YEREL HABERLER - 09 Nisan 2012 Pazartesi 14:57

TARSUS`TA İŞ ADAMLARINA YENİ TİCARET KANUNU ANLATILDI

A
A
A
TARSUS`TA İŞ ADAMLARINA YENİ TİCARET KANUNU ANLATILDI

Mersin`in Tarsus ilçesinde Girişimci İşadamları Derneği (TAGİD) tarafından yeni Ticaret Kanunu hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya, Mersin Vergi Dairesi Müdürü Serdar Aksoy, TAGİD Başkan Yardımcısı Mehmet Koçak, Mersin Vergi Dairesi Grup Başkanları, Tarsus Vergi Dairesi Müdürleri ve Tarsuslu mali müşavirler, muhasebeciler ve iş adamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan TAGİD Başkan Yardımcısı Mehmet Koçak, 2011 yılında 40 olan üye sayılarının 2012 yılında 98`e ulaştığını söyledi.
Üyelerinin, sanayi, gıda, inşaat, lojistik, tekstil ve perakende kollarında faaliyet gösterdiklerini dile getiren Koçak, TAGİD`in faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi. Koçak, "Başarılı girişimciler tecrübelerini paylaşıyor, programı kapsamında Süvari Grup Başkanı Ahmet Coşkun Tarsus`a gelerek tecrübeleri anlattı. Bu programa yaklaşık 320 Tarsuslu iş adamımız katıldı. Daha sonra Prof. Dr. İbrahim Öztürk Tarsus`ta bir panel verdi. Bu panelde de Tarsuslu iş adamlarımız ticaret ve ekonomi hakkında bilgilendirildiler. Daha sonra, KOSGEB Mersin İl Müdürü, İş-Kur Mersin İl Müdürünü SGK İl Müdürü ile Fransa davetlileri ile de sohbet havasında bir söyleşi programı gerçekleştirdik. Bunun haricinde ülke tanıtım toplantılarında Sırbistan`dan gelen iş adamları ile bir araya geldik. İkili görüşmeler ile Sırbistan ve Türkiye arasındaki ticaretin gelişmesine olanak sağladık. Bunların dışında yurtiçi yurtdışı gezileri düzenledik. Sektörel üye kahvaltıları yaptık, en sonda 2011 yılının ödül töreni ve Zafer Çağlayan`ın katılımı ile bir program düzenledik`` dedi.
Öte yandan bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak katılan Mersin Vergi Dairesi Müdürü Serdar Aksoy, vergicilik konusunda Tarsuslu iş adamlarını bilgilendirdi.
Hizmetin odağında vergiciliğin olduğunun altını çizen Aksoy, "Nitelikli, bilgili, birikimli, donanımlı arkadaşlarımızla hizmetin en iyisini vermeye çalışıyoruz. Tamamen hizmetin odağında, işi sadece vergicilik olan konusunda uzman konusunda bilgili, donanımlı, arkadaşlarımızla daha kaliteli, daha nitelikli hizmet vermeye başladık. Türkiye`nin her köşesinde arkadaşlarımızla fedakar bir şekilde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bir değişim döneminde yaşıyoruz. 21. yüzyılda özellikle teknolojinin maksimum düzeyde kullanıldığı bir dönemde yaşıyoruz. Sınırların kalktığı bir dönemde yaşıyoruz. Teknolojik yatırımlar hemen hemen tüm engelleri ortadan kaldırıyor. Dolayısıyla ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerde hızla artarak, gelişiyor. Özellikle TUSKON önderliğinde dünyada ekonomik alanda önemli faaliyetler gerçekleştiriliyor. Artık iş adamlarımız, Mersin, ya da Çukurova bölgesi ile sınırlı kalmıyor, yurt dışında önemli yatırımlar yapan iş adamlarımız var. Tabiri caizse gerçekten arı gibi çalışıyoruz. Bu noktada biz bürokratlarda mükelleflerimizi mevzuatlar alanında bilgilendiriyor, kendilerine yardımcı oluyoruz`` şeklinde konuştu.
Devlet kurum ve kuruluşlarının ekonomik anlamda sağlayacağı katkılara da değinen Aksoy, şöyle devam etti:
``Burada en önemli konu iş adamları ve mükelleflerin mağdur edilmemesidir. Kamu kurumları olarak bizlere düşen en önemli iş, bürokrasi ile ilgili konularda daha sadeleştirici ve işleri kolaylaştırıcı bir tavırla hizmet vermektir. Böylece daha nitelikli ve kaliteli hizmetin yanında mükelleflerimizi de memnun etmiş olacağız.``
