Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Abdullah Sabri Kocaman, basın çalışanları ile bir araya gelerek, Gaziantep`in sosyal, siyasi ve ekonomik sorunlarını meslektaşlarıyla değerlendirdi.
GGC`de düzenlenen ve çok sayıda medya mensubunun takip ettiği toplantıda yerel ve ulusal basın kuruluşları ile bu kurumlarda görev yapan gazetecilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan ve soruları da yanıtlayan Kocaman, ekonomik gelişmelerle ilgili bir soruya verdiği yanıtta, ekonomik gelişmişliğin en büyük göstergesinin ``istihdam" olduğunu belirterek, ``Ekonominin gelişmişliği ihracat, ithalat ve istihdamla ölçülür. Kentin dörtte birinin her türlü sosyal güvenceden yoksun ve yeşil karta mahkum olduğunu dikkate alırsak ne kadar gelişmiş ya da gelişmemiş bir kentte yaşadığımız ortaya çıkar`` diye konuştu.
Resmi açıklamalarda kişi başı milli gelirin 10 bin dolar seviyelerinde ifade edildiğini kaydeden Kocaman, ``Ben merak ediyorum. Bu kentte acaba 10 bin dolar milli gelire sahip kaç kişi var`` dedi.
Kocaman, ``Gaziantep cezaevinde bir yatakta 2 kişi yatıyor. Cezaevine tutuklu ve hükümlü sığmıyor. İcra dairelerinin sayısı 3`ten 13`e çıktı. Bu rakamlar, ekonomik ve sosyal durumun en büyük göstergesidir`` değerlendirmesini yaptı.
GAZİANTEPSPOR İÇİN GÖREVE
Bir gazetecinin, Gaziantepspor yöneticilerine yönelik 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyon ve tutuklamalar hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Kocaman, ``Konu yargıya intikal ettiği için bu konuda ne benim ne de bir başkasının tek kelime etme lüksü yoktur. Allah, haklıya yardım etsin`` diye konuştu.
Kocaman, Gaziantepspor`un ve Gaziantep`in sahipsiz olmadığını ifade ederek, ``Gaziantepspor, bu kentte, bu ülkede ve diğer ülkelerde yaşayan yaklaşık 3 milyon Gaziantepli`nin en büyük markasıdır. Bu şehri yönetenler, vali, belediye başkanı, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, işadamları ve sanayiciler üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir. Gaziantepspor Kulübü şahısların malı değil tüm Gaziantep`in ortak değeridir. Spor, ticaret ve siyaset üçgeni içerisinde yer almayan bir anlayışla takıma ve kulübe sahip çıkılması çağrısında bulunuyorum. Gaziantepspor Kulübü yönetimi çok önemli bir temsil makamıdır. Bu göreve gelecek kişinin sporla ticareti birbirinden ayıracak temsil kabiliyetine sahip olması gerekir`` şeklinde konuştu.
TELEFON DİNLEMELERİ
Tutuklu gazetecilerin sayısındaki artış ve bu tutuklamalara gerekçe olarak gösterilen telefon dinlemeleri ve teknik takip konularındaki soruları da cevaplayan GGC Başkanı Kocaman, gazetecilere, teknik takipten kurtulmak için bir Afrika dili olan ``Zuluca`` öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.
Kocaman, telefon dinlemeleri ve teknik takiplerin toplumda bir korku imparatorluğu oluşturduğunu ve sosyal paranoyalara yol açtığını vurgulayarak, şunları söyledi:
``Devlet elbette kamu güvenliği için telefon dinleme ihtiyacı hissedebilir. Burada önemli olan telefon dinlemelerinin bazı çevrelerce istismar edilmesidir. Bu dinlemeler şantaj malzemesi olarak kullanılmamalı. Eğer bir ayakkabı boyacısı veya bir garson dahi telefonum dinleniyor endişesi içerisindeyse bu işin çivisi çıkmış demektir. Haber kaynaklarının deşifre olmasından endişe eden gazeteci meslektaşlarıma yerel bir Afrika dili olan ve Türkiye`de tercümanı bulunmayan Zuluca öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca 6 ayrı lehçe ve çeşitli diyaletiklere sahip olan Kürtçe öğrenmelerini ve Kürtçe telefon konuşması yapmalarını tavsiye ederim.``
GGC SEÇİMLERİ
Kocaman, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti`nin seçim tarihi ile ilgili bir başka soruya ise şu yanıtı verdi:
``Geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlar ile bir araya geldik ve olağan genel kurul tarihine az bir zaman kaldığı için seçimlerin zamanında yapılmasını kararlaştırdık. Bu andan itibaren ben Cemiyet Başkanı değil de bir hizmetkar olarak Gaziantepli gazetecilerin emrindeyim.``