YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 15:15

AYDIN BELEDİYESİ`NDEKİ OPERAYON

A
A
A
AYDIN BELEDİYESİ`NDEKİ OPERAYON

Aydın`da bugün sabah yapılan ihale operasyonunda Aydın Belediye Başkan Yardımcısı K.K. ve bir belediye çalışanın da aralarında bulunduğu toplam 10 kişi gözaltına alındı.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, sabah 06.30`da ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla operasyon başlattı. Operasyon kapsamında çok sayıda adrese eş zamanlı operasyonlar düzenleyen polis ekipleri Aydın Belediye Başkan Yardımcısı K.K. ve Belediye Fen İşleri`nde görevli olan ve daha önce Aydın Belediye İhale Servisi`nde görev yapan Z.B. başta olmak üzere H.D`nin de aralarında bulunduğu değişik kurumlardan toplam 10 kişiyi gözaltında aldı. Operasyonun ardından gözaltına alınan toplam 10 kişi ifadeleri alınmak üzere Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`ne getirildi.
BARO BAŞKANI GERMEN ZİYARET ETTİ
Aydın`da yapılan ihale operasyonu sonrasında Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, operasyon hakkında bilgi almak ve Aydın Barosu`na kayıtlı avukat K.K`yı görmek amacıyla Aydın Emniyet Müdürlüğü`ne geldi. Germen, çıkışta yaptığı açıklamada soruşturmaya gizlilik kararının konulduğunu belirterek, ``Soruşturma kapsamında ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla Aydın Barosu`na kayıtlı Belediye Başkan Yardımcısı K.K`nın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Soruşturmaya gizlilik kararı konuldu. Soruşturma devam ediyor. Umarım en kısa zamanda gerçek ortaya çıkar. Ortada bir suç varsa kim olursa olsun cezasını çeksin`` dedi.
CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, emniyete gelerek K.K`nın durumu hakkında bilgi aldıktan sonra bazı taleplerini dışarıdan karşılayarak emniyete bıraktı.
AMBULANS ÇAОRILDI
Gözaltına alınan 10 kişinin ifadeleri alındığı sırada içerdeki bir şüphelinin fenalaşması üzerine sorgulamarın yapıldığı emniyet binasına 112 Acil Servis ambulansı çağrıldı. Emniyetten ambulansın neden geldiğine dair herhangi bir bilgi verilmedi. İsmi açıklanmayan şüpheliye müdahale eden sağlık personeli bir süre sonra boş ambulans ile geri döndüler.
BELEDİYE PERSONELİ İFADEYE ÇAОRILDI
Sabah saatlerinde yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin ev ve işyerlerindeki bilgisayarlara el konulurken, Aydın Belediyesinde her hangi bir polis araması olmadığı bildirildi. Yapılan operasyonun park ve bahçe işleri ile çöp toplama ihalesini kapsadığı kaydedildi.
Diğer yandan gözaltıların ardından Aydın Belediyesinde çalışan çok sayıda personel emniyete davet edildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`Nün bulunduğu hizmet binasına gelen bir çok personel olayla ilgili sorgulandı. Sorgularının ardından emniyetten ayrılan belediye personelleri konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındılar.
KILIÇDAROОLU`NA BİLGİ VERİLDİ
Gözaltında bulunan K.K`nın avukatlığını ise CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan`ın eşi Süheyla Tezcan üstlendi. Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya`nın gözaltına alındığını öğrenen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, konuyla ilgili Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu`na bilgi verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu`ndan gerekli hukuksal desteğin verilmesi yönünde talimat alan Baydar, Aydın`a gelmek için yola çıktı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 0 - Bodrum FK: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Kasımpaşa, Bodrum FK’yı konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı 0-0’lık berabere sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 12. dakikada Claudio Winck’in pasında topla buluşan Haris Hajradinovic, ceza yayı gerisinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin yanında dışarı gitti. 35. dakikada Haris Hajradinovic’in savunmanın arkasına attığı pasta topla buluşan Mamadou Fall, rakibini geçip kalecinin önde olduğu pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. Pozisyonun devamında VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Direnç Tonusluoğlu golü iptal etti. Haris Hajradinovic’in pasından önce hava topu mücadelesinde faul olduğu tespit edildi. 45+3. dakikada Kevin Rodrigues kendi yarı alanında Taulant Seferi’nin mücadelesiyle yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Direnç Tonusluoğlu, ikinci sarı karttan Seferi’ye kırmızı kart gösterdi. Hakemler: Direnç Tonusluoğlu, Samet Çiçek, Bersan Duran Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Claudio Winck, Nicholas Opoku, Yasin Özcan, Kevin Rodrigues, Gökhan Gül, Mamadou Fall, Antonin Barak, Aytaç Kara, Haris Hajradinovic, Nuno Da Costa Yedekler: Ali Emre Yanar, Kenneth Omeruo, Sadık Çiftpınar, Cafu, Erdem Çetinkaya, Jhon Jairo, Yaman Suakar, Sinan Alkaş, Loret Sadiku, Taylan Utku Aydın Teknik Sorumlu: Barış Kanbak Bodrum FK: Diogo Sousa, Ondrej Celustka, Arlind Ajeti, Ali Aytemur, Cenk Şen, Ahmet Aslan, Musah Mohammed, Taulant Seferi, Fredy, Zdravko Dimitrov, George Puşcaş Yedekler: Gökhan Akkan, Erkan Değişmez, Taylan Antalyalı, Samet Yalçın, Kenan Özer, Haqi Osman, Pedro Brazao, Üzeyir Ergün, Celal Dumanlı, Enes Öğrüce Teknik Direktör: İsmet Taşdemir Kırmızı kart: Taulant Seferi (dk. 45+3) (Bodrum FK)