GENEL - 05 Mart 2018 Pazartesi 15:45

Elazığ’da "İyi Tarım Uygulamaları"

A
A
A
Elazığ’da "İyi Tarım Uygulamaları"

Elazığ’da "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında 10 çiftçiye sertifika verildi.

Elazığ’da "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında 10 çiftçiye sertifika verildi.


İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında Elazığ’da eğitim düzenlendi. Eğitime katılan 10 çiftçiye, ’İyi Tarım Sertifikası’ verildi.


Kentin tarım ve hayvancılığını üst seviyelere taşımak için çalıştıklarını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan;"Bu çalışmalardan biri de iyi tarım uygulamaları. İyi tarım uygulamaları gelecek nesillere bırakacağımız toprakların daha iyi kullanılarak daha sağlıklı bırakılmasının sağlandığı uygulamadır. Topraklarımızı o kadar sıkıntılı kullanıyoruz ki eğer bu şekilde kullanmaya devam edersek ilerde ürün elde etmek için kullanacağımız toprak kalmayacak"dedi.


Karahan, 2017 yılında Elazığ merkezde 4 örtü altı üreticisi, Ağın’da 4 badem üreticisi, Keban’da 2 adet alabalık yetiştiricisine ’İyi Tarım Uygulamaları’ kriterlerinin uygulandığını vurguladı.


Konuşmanın ardından eğitime katılan 10 çiftçiye sertifikası verildi.


Programa Karahan’ın yanı sıra, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Neşe Gür, Üzüm Üreticileri Birliği Başkanı Cengiz Öz, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Dursun Sözlü, Arıcılar Birliği Başkanı Fırat Canbay, Su Ürünleri Üreticileri Birlik Başkanı Yücel Doğan, Ziraat Mühendisleri Oda Başkanı Mehmet Karaca, müdürlük personeli ve üreticiler katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da kuzular anneleriyle buluştu Erzincan’da kuzuların anneleri ile buluştuğu anlar renkli görüntüler oluşturdu. Erzincan’da ahırlardan çıkan yüzlerce kuzunun anneleriyle buluşması havadan görüntülendi. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen koyunların kuzularıyla buluşması göz kamaştıran bir tablo oluşturdu. Kokularından annelerini tanıyorlar Besici Mustafa Yıldırım, "Anne doğurduğu kuzunun kokusunu alıyor. Bu kadar kuzunun içerisinden kendi yavrusunu seçerek buluyor ve ona sütünü veriyor. Başka bir kuzu onu emmeye geldiğinde o sütü salgılamıyor. Kendi yavrusunun geldiğini anladığı zaman anne o sütü salgılıyor. Daha sağlıklı doyuruyor, bu da kuzunun erken yetişmesini sağlıyor." dedi. Yağışların artışı peynir üretimini canlandıracak Öte yandan son günlerde artan yağışlar, tarım ve hayvancılık sektörüne olumlu yansıyor. Özellikle otlakların daha verimli hale gelmesi, süt verimini artırarak peynir üretiminde yükselişe neden olacak. Üreticiler yağışların bol olduğu dönemlerde meraların daha yeşil ve besleyici olduğunu, bunun da süt kalitesini ve miktarını artırdığını belirtiyor. Süt üretimindeki artışın peynir üretimine de olumlu yansıması beklenirken, üreticiler verimli bir sezon geçirmeyi umut ediyor. Besici ve peynir üreticisi Mustafa Yıldırım bu yıl yağışların fazla olmasının peynir üretimini olumlu etkileyeceğini belirterek sezondan umutlu olduklarını söyledi.
Ankara CHP Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimi tamamlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 21’inci Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri seçimleri tamamlandı. Dün saat 10.00’da başlayan CHP’nin 21’inci Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlık seçiminin ardından saat 20.00 sıralarında Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri için oy verme işlemleri başladı. Genel Başkan Özgür Özel’in anahtar listesi ile İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı öncülüğünde hazırlanan "Denge ve Dayanışma" ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol tarafından hazırlanan "Ortak Akıl Ortak Vicdan" listelerindeki isimler yarıştı. Saat 23.50’de oy verme işlemleri bitti ve oy sayımına geçildi. Oy sayımları saat 03.30 sıralarında tamamlandı ve resmi olmayan sonuçlar açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Genel Başkan Özel’in anahtar listesi eksiksiz geçti. Ankara’da trafik tartışması sonrasında öldürülen Samet Özgül’ün ablası Berna Özgül, "Her şey çok güzel olacak" sloganının mimarı olarak bilinen Berkay Gezgin, Milletvekili Mahmut Tanal gibi isimler Parti Meclisi Üyeliğine seçilen yeni isimler arasında yer aldı. CHP’nin Yüksek Disiplin Kurulunda yer alan isimler ise şu şekilde: "Özgür Sağlam, Deniz Çakır, Turan Taşkın Özer, Ayça Akpek Şenay, Süleyman Bülbül, İsmail Emre Telci, Nurdan Yücal, Esin Fatma Temel, Aysemin Gülmez, Hümeyra Akkuş Sandıkçı, Deniz Demiröz, Özkan Tice, Ali Balta, Ekincan Aksoy, Remzi Kazmaz."