YEREL HABERLER - 14 Nisan 2012 Cumartesi 13:07

KUŞADASI`NDA TURİZM HAFTASI`NA GÖRKEMLİ KUTLAMA

A
A
A
KUŞADASI`NDA TURİZM HAFTASI`NA GÖRKEMLİ KUTLAMA

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Turizm Haftası nedeniyle Kuşadası`nda görkemli etkinlikler gerçekleştirilecek. Turizm Haftası boyunca Kuşadası bayraklarla süslenirken, şehrin tüm noktalarına turizmle ilgili sloganlar asılacak.
16 Nisan tarihinde 15.00`de belediye önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak olan Turizm Haftası`nın açılış törenleri ise saat: 16.00`da Atatürk Meydanı`nda yapılacak. Açılış töreninin sırasında denizden deniz araçları gösteriler yaparken, aynı anda halk oyunları ekipleri sahne alacak. Kervansaray önünde Saat: 17.30`da Sadrazam Öküz Mehmet Paşa`nın heykelinin açılışı gerçekleştirildikten sonra, konuk ülke İtalya konulu bir fotoğraf sergisi açılışı yapılacak ve akşam ise Atatürk Meydanı`nda şenlik düzenlenecek.
22 Nisan tarihine kadar sürecek olan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında her gün öğrenciler için tarihi ve ören yerlerine gezi gerçekleştirilecek ve İbramaki Sanat Galerisi`nde turizm temalı filmler gösterime sokulacak. 18 Nisan Çarşamba günü ise Kuşadası Belediyesi ve Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından belediye turban tesislerinde geleneksel Yemek Festivali yapılacak. Festival kapsamında ayrıca yöresel ev yemekleri yarışması düzenlenecek. Turizm Haftası etkinlikleri sırasında ayrıca, 19 Nisan Saat: 14.00`de Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası kampüsü toplantı salonunda 2011 Türk Turizminin Değerlendirilmesi ve 2012 Yılından Beklentiler konulu sempozyum, 20 Nisan Saat: 17.00`de Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi`nde barmenler Yarışması, 21 Nisan Saat: 16.00`da ise İbramaki Sanat Galerisi`nde Üniversite öğrencileri ile Turizm üzerine beyin fırtınası gerçekleştirilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Aydın: "Tüm mağdurların zararını kendi imkanlarımla gidermek istiyorum" Çiftlik Bank davası sanığı ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Tutuklu sanık Mehmet Aydın, “Tahliye edilirsem tüm mağdurların zararını mütalaa açıklanmadan önce kendi imkanlarımla gidermek istiyorum” dedi. Çiftlik Bank davasında tutuklanan ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Aydın, ağabeyi Fatih Aydın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, sanık avukatları salonda hazır bulundu. “Mağdurların zararını kendi imkanlarımla gidermek istiyorum” Savunma yapan Mehmet Aydın, “Bilirkişi raporuna göre kayyum atanan şirketlerin değeri müştekilerin zararını karşılayabilir. Tam 3 yıldır tutukluyum. Ben yurt dışında özgürce yaşıyordum. Masum olduğum için Türkiye’ye sığındım. Eğer tahliye edilirsem tüm mağdurların zararını mütalaa açıklanmadan önce kendi imkanlarımla gidermek istiyorum. Alınan bilirkişi raporuyla da sabit olmakla dolandırıcılık kastım bulunmamaktadır” dedi. Mahkeme heyeti, sanıklar Mehmet Aydın ve Fatih Aydın’ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Heyet, mütalaasını hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına gönderdi. İddianameden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede, Çiftlik Bank’ın kurucusu ve ’Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ile ağabeyi olan Fatih Aydın hakkında ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ’Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık’ ve ’Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Manisa AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Durmaz’dan CHP’li belediyelere eleştiri Manisa’da basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, makam odasında darp iddiasıyla tutuklanan CHP’li Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’e sert tepki gösterirken, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a da eleştirilerde bulundu. AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, Manisa’daki basın mensuplarıyla buluşarak, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Makam odasında 2 kişinin darp edilmesiyle ilgili tutuklanan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’e tepki gösteren Durmaz, "Hemşehrilerimizin sorunlarına derman olması için seçilen bir zatın makamında iki vatandaşımıza uygulamış olduğu şiddeti esefle kınıyorum. Halihazırda yoğun bakımda tedavisi devam eden vatandaşımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Kula’da yaşanan hadise ’Bu millete efendi değil hizmetkar olmak’ için siyaset yapanlarla, kavga ve çıkar için siyaset yapanların arasındaki farkı bir kez daha hemşehrilerimize göstermiştir" dedi. Sözlerine Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’a eleştirilerde bulunarak devam eden Durmaz, seçimden bugüne geçen 3 aylık süreçte verilen vaatlerin yerine getirilmediğini ve birçok işçinin de işsiz bırakldığını söyledi. Yunusemre Belediyesi iştiraki şirketlerinin mali yönden hacizlik duruma geldiğini iddia eden Durmaz; esnaf ve personel maaşlarının ödenemediğini öne sürdü. Sokak köpeklerine yönelik önceki dönem Yunusemre Belediyesi tarafından başlatılan ve büyük bölümü tamamlanan Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Parkı ve Rehabilitasyon Merkezi projesinin sahipsiz bırakıldığını ifade eden Durmaz, seçimden sonra bölgede tek bir çivi çakılmadığını ve merkezi, Manisa Büyükşehir Belediyesine devretmeyi planladığını söyledi. AK Parti kadrolarının sahada olduğunu aktaran Durmaz, Yunusemre Belediyesine, şehre yönelik her türlü faydalı projede destek olacaklarını belirtirken, Yunusemreli vatandaşların hakkını aramak için de keskin bir yerel muhalefet politikası izleyeceklerini vurguladı.
Ankara Kadın istihdamının desteklenmesi projesi olan EDU-CARE II tanıtım toplantısı gerçekleştirildi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülmekte olan İkinci Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (EDU-CARE II) açılış toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından ortaklaşa finanse edilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülmekte olan İkinci Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi (EDU-CARE II) açılış toplantısı gerçekleştirildi. ‘Anne sigortayla, çocuk eğitimli bakıcıyla güvende’ sloganıyla ön kayıtları alınan projede Ankara, İstanbul ve İzmir’de çalışan annelere 12 ay süresince ayda 325 avro destek sağlanması, 3 bin 500 eğitimli çocuk bakıcısının istihdam edilmesi hedeflendi. Proje çerçevesinde 3 bin 500 anneye toplamda 13 milyon 365 bin avro mali destek toplamda verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca toplam 7 bin kadının projeden faydalanması da hedeflendi. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da projeye ilişkin, “Bütçesi 15,3 milyon euro olan projemizle 12 ay boyunca aylık ortalama 3 bin 500 anne ve 3 bin 500 bakıcı, 7 bin kadının kayıtlı istihdamı desteklenecek. Projeyle aylık her bir çalışan anne için 325 euro destek verilmesi planlandı" ifadelerini kullanmıştı. Açılış toplantısı çerçevesinde bir açılış konuşması gerçekleştiren Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı İsmail Ertüzün, projenin toplam 15,3 milyon avroluk bir bütçeye sahip olduğunu aktardı. Ertüzün, projeyle, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yaşayan, 0-36 ay arasında küçük çocuğu olan 3 bin 500’ü anne 3 bin 500’ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadının 12 ay boyunca kayıtlı istihdamı destekleneceğini aktardı. “Verilen eğitimle bakıcının iş hayatına girmesi ve hak ettiği ücreti alması daha kolay hale geliyor” Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan ise projeyle kapsamında kadın istihdamının arttırılması için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, öncelikli olarak istihdama ve bununla beraber eğitim ve sosyal politikalar konusunda çok çeşitli stratejik hedeflerle ve EDU-CARE II gibi projelerle katkı sağlamaya çalıştıklarını aktardı. Alpak, projede çocuklara nasıl bakılacağına odaklanıldığını ve kaynakların çocukları yetiştirmeye yönelik kullanılacağını da belirterek, “Bu projelerimiz sürdürülebilir oldu. EDU-CARE I yapıldı şimdi EDU-CARE II yapılıyor. Yine SGK’nın önemli bir projesi olan WOMEN-UP da yapıldı. Orada da hem bakıcıya hem de anneye bir ödeme yapılıyordu. EDU-CARE’nin farkı ise sadece anneye ödeme yapılıyor ama o da bakıcıya ödeme yapıyor. Bir diğer fark da bakıcı burada eğitim alıyor. Dolayısıyla bu eğitimle bakıcının iş hayatına girmesi ve hak ettiği ücreti alması daha kolay hale geliyor” değerlendirmesinde bulundu. Toplantı, konuşmaların ardından proje tanıtım sunumu ve Alternatif Çocuk Bakım Modelleri Paneli ile devam etti.