Vergi ödemelerinin geciktirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Aksoy, mükelleflerden zor durumda kalmamaları için ödemeleri zamanın yapmalarını istedi.
Konuşmaların ardından TAGİD Başkan Yardımcısı Mehmet Koçak, Mersin Vergi Dairesi Müdürü Serdar Aksoy`a günün anlam ve önemine ilişkin plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Haliliye Belediyesi ile günde bin 600 çocuk yüzme eğitimi alıyor Haliliye Belediyesi Yaz Spor Okulları çerçevesinde 3 merkezde hizmet veren ücretsiz yüzme kursu ile günde bin 600 çocuk yüzme eğitimi alıyor. Kültür ve sosyal işleri müdürlüğü bünyesinde yürütülen yaz spor okulları çerçevesinde açılan yüzme kursları yoğun ilgi görüyor. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi, Eyyüp Cenap Gülpınar Spor ve Yaşam Merkezi ile Aliya İzzetbegoviç Süleymaniye Spor Kompleksinde hizmet veren kurslar ile çocuklar, yaz tatilini keyifle geçiriyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla gençlerin sportif alışkanlık kazanması amacıyla devam eden kurslar ile 7-14 yaş aralığındaki çocuklara yüzme eğitimi veriliyor. Okulların tatil edilmesiyle Belediye bünyesindeki 3 merkezde hizmet veren yüzme kursundan faydalanan çocuklar, profesyonel yüzme hocaları eşliğinde yüzme öğreniyor. Erkek çocuklar için Pazartesi ve Çarşamba, kız çocukları için Salı ve Perşembe günleri 4 farklı seansla devam eden yüzme kursu ile temel yüzme eğitimi ve yüzme teknikleri öğretiliyor. Yaz tatilini ve sıcak günlerin tadını havuzda serinleyerek geçiren çocuklar, yüzme antrenörleri tarafından verilen eğitim ile bu yaz yüzme öğrenmek istediklerini ifade ediyor. Hem yüzme eğitimi aldıklarını hem de akranlarıyla zaman geçirdiklerini söyleyen çocuklar, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a sunduğu imkanlardan ötürü teşekkür etti. Öte yandan Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri çocuklar için hizmet veren havuzlar, Cuma ve Cumartesi günleri de yetişkinler için hizmet verdiği bildirildi.
Balıkesir Ayvalık’ta 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıldönümü coşkusu Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıldönümü coşkuyla kutlandı. İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde, çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan kutlamalar, Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Lisesi öğrencisi Arda Bozada tarafından “Bahriyeli Marşı” isimli şiiri seslendirmesiyle sürdü. Meydandaki törenlere; Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Liman Başkan Fırat Çengel, daire amirleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Sahil Güvenlik botuyla hazırlanan çelenk şehit denizcilerin ruhları için Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman öncülüğündeki ilçe protokolü tarafından denize bırakıldı. Ardından Liman Başkanlığı binası önünde düzenlenen yüzme ve yağlı direğe tırmanma yarışları çok büyük ilgi çekti. Başarılı sporculara çeşitli ödüller verildi. Yapılan yarışmalarda; 100 metre Genç Erkekler Serbest Yüzme Yarışlarında Tahir Can ile İbrahim Seyhan birinciliği paylaşırken, 100 metre Büyük Erkekler Serbest Yüzme Yarışlarında Mert Aytaç birinci, Doğuş Savca ikinci, Sercan Özer üçüncü oldu. Günün en çok ilgi çeken yarışması olan Yağlı Direk etabında ise 8 yarışmacı yer aldı. Oldukça çekişmeli geçen ve yaklaşık 1 saat süren yarışmanın birinciliğini Mert Savca elde etti. Yarışmalarda derece girenlere çeyrek altın, deniz malzemelerinden oluşan ödülleri Kaymakam Yaman öncülüğündeki protokol üyeleri verdi. Vatandaşlar bu yıl 1Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerinin geçtiğimiz yıllara nazaran sönük geçtiğini belirtti.