Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde maaşlarını alamayan tekstil işçileri, makinelere ve diktiği tekstil ürünlerine el koydu. Patronlarının tekstil ürünlerini ve makineleri kaçırmaması için işçiler fabrikada 24 saat nöbet tutmaya başladı.
Tekirdağ`ın Hayrabolu ilçesinde 1,5 aylık maaşlarını alamayan Hayrabolu tekstil fabrikası çalışanı 110 işçi, patronlarının aniden ortadan kaybolması sonucu fabrikadaki makine ve tekstil ürünlerine el koydu. Maaşlarını ve mesailerini alamayan işçiler, patronlarının telefonlara cevap vermemesi üzerine fabrikada el koydukları makinelerin başında nöbet tutmaya başladı. Dikimi yapılan ürünlerin patron tarafından götürülmesine engel olan işçiler, patronlarının dikiş makineleri ve tekstil ürünlerini kaçırmaması
için 24 saat fabrikada beklemeye başladı.
Patronlarının ortadan kaybolduğunu söyleyen Aysun Karakuş isimli işçi, şöyle konuştu: "Biz para dilenmiyoruz, sadece kendi paramızı istiyoruz. Biz hakkımız olan 1.5 aylık paramızı istiyoruz. Burada 110 kişinin parasını ödeyemiyorsa ben ne diyeyim. Bu dünyanın öbür tarafı da var. Orada haklaşacağız. Fabrika yetkilileri ortada yok. Hiçbirine ulaşamıyoruz. Gece fabrikada sahipleri malları kaçırmak istiyor. Arkadaşlarımız engel oldu."
Patronlarının 1.5 aylık maaşlarını vermeden aniden ortadan kaybolduğunu belirten Ahmet Bildik isimli işçi şunları söyledi: "Maaşlarımızı vermiyorlar. Ne gelen var ne giden. Diktiğimiz tekstil ürünlerine ve makinelere el koyduk. Paramızı alana kadar buradaki makine ve ürünleri kimseye vermeyeceğiz."
Fabrika sahibinin makineleri ve tekstil ürünlerini kaçırmaması için sabaha kadar fabrikada nöbet tuttuklarını ifade eden bir işçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün gece sabaha kadar burada bekledik. Bize söz verilen tarihe kadar maaşlarımızı ödemesini bekledik. Maaşlarımızı vermeden patronumuz ortadan kayboldu. Hepimiz burada bekliyoruz."
İki senedir aynı problemlerin yaşandığını ifade eden işçiler maaşlarını alana kadar fabrikada bekleyeceklerini söyledi.
Fabrika yetkililerinin ortadan kaybolması sonucu işçilerin mağdur olduğunu ifade eden Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Hayrabolu tekstil fabrikasında çalışan işçiler bana geldi. Bende şu an itibariyle bizim yapabileceğimiz bir şey olmadığını hukuki süreci başlatmak için mahkemeye başvurmaları gerektiğini söyledim. Olanların paralarını alabilmeleri için hukuk çerçevesinde mücadelelerini sürdürmelerini söyledim."