini bildirdi. Sarı kodlu uyarı verilen iller ise şu şekilde; Niğde, Kayseri, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Muş, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Bitlis, Siirt, Batman, Adıyaman, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak. Yapılan paylaşımda kuvvetli rüzgar beklendiği vurgulanarak, "Bugün (Perşembe) Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ ve Hatay çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yükseklerinde 90 km/saat) beklenmektedir. İç Anadolu’nun doğusunda, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışların; Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel kuvvetli, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönerek Perşembe (10 Nisan 2025) günü sabah saatlerine kadar Niğde il geneli ile Kayseri ve Sivas’ın güney ve doğusunda yer yer kuvvetli kar (5-20 cm) şeklinde olması beklenmektedir. Doğu Karadeniz’de görülen yağışların, Çarşamba sabah saatlerinden sonra Ordu il geneli ile Tokat’ın kuzey ve doğusu, öğleden sonra Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Gümüşhane’nin kuzeyi ve Artvin’in batısında kuvvetli olması, kıyı şeridinde yerel kuvvetli yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (5-20 yer yer 20 cm üzeri) şeklinde olması beklenmektedir" denildi. Yapılan uyarıda vatandaşların doğa olayları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatılırken, "Sarı Uyarı ve Turuncu Uyarı verilen İl Valiliklerine bilgi verilmiş olup, Turuncu Uyarı verilen illerde yaşayan vatandaşlarımıza SMS yoluyla bilgilendirilme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, hortum, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